TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Триптихот на Френсис Бејкон продаден на аукција за речиси 85 милиони долари

Нетпрес - 30.06.2020

Триптихот на британскиот уметник Френсис Бејкон е продаден ноќта во понеделникот за рачиси 85 милиони долари на првото голем онлајн наддавање на аукциската куќа Sotheby’s. Наддавањето на двајцата потенцијални купувачи, еден преку телефонски повик ...

Триптих на Френсис Бејкон од 1981 година продаден на аукција за 80 милиони евра

Опсервер - 30.06.2020

Лондон, 30 јуни 2020 () – Триптих на британско-ирскиот уметник Френсис Бекон вчера е продаден за 80 милиони евра на интернет-аукција на аукциската куќа „Сотби“ . Наддавањето од двајца потенцијални купувачи – еден преку Интернет и еден преку телефон ...

Триптих на Френсис Бејкон од 1981 година продаден на аукција за 80 милиони евра

А1 On - 30.06.2020

Триптих на британско-ирскиот уметник Френсис Бекон вчера е продаден за 80 милиони евра на интернет-аукција на аукциската куќа „Сотби“. Наддавањето од двајца потенцијални купувачи – еден преку Интернет и еден преку телефон – траело 10 минути.

Триптих на Френсис Бејкон од 1981 година продаден на аукција за 80 милиони евра

Бриф - 30.06.2020

Триптих на британско-ирскиот уметник Френсис Бекон вчера е продаден за 80 милиони евра на интернет-аукција на аукциската куќа „Сотби“ . Наддавањето од двајца потенцијални купувачи – еден преку Интернет и еден преку телефон – траело 10 минути.

Триптих на Френсис Бејкон продаден на аукција за 74 милиони долари

Frontline - 30.06.2020

Првичната проценка беше дека цената ќе достигне нешто помалку од 60 милиони евра. Триптихот инспириран од старогрчката трагедија „Орестија“ од Есхилус, Бејкон го составил во 1981 година. Норвешкиот колекционер Ханс Аструп го купил делото 1984 година ...

Аукција: Триптих на Френсис Бејкон од 1981 година продаден за 80 милиони евра

Денешен - 30.06.2020

Триптих на британско-ирскиот уметник Френсис Бекон вчера е продаден за 80 милиони евра на интернет-аукција на аукциската куќа „Сотби“ . Н аддавањето од двајца потенцијални купувачи – еден преку Интернет и еден преку телефон – траело 10 минути.

Триптих на Френсис Бејкон од 1981 година продаден на аукција за 80 милиони евра

MakPress - 30.06.2020

Триптих на британско-ирскиот уметник Френсис Бекон вчера е продаден за 80 милиони евра на интернет-аукција на аукциската куќа „Сотби“ . Наддавањето од двајца потенцијални купувачи – еден преку Интернет и еден преку телефон – траело 10 минути.

Вистинско богатство – слика на Франсис Бекон продадена за 80 милиони евра

Вечер Прес - 30.06.2020

Триптих на британско-ирскиот уметник Френсис Бекон вчера е продаден за 80 милиони евра на интернет-аукција на аукциската куќа „Сотби“ . Наддавањето од двајца потенцијални купувачи – еден преку Интернет и еден преку телефон – траело 10 минути.