TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поголемиот број фирми без добивка ќе остават и повеќе вработени без К-15

Независен - 27.09.2020

Годинава поголем број фирми ќе работат без добивка, па согласно Колективните договори и законските прописи, тие немаат обврска да исплаќаат надомест за годишен одмор, популарниот К-15. Сепак, и покрај ова, премиерот Зоран Заев ги повика ваквите ...

Фирмите што ќе остварат загуба годинава нема да имаат обврска да исплатат К-15, но Заев апелира тоа да го сторат сите ...

Бриф - 27.09.2020

Правните субјекти кои оваа година нема да остварат добивка нема да треба да исплатат К-15 на своите вработени, но оние кои ќе остварат добивка, согласно закон и колективен договор треба да исплатат К-15 и други издатоци, вели премиерот Зоран Заев, ...

Заев рече дека фирмите што ќе остварат загуба годинава нема да имаат обврска да исплатат К-15

Република - 27.09.2020

Правните субјекти кои оваа година нема да остварат добивка нема да треба да исплатат К-15 на своите вработени, но оние кои ќе остварат добивка, согласно закон и колективен договор треба да исплатат К-15 и други издатоци.

Фирмите што ќе остварат загуба годинава нема да имаат обврска да исплатат К-15

Frontline - 27.09.2020

Правните субјекти кои оваа година нема да остварат добивка нема да треба да исплатат К-15 на своите вработени, но оние кои ќе остварат добивка, согласно закон и колективен договор треба да исплатат К-15 и други издатоци, вели премиерот Зоран Заев, ...

Фирмите што ќе остварат загуба годинава нема да имаат обврска да исплатат К-15, но Заев апелира тоа да го сторат сите ...

Вечер Прес - 27.09.2020

Правните субјекти кои оваа година нема да остварат добивка нема да треба да исплатат К-15 на своите вработени, но оние кои ќе остварат добивка, согласно закон и колективен договор треба да исплатат К-15 и други издатоци, вели премиерот Зоран Заев, ...

Фирмите што ќе остварат загуба годинава нема да имаат обврска да исплатат К-15

MakPress - 27.09.2020

Правните субјекти кои оваа година нема да остварат добивка нема да треба да исплатат К-15 на своите вработени, но оние кои ќе остварат добивка, согласно закон и колективен договор треба да исплатат К-15 и други издатоци, вели премиерот Зоран Заев, ...

Заев: Фирмите што ќе остварат загуба годинава нема да имаат обврска да исплатат К-15

ТВ21 - 27.09.2020

Правните субјекти кои оваа година нема да остварат добивка нема да треба да исплатат К-15 на своите вработени, но оние кои ќе остварат добивка, согласно закон и колективен договор треба да исплатат К-15 и други издатоци, вели премиерот Зоран Заев, ...

Фирмите што ќе остварат загуба годинава нема да имаат обврска да исплатат К-15, но Заев апелира тоа да го сторат сите ...

Либертас - 27.09.2020

Правните субјекти кои оваа година нема да остварат добивка нема да треба да исплатат К-15 на своите вработени, но оние кои ќе остварат добивка, согласно закон и колективен договор треба да исплатат К-15 и други издатоци, вели премиерот Зоран Заев, ...

Фирмите што ќе остварат загуба годинава нема да имаат обврска да исплатат К-15, но Заев апелира тоа да го сторат сите ...

iPortal - 27.09.2020

Правните субјекти кои оваа година нема да остварат добивка нема да треба да исплатат К-15 на своите вработени, но оние кои ќе остварат добивка, согласно закон и колективен договор треба да исплатат К-15 и други издатоци, вели премиерот Зоран Заев, ...

Фирмите што ќе остварат загуба годинава нема да имаат обврска да исплатат К-15

Press24 - 27.09.2020

Правните субјекти кои оваа година нема да остварат добивка нема да треба да исплатат К-15 на своите вработени, но оние кои ќе остварат добивка, согласно закон и колективен договор треба да исплатат К-15 и други издатоци, вели премиерот Зоран Заев, ...

Фирмите што ќе остварат загуба годинава нема да имаат обврска да исплатат К-15, но Заев апелира тоа да го сторат сите ...

24 Вести - 27.09.2020

Правните субјекти кои оваа година нема да остварат добивка нема да треба да исплатат К-15 на своите вработени, но оние кои ќе остварат добивка, согласно закон и колективен договор треба да исплатат К-15 и други издатоци, вели премиерот Зоран Заев, ...

Фирмите со загуба немаат обврска да исплатат К-15, но сите што можат – да платат

+инфо - 27.09.2020

Правните субјекти кои оваа година нема да остварат добивка нема да треба да исплатат К-15 на своите вработени, но оние кои ќе остварат добивка, согласно закон и колективен договор треба да исплатат К-15 и други издатоци, вели премиерот Зоран Заев, ...

Фирмите што ќе остварат загуба годинава нема да имаат обврска да исплатат К-15, но Заев апелира тоа да го сторат сите ...

Опсервер - 27.09.2020

Правните субјекти кои оваа година нема да остварат добивка нема да треба да исплатат К-15 на своите вработени, но оние кои ќе остварат добивка, согласно закон и колективен договор треба да исплатат К-15 и други издатоци, вели премиерот Зоран Заев, ...

Заев: Фирмите што имаат загуба нема да треба да исплатат К-15 на вработените

Слободен Печат - 27.09.2020

Правните субјекти кои оваа година нема да остварат добивка нема да треба да исплатат К-15 на своите вработени, но оние кои ќе остварат добивка, согласно закон и колективен договор треба да исплатат К-15 и други издатоци, вели премиерот Зоран Заев, ...

Фирмите што ќе остварат загуба годинава нема да имаат обврска да исплатат К-15, но Заев апелира тоа да го сторат сите ...

Скопје24 - 27.09.2020

Правните субјекти кои оваа година нема да остварат добивка нема да треба да исплатат К-15 на своите вработени, но оние кои ќе остварат добивка, согласно закон и колективен договор треба да исплатат К-15 и други издатоци, вели премиерот Зоран Заев, ...

Фирмите што ќе остварат загуба годинава нема да имаат обврска да исплатат К-15

Фокус - 27.09.2020

Правните субјекти кои оваа година нема да остварат добивка нема да треба да исплатат К-15 на своите вработени, но оние кои ќе остварат добивка, согласно закон и колективен договор треба да исплатат К-15 и други издатоци, вели премиерот Зоран Заев, ...

Фирмите што ќе остварат загуба годинава нема да имаат обврска да исплатат К-15

Вечер - 27.09.2020

Правните субјекти кои оваа година нема да остварат добивка нема да треба да исплатат К-15 на своите вработени, но оние кои ќе остварат добивка, согласно закон и колективен договор треба да исплатат К-15 и други издатоци.

Фирмите што ќе остварат загуба годинава нема да имаат обврска да исплатат К-15

Канал5 - 27.09.2020

Заев апелира тоа да го сторат сите што можат. Правните субјекти кои оваа година нема да остварат добивка нема да треба да исплатат К-15 на своите вработени, но оние кои ќе остварат добивка, согласно закон и колективен договор треба да исплатат К-15 ...

ЗАЕВ: Нема да исплаќаат К-15 голем број од фирмите кои нема да остварат добивка годинава

Денешен - 27.09.2020

Фирмите кои годинава нема да остварат добивка нема да се обврзни да исплатат К-15 на своите вработени, а тие со добивка, согласно закон и колективен договор треба да исплатат регрес и други издатоци, вели премиерот Зоран Заев.