TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Охридските пожарникари за три месеци изгасиле рекордни 71 пожар на отворено, никој не е казнет за палежите

Сакам да кажам - 14.03.2019

Охридските пожарникари 14 години немале толку интервенции колку во првите три месеци од годинава. Гореа куќи, автомобили, трскa, земјоделски насади. „Територијалната противпожарна единица имала рекордни 135 интервенции во успешно гасење на пожарите, ...

Рекорден број интервенции на охридската Противпожарна служба

OhridNews - 14.03.2019

Поради високиот број на пожари во првото тримесечие од тековната година, Територијалната противпожарна единица (ТППЕ) имала редкордни 135 интервенции во успешно гасење на пожарите, на територијата на општините Охрид и Дебрца.

Во Македонска Каменица опожарени над 100 хектари површина во 12 пожари на отворено

Сител - 13.03.2019

На територијата на општина Македонска Каменица, во 2019 година имало вкупно 12 пожари на отворен простор. Овој показател беше доволна причина за свикување вонреден состанок на Локалниот кооринативен штаб за управување со кризи во Македонска Каменица ...

Најмладите стружани учеа за превенција од пожари

Сител - 13.03.2019

Превентивно делување против пожарите од најмала возраст беше целта на денешната посета на учениците од основното училиште „Јосип Броз Тито“ од селото Мислешево на Територијалната противпожарна единица во Струга.

Се воведуваат дежурства за следење на пожарите во Македонска Каменица

Мета - 13.03.2019

Над сто хектари површина со сува трева и шума изгореа во пожарот кај Саса пред два дена. При тоа, беа зафатени и десет хектари на букова шума, а огнот зафати и површини преку границата со Бугарија.

Повеќе од 115 пожари во кавадаречко, полицијата свика состанок

Вечер - 12.03.2019

Сто и петнаесет пожари се регистрирани од почетокот на годината во кавадаречко. Полицијата денеска свика состанок на кој претставници од неколку надлежни институции разговараа за превентивните мерки за противпожарна заштита.

Заседаваше локалниот координативен штаб за управување со кризи во Делечво

ММС - 12.03.2019

Инициран од пожарите кои претходните денови беа активни на територијата на Општина Делчево, денес се одржа најавениот вонреден состанок на Локалниот координативен штаб за управување со кризи во Делчево.

Рекордни 135 интервенции на Територијалната противпожарна единица од Охрид

Мета - 14.03.2019

Поради големиот број на пожари во првото тримесечjе од годинава, Територијалната противпожарна единица (ТППЕ) имала рекордни 135 интервенции во успешно гасење на пожарите, на територијата на општините Охрид и Дебрца.

Македонска Каменица воведува дежурства за пожарите

ММС - 13.03.2019

По големиот пожар пред два дена во селото Саса, кога изгореа над сто хектари површина со сува трева и шума, вноредно заседаваше Локалниот коородинативен штаб за управување со кризи на Македонска Каменица.

Повеќе од 115 пожари во кавадаречко, полицијата свика состанок

Локално - 12.03.2019

Сто и петнаесет пожари се регистрирани од почетокот на годината во кавадаречко. Полицијата денеска свика состанок на кој претставници од неколку надлежни институции разговараа за превентивните мерки за противпожарна заштита.

Во Делчево одржан состанок на локалниот координативен штаб за управување со кризи

MTM - 13.03.2019

Инициран од пожарите кои претходните денови беа активни на територијата на Општина Делчево, денеска се одржа вонреден состанок на Локалниот координативен штаб за управување со кризи во Делчево.

Повеќе од 115 пожари во кавадаречко, полицијата свика состанок

24Инфо - 12.03.2019

Сто и петнаесет пожари се регистрирани од почетокот на годината во кавадаречко. Полицијата денеска свика состанок на кој претставници од неколку надлежни институции разговараа за превентивните мерки за противпожарна заштита.

Повеќе од 115 пожари во кавадаречко, полицијата свика состанок

Независен - 12.03.2019

Сто и петнаесет пожари се регистрирани од почетокот на годината во кавадаречко. Полицијата денеска свика состанок на кој претставници од неколку надлежни институции разговараа за превентивните мерки за противпожарна заштита.

Повеќе од 115 пожари во кавадаречко, полицијата свика состанок

Нова ТВ - 12.03.2019

Сто и петнаесет пожари се регистрирани од почетокот на годината во кавадаречко. Полицијата денеска свика состанок на кој претставници од неколку надлежни институции разговараа за превентивните мерки за противпожарна заштита.

Повеќе од 115 пожари во кавадаречко, полицијата свика состанок

24 Вести - 12.03.2019

Сто и петнаесет пожари се регистрирани од почетокот на годината во кавадаречко. Полицијата денеска свика состанок на кој претставници од неколку надлежни институции разговараа за превентивните мерки за противпожарна заштита.

Повеќе од 115 пожари во кавадаречко, полицијата свика состанок

+инфо - 12.03.2019

Сто и петнаесет пожари се регистрирани од почетокот на годината во кавадаречко. Полицијата денеска свика состанок на кој претставници од неколку надлежни институции разговараа за превентивните мерки за противпожарна заштита.

Повеќе од 115 пожари во кавадаречко, полицијата свика состанок

ММС - 12.03.2019

Сто и петнаесет пожари се регистрирани од почетокот на годината во кавадаречко. Полицијата денеска свика состанок на кој претставници од неколку надлежни институции разговараа за превентивните мерки за противпожарна заштита.

Повеќе од 115 пожари во кавадаречко, полицијата свика состанок

Опсервер - 12.03.2019

Сто и петнаесет пожари се регистрирани од почетокот на годината во кавадаречко. Полицијата денеска свика состанок на кој претставници од неколку надлежни институции разговараа за превентивните мерки за противпожарна заштита.

Повеќе од 115 пожари во кавадаречко, полицијата свика состанок

Сител - 12.03.2019

Сто и петнаесет пожари се регистрирани од почетокот на годината во кавадаречко. Полицијата денеска свика состанок на кој претставници од неколку надлежни институции разговараа за превентивните мерки за противпожарна заштита.