TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Лицата со попреченост и придружниците добија еден час за слободно движење во полициски час и два часа за викенд

Сакам да кажам - 08.04.2020

Посебен режим на движење ќе има за лицата со попреченост за време на полицискиот час заради заштита од коронавирус, одлучи денеска Владата. Овие лица и нивните придружници ќе може да се движат во периодот од 19 до 20 часот од понеделник до петок, а ...

Посебен режим за движење на лицата со попреченост за време на полицискиот час

Мета - 08.04.2020

Во текот на работната недела, во периодот од 19 до 20 часот и за викендите од 11 до 13 часот, лицата со попреченост ќе може да се движат со придружник. Оваа одлука ја донесе Владата, по предлог на Министерството за здравство и Министерството за труд ...

Лицата со попреченост добија дозвола за движење со придружник во полициски час

360 степени - 08.04.2020

Лицата со попреченост ќе можат да се движат во време на полицискиот час со придружник, одлучи Владата на денешната седница. Тие ќе имаат дозвола да се движат во периодот од 19 до 20 часот во работни денови, а за време на викендите во периодот од 11 ...

Донесен посебен режим на движење за лицата со попреченост

Алсат-М - 08.04.2020

За лицата со попреченост забраната за движење нема да важи во периодот од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, а во деновите на викенд од 11:00 до 13:00 часот, информираат од владата.

За викенд мобилни тимови ќе им помагаат на граѓаните од општина Кисела Вода

Макфакс - 08.04.2020

Во контекст на правилно спроведување на мерките и препораките за заштита, превенција и спречување на ширење на корона вирусот Ковид-19, Општина Кисела Вода обезбеди мобилен тим кој ќе им помага на ранливите категории граѓани за време на викендот.

Дозволи за движење за лицата со попреченост, со придружник, од 19:00 до 20:00 часот од понеделник до петок, а во викенд ...

ТВ21 - 08.04.2020

Владата на Република Северна Македонија на денешната 38-ма седница на предлог на Министерството за здравство и Министерството за труд и социјална политика дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост.

Дозволи за движење за лицата со попреченост, со придружник, за време на полицискиот час

Сител - 08.04.2020

Владата на Република Македонија на денешната 38-ма седница на предлог на Министерството за здравство и Министерството за труд и социјална политика дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост.

Владата дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост за време на полицискиот час

Press24 - 08.04.2020

Владата на Република Македонија на денешната 38-ма седница на предлог на Министерството за здравство и Министерството за труд и социјална политика дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост.

За викенд: Мобилни тимови ќе им помагаат на ранливите категории граѓани од општина Кисела Вода

Вечер - 08.04.2020

Во контекст на правилно спроведување на мерките и препораките за заштита, превенција и спречување на ширење на корона вирусот КОВИД-19, Општина Кисела Вода обезбеди мобилен тим кој ќе им помага на ранливите категории граѓани за време на викендот.

Викендов во Кисела Вода мобилни тимови ќе им помагаат на ранливите категории граѓани

24Инфо - 08.04.2020

Во контекст на правилно спроведување на мерките и препораките за заштита, превенција и спречување на ширење на корона вирусот КОВИД-19, Општина Кисела Вода обезбеди мобилен тим кој ќе им помага на ранливите категории граѓани за време на викендот.

Дозволи за движење за лицата со попреченост, со придружник, во период од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, ...

24Инфо - 08.04.2020

Владата на Република Северна Македонија на денешната 38-ма седница на предлог на Министерството за здравство и Министерството за труд и социјална политика дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост.

Дозволи за движење за лицата со попреченост, со придружник, во период од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, ...

Скопје1 - 08.04.2020

Владата на Република Северна Македонија на денешната 38-ма седница на предлог на Министерството за здравство и Министерството за труд и социјална политика дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост.

