TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Меѓународниот суд на правадата на ОН ја прифати тужбата на Украина против Русија

МКД - 08.11.2019

Украина забележа правна победа на Меѓународниот суд на правдата на ОН кој денес одлучи дека ќе ја прифати тужбата на Киев против Русија поради наводната поддршка на проруските сепаратисти, и покрај барањето на Москва случајот да се отфрли.

Меѓународниот суд на правдата ја усвои тужбата на Украина против Русија

Канал5 - 08.11.2019

Украина забележа правна победа во Меѓународниот суд на правдата на ООН , кој денеска донесе одлука да ја прифати тужба поднесена од Киев против Русија за наводна поддршка на проруски сепаратисти, и покрај барањето на Москва да го отфрли случајот.

Судот на ООН има надлежност за жалбите на Украина против Русија

Р.С.Европа - 08.11.2019

Меѓународниот суд на правдата донесе пресуда дека има надлежност да ја сослуша жалбата на Киев за финансирање тероризам за активностите на Москва во источна Украина. Пресудата денеска беше прочитана во судот во Хаг од претседателот на судот ...