TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Скопје денеска почнува фестивалот Бук стар

МКД - 02.10.2023

Гостувања на десет европски автори, четириесеттина македонски учесници од различни генерации, претставници на реномирани издавачки куќи и фестивали од пет држави од регионот, ќе донесе фестивалот Бук стар star (Book Star) што почнува денеска под ...

Фестивалот на европска литература „Букстар“ носи амбициозна програма што повикува на будење

Слободен Печат - 01.10.2023

Книжевниот фестивал „Букстар“ во своето деветто издание ќе се одржи од 2 до 4 октомври и ќе донесе исклучително амбициозна програма во која се опфатени гостувања на десет европски автори, четириесетина македонски учесници од различни генерации, ...

Фестивал за европска литература Bookstar 2023

Екран - 01.10.2023

Од 2 до 4 октомври во Младинскиот Културен Центар ќе се одржи деветотот издание на фестивалот за европска литература Bookstar. Влезот на сите настани е бесплатен. Фестивалот Bookstar отсекогаш ни носел автори и дела кои ги предизвикуваат поставените ...

„Ве молиме, вознемирувајте“ – почнува фестивалот „BookStar“ со европски и домашни автори

Независен - 02.10.2023

Гостувања на десет европски автори, четириесеттина македонски учесници од различни генерации, претставници на реномирани издавачки куќи и фестивали од пет држави од регионот, ќе донесе фестивалот „BookStar“ што почнува денеска под мотото „Ве молиме, ...

Фестивал за европска литература „Bookstar” 2023

Окно - 02.10.2023

Десет европски автори, четириесетина македонски учесници од различни генерации, претставници на реномирани издавачки куќи и фестивали од регионот, како и доделувањето на наградите „Драги” ќе го означат деветото издание на фестивалот за европска ...

Почнува фестивалот „BookStar“

Либертас - 02.10.2023

Гостувања на десет европски автори, четириесеттина македонски учесници од различни генерации, претставници на реномирани издавачки куќи и фестивали од пет држави од регионот, ќе донесе фестивалот „BookStar“ што почнува денеска под мотото „Ве молиме, ...