Отстапки од забраната за движење за лицата со попреченост

Макфакс - 08.04.2020

Владата на денешната 38-ма седница дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост.За овие наши граѓани нема да важи забраната за движење во периодот од 19 до 20 часот, од понеделник до петок, а во деновите на викенд од 11 до 13 часот.

Дозволи за движење во полициски час за лицата со попреченост, со придружник

Радио МОФ - 08.04.2020

Лицата со попреченост и нивни придружнци, ќе може да се движат надвор во период од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, а во деновите на викенд, од 11:00 до 13:00 часот. Владата на денешната 38-ма седница на предлог на Министерството за ...

Посебен режим на движење за лицата со попреченост

А1 On - 08.04.2020

За лицата со попреченост нема да важи забраната за движење во периодот од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, а во деновите на викенд од 11:00 до 13:00 часот. Оваа мерка ја донесе Владата на денешната 38-ма седница, на предлог на ...

Само два часа во маратонскиот полициски час за лицата со посебни потреби

Вечер - 08.04.2020

Лицата со попреченост и нивните родители ќе можат викендов, кога ќе трае полицискиот час, да се прошетаат надвор во периодот од 11 до 13 часот. Истовремено, Црвениот крст на Град Скопје отвори СОС-линија за психолошко-социјална поддршка, а ...

За викенд мобилни тимови ќе им помагаат на граѓаните од општина Кисела Вода

Точка - 08.04.2020

Во контекст на правилно спроведување на мерките и препораките за заштита, превенција и спречување на ширење на коронавирусот Ковид-19, Општина Кисела Вода обезбеди мобилен тим кој ќе им помага на ранливите категории граѓани за време на викендот.

Посебен режим на движење за лицата со попреченост и нивните придружници

еМагазин - 08.04.2020

За лицата со попреченост нема да важи забраната за движење во периодот од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, а во деновите на викенд од 11:00 до 13:00 часот. Оваа мерка ја донесе Владата на денешната 38-ма седница, на предлог на ...

Посебен режим на движење за лицата со попреченост- од 19:00 до 20:00, а за викенд од од 11:00 до 13:00 часот

Телма - 08.04.2020

За лицата со попреченост нема да важи забраната за движење во периодот од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, а во деновите на викенд од 11:00 до 13:00 часот. Оваа мерка ја донесе Владата на денешната 38-ма седница, на предлог на ...

Дозволи за движење за лицата со попреченост со придружник, од 19 до 20 часот од понеделник до петок, за викенд од 11 до ...

Frontline - 08.04.2020

Оваа мерка за дозвола на движење за лицата со попреченост се однесува и на лицата што ги придружуваат овие граѓани за време на дозволеното движење во наведените временски периоди. Владата на Република Северна Македонија на денешната 38-ма седница на ...

Посебен режим на движење за лицата со попреченост

Frontline - 08.04.2020

За лицата со попреченост, полицискиот час нема да важи секој работен ден од 19 - 20 часот, и за викенди од 11 - 13. На предлог на Министерството за здравство и Министерството за труд и социјална политика, Владата ја донесе мерката за режим на ...

Посебен режим на движење за лицата со попреченост

Република - 08.04.2020

За лицата со попреченост нема да важи забраната за движење во периодот од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, а во деновите на викенд од 11:00 до 13:00 часот. Оваа мерка ја донесе Владата на денешната 38-ма седница, на предлог на ...

За викенд мобилни тимови ќе им помагаат на граѓаните од општина Кисела Вода

Н.Македонија - 08.04.2020

Во контекст на правилно спроведување на мерките и препораките за заштита, превенција и спречување на ширење на коронавирусот ковид-19, Општина Кисела Вода обезбеди мобилен тим кој ќе им помага на ранливите категории граѓани за време на викендот.

Ограниченоста во движење нема да важи за лицата со попреченост

Н.Македонија - 08.04.2020

Владата на денешната 38 седница дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост. За овие наши граѓани нема да важи забраната за движење во периодот од 19 до 20 часот од понеделник до петок, а во деновите од викендот од 11 до 13 часот.

Посебен режим на движење за лицата со попреченост

Канал5 - 08.04.2020

За лицата со попреченост нема да важи забраната за движење во периодот од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, а во деновите на викенд од 11:00 до 13:00 часот. Оваа мерка ја донесе Владата на денешната 38-ма седница, на предлог на ...

​Мобилни тимови за време на викендот ќе им помагаат на ранливите категории граѓани од Кисела Вода

Канал5 - 08.04.2020

Во контекст на правилно спроведување на мерките и препораките за заштита, превенција и спречување на ширење на корона вирусот Ковид-19, Општина Кисела Вода обезбеди мобилен тим кој ќе им помага на ранливите категории граѓани за време на викендот.

Дозволи за движење за лицата со попреченост, со придружник, во период од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, ...

CivilMedia - 08.04.2020

Владата на Република Северна Македонија на денешната 38-ма седница на предлог на Министерството за здравство и Министерството за труд и социјална политика дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост.

Владата ја усвои мерката за посебен режим за движење на лицата со попреченост

Слободен Печат - 08.04.2020

За лицата со попреченост нема да важи забраната за движење во периодот од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, а во деновите на викенд од 11:00 до 13:00 часот. Оваа мерка ја донесе Владата на денешната 38-ма седница, на предлог на ...

Дозволи за движење за лицата со попреченост со придружник

Точка - 08.04.2020

Владата на денешната седница на предлог на Министерството за здравство и Министерството за труд и социјална политика дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост. За овие наши граѓани нема да важи забраната за движење во периодот од ...

Посебен режим на движење за лицата со попреченост

Фокус - 08.04.2020

За лицата со попреченост нема да важи забраната за движење во периодот од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, а во деновите на викенд од 11:00 до 13:00 часот. Оваа мерка ја донесе Владата на денешната 38-ма седница, на предлог на ...

Дозволи за движење за лицата со попреченост, со придружник

Кумановски м. - 08.04.2020

Владата на Република Северна Македонија на денешната 38-ма седница на предлог на Министерството за здравство и Министерството за труд и социјална политика дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост.

Лицата со попреченост ќе може да се движат од 19-20ч. и за викендите од 19-20ч

iPortal - 08.04.2020

За лицата со попреченост нема да важи забраната за движење во периодот од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, а во деновите на викенд од 11:00 до 13:00 часот. Оваа мерка ја донесе Владата на денешната 38-ма седница, на предлог на ...

Еве кога ќе може да излезат од дома лицата со попреченост

+инфо - 08.04.2020

За лицата со попреченост нема да важи забраната за движење во периодот од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, а во деновите на викенд од 11:00 до 13:00 часот. Оваа мерка ја донесе Владата на денешната 38-ма седница, на предлог на ...

Дозволи за движење за лицата со попреченост за време на викенд од 11:00 до 13:00 часот

OhridNews - 08.04.2020

Владата на Република Северна Македонија на денешната 38-ма седница на предлог на Министерството за здравство и Министерството за труд и социјална политика дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост.

​Мобилни тимови за време на викендот ќе им помагаат на ранливите категории граѓани од Кисела Вода

Опсервер - 08.04.2020

Скопје, 8 април 2020 () – Во контекст на правилно спроведување на мерките и препораките за заштита, превенција и спречување на ширење на корона вирусот Ковид-19, Општина Кисела Вода обезбеди мобилен тим кој ќе им помага на ранливите категории ...

Лицата со попреченост и придружник ќе може да се движат за време на полицискиот час - по еден час во работни денови, а ...

Факултети - 08.04.2020

Владата на денешната седница, по предлог на Министерството за здравство и Министерството за труд и социјална политика, дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост. За овие наши граѓани нема да важи забраната за движење во периодот од ...

Посебен режим на движење за лицата со попреченост

Скопје24 - 08.04.2020

Владата на Република Македонија на денешната 38-ма седница на предлог на Министерството за здравство и Министерството за труд и социјална политика дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост.

