TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ДИК во Битола во пензија

Сакам да кажам - 20.01.2020

На помалку од два месеца пред избори, Подрачното одделение на Државната изборна комисија во Битола остана без вработени. Единицата се соочува со недостиг на персонал откако уште лани се пензионираа последните двајца вработени.

ДИК во Битола остана без човек за работа

Тера - 20.01.2020

Во пресрет на изборите ДИК се соочува со недостиг на персонал. Во моментов поради пензионирање на двајца вработени, Подрачната единица на ДИК во Битола остана без човек за работа. Претседателот на ДИК Оливер Деркоски се надева дека овај проблем ќе ...

Дерковски: Измените на Изборниот законик да се донесат поскоро за да се имплементираат правилно

Локално - 20.01.2020

Претседателот на Државната изборна комисија (ДИК) Оливер Дерковски во интервју за МИА рече дека иако не се уште распишани, Комисијата се подготвува за предвремените парламентарни избори кои треба да се одржат на 12 април.

Дерковски: Измените на Изборниот законик да се донесат поскоро за да се имплементираат правилно

Press24 - 20.01.2020

Претседателот на Државната изборна комисија (ДИК) Оливер Дерковски во интервју за МИА рече дека иако не се уште распишани, Комисијата се подготвува за предвремените парламентарни избори кои треба да се одржат на 12 април.

Деркоски: Преку веб сајтот на ДИК граѓаните да проверат дали се во Избирачкиот список

Слободен Печат - 20.01.2020

Претседателот на ДИК ги повикува граѓаните да ја искористат можноста и уште денес преку веб-страната на Комисијата да проверат дали се или ги нема во Избирачкиот список и да не го чекаат јавниот увид.

Дерковски: Измените на Изборниот законик да се донесат поскоро за да се имплементираат правилно

ТВ21 - 20.01.2020

Претседателот на Државната изборна комисија (ДИК) Оливер Дерковски во интервју за МИА рече дека иако не се уште распишани, Комисијата се подготвува за предвремените парламентарни избори кои треба да се одржат на 12 април.

Дерковски: Измените во Изборниот законик треба да се донесат што поскоро

МКД - