TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пронаоѓачот на „World Wide Web“ најавува редизајн на сајбер просторот: Луѓето треба да имаат контрола

Слободен Печат - 13.01.2021

Сер Тим Бернерс – Ли, британскиот компјутерски научник, кој доби посебно признание за измислување на интернет системот за навигација, познат како „World Wide Web“, сака да го редизајнира сајбер просторот.

,,Таткото на web-от” основа нова мрежа, сака да им го врати интернетот на корисниците

Канал5 - 12.01.2021

Тим Бернерс-Ли, експерт за компјутерски науки и пронаоѓач на системот за навигација преку Интернет, познат како World Wide Web, поради што му беше доделена титулата витез, сака повторно да го дизајнира сајбер-просторот.

Таткото на интернетот најави борба: Ова не оди како што замислував

USB - 13.01.2021

Тим Бернерс-Ли, експерт за компјутерски науки и пронаоѓач на системот за навигација преку Интернет, познат како World Wide Web, сака повторно да го дизајнира сајбер-просторот. Со лансирање на стартап компанијата Inrupt, Бернерс-Ли сака да поправи ...

Творецот на web-от заговара „рeдизајнирање“ на интернетот

Нетпрес - 12.01.2021

Сер Тим Бернерс-Ли, експерт за компјутерски науки и изумувач на интернетскиот навигациски систем познат како World Wide Web, поради што е одликуван со титулата витез, повторно сака да го редизајнира кибернетичкиот простор.

Таткото на интернетот подготвува „ремонт“, сака да го врати во рацете на корисниците

МКД - 12.01.2021

Сер Тим Бернерс-Ли, британскиот експерт за компјутерски науки и пронаоѓач на интернетскиот навигациски систем познат како World Wide Web, поради што му беше доделена титулата витез, сака да го ремоделира сајбер-просторот.

„Таткото на интернетот“ ја објави борбата: „Ова не оди како што замислував“

Кумановски м. - 12.01.2021

Тим Бернерс-Ли ја создаде World Wide Web пред три децении, а денес разочаран од насоката во која се развива, сака да им ја врати на корисниците контролата над нивните лични податоци. Интернет светот залута.