Викендов мoбилни тимови ќе им помагаат на ранливите категории граѓани во Општина Кисела Вода

Нетпрес - 08.04.2020

Во контекст на правилно спроведување на мерките и препораките за заштита, превенција и спречување на ширење на корона вирусот КОВИД-19, Општина Кисела Вода обезбеди мобилен тим кој ќе им помага на ранливите категории граѓани за време на викендот.

Дозволено движење за лицата со попреченост и придружник за време на полицискиот час

Деца - 08.04.2020

Владата на денешната седница, по предлог на Министерството за здравство и Министерството за труд и социјална политика, дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост. За овие наши граѓани нема да важи забраната за движење во периодот од ...

Викендов мoбилни тимови ќе им помагаат на ранливите категории граѓани во Кисела Вода

Република - 08.04.2020

Во контекст на правилно спроведување на мерките и препораките за заштита, превенција и спречување на ширење на корона вирусот КОВИД-19, Општина Кисела Вода обезбеди мобилен тим кој ќе им помага на ранливите категории граѓани за време на викендот.

Определено време кога може децата со посебни потреби да излегуваат надвор и во полициски час

Бриф - 08.04.2020

За лицата со попреченост нема да важи забраната за движење во периодот од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, а во деновите на викенд од 11:00 до 13:00 часот. Оваа мерка ја донесе Владата на денешната 38-ма седница, на предлог на ...

Мобилни тимови ќе им помагаат на ранливите категории граѓани од општина Кисела Вода, дежурна аптеката „Зегин“- Драчево ...

А1 On - 08.04.2020

Во контекст на правилно спроведување на мерките и препораките за заштита, превенција и спречување на ширење на корона вирусот КОВИД-19, Општина Кисела Вода информира дека обезбедила мобилен тим кој ќе им помага на ранливите категории граѓани за ...

Дозволи за движење за лицата со попреченост со придружник

Скопје инфо - 08.04.2020

Владата на денешната седница на предлог на Министерството за здравство и Министерството за труд и социјална политика дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост. За овие наши граѓани нема да важи забраната за движење во периодот од ...

Посебен режим на движење за лицата со попреченост

Нетпрес - 08.04.2020

За лицата со попреченост нема да важи забраната за движење во периодот од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, а во деновите на викенд од 11:00 до 13:00 часот. Оваа мерка ја донесе Владата на денешната 38-ма седница, на предлог на ...

Лицата со попреченост ќе може да излегуваат од понеделник до петок од 19 до 20 часот, а за викенд од 11 до 13 часот

Фокус - 08.04.2020

Владата на денешната седница дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост. За овие граѓани нема да важи забраната за движење во периодот од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, а во деновите на викенд од 11:00 до 13:00 часот.

Посебен режим на движење за лицата со попреченост за полицискиот час

А1 On - 08.04.2020

Владата на денешната 38-ма седница дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост. За овие наши граѓани нема да важи забраната за движење во периодот од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, а во деновите на викенд од 11:00 до ...

Утврден посебен режим на движење за лицата со попреченост

MakPress - 08.04.2020

За лицата со попреченост нема да важи забраната за движење во периодот од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, а во деновите на викенд од 11:00 до 13:00 часот. Оваа мерка ја донесе Владата на денешната 38-ма седница, на предлог на ...

Мобилни тимови за време на викендот ќе им помагаат на ранливите категории граѓани од Кисела Вода

MakPress - 08.04.2020

Во контекст на правилно спроведување на мерките и препораките за заштита, превенција и спречување на ширење на корона вирусот Ковид-19, Општина Кисела Вода обезбеди мобилен тим кој ќе им помага на ранливите категории граѓани за време на викендот.

Дозволено движење во полициски час за лицата со попреченост со придружник

AKO - 08.04.2020

Владата на денешната седница дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост. За овие наши граѓани нема да важи забраната за движење во периодот од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, а во деновите на викенд од 11:00 до 13:00 ...