TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќе се набавуваат делови за поправка на мерниот инструмент за ПМ 10 и ПМ 2.5 во Ѓорче Петров

Frontline - 14.02.2020

Поради технички проблем мерниот инструмент не е во функција и е исклучен од 23 декември 2019 година. Министерството за животна средина и просторно планирање информира дека во тек е процедура за објавување тендер за набавка на делови со кои ќе се ...

Се поправа мерниот инструмент за ПМ 10 честички во мобилната мерна станица во Ѓорче Петров

MTM - 14.02.2020

Министерството за животна средина и просторно планирање информира дека мобилната мерна станица поставена во општина Ѓорче Петров е во функција, односно се мерат загадувачките супстанци SO2, NO-NOx-NO2, CO и О3.

Се поправа мерниот инструмент за “ПМ 10 ” честички во Ѓорче Петров

А1 On - 14.02.2020

Министерството за животна средина и просторно планирање информира дека мобилната мерна станица поставена во општина Ѓорче Петров е во функција, односно се мерат загадувачките супстанци “SO2”, “NO-NOx-NO2”, “CO”и “О3”.

Ќе се набавуваат делови за поправка на мерниот инструмент за ПМ 10 и ПМ 2.5 во Ѓорче Петров

Локално - 14.02.2020

Министерството за животна средина и просторно планирање информира дека во тек е процедура за објавување тендер за набавка на делови со кои ќе се поправи инструментот за симултано мерење на честичките ПМ 10 и ПМ 2.5 на мобилната мерна станица ...

Ќе се набавуваат делови за поправка на мерниот инструмент за ПМ 10 и ПМ 2.5 во Ѓорче Петров

Канал5 - 14.02.2020

Поради технички проблем мерниот инструмент не е во функција и е исклучен од 23 декември 2019 година. Министерството за животна средина и просторно планирање информира дека во тек е процедура за објавување тендер за набавка на делови со кои ќе се ...

Ќе се набавуваат делови за поправка на мерниот инструмент за ПМ 10 и ПМ 2.5 во Ѓорче Петров

Опсервер - 14.02.2020

Министерството за животна средина и просторно планирање информира дека во тек е процедура за објавување тендер за набавка на делови со кои ќе се поправи инструментот за симултано мерење на честичките ПМ 10 и ПМ 2.5 на мобилната мерна станица ...

Ќе се поправа мерниот инструмент за мерење на ПМ 10 и ПМ 2.5 честички

Вечер Прес - 14.02.2020

Министерството за животна средина и просторно планирање информира дека во тек е процедура за објавување тендер за набавка на делови со кои ќе се поправи инструментот за симултано мерење на честичките ПМ 10 и ПМ 2.5 на мобилната мерна станица ...

Ќе се набавуваат делови за поправка на мерниот инструмент за ПМ 10 и ПМ 2.5 во Ѓорче Петров

24Инфо - 14.02.2020

Министерството за животна средина и просторно планирање информира дека во тек е процедура за објавување тендер за набавка на делови со кои ќе се поправи инструментот за симултано мерење на честичките ПМ 10 и ПМ 2.5 на мобилната мерна станица ...

Под притисок на јавноста ќе се набавуваат инструменти за мерната станица во Ѓорче, кога не се знае

MakPress - 14.02.2020

Министерството за животна средина и просторно планирање информира дека во тек е процедура за објавување тендер за набавка на делови со кои ќе се поправи инструментот за симултано мерење на честичките ПМ 10 и ПМ 2.5 на мобилната мерна станица ...

УСЈЕ не работи, загадувањето во Скопје повторно високо

Локално - 14.02.2020

Од минатата ноќ во Скопје п.м.10 честитки, од воздухот во Скопје е повторно загаден. Мерните станици во моментов во Лисиче покажуваат 137 микрограми на метар кубен, во Центар 113. Осцилации се забележани и во претходните денови.

Усје не работи, загадувањето во Скопје и пак е високо

Centar - 14.02.2020

Од минатата ноќ во Скопје п.м.10 честитки, од воздухот во Скопје е повторно загаден. Мерните станици во моментов во Лисиче покажуваат 137 микрограми на метар кубен, во Центар 113. Осцилации се забележани и во претходните денови.

Загадувањето во Скопје повторно високо, а Усје не работи

Бриф - 14.02.2020

Мерните станици во Лисиче покажуваат 137 микрограми на метар кубен, во Центар 113. Осцилации се забележани и во претходните денови. Со оглед на тоа дека УСЈЕ веќе неколку дена не работи, скопјани остануваат без одговор од каде толкаво загадување во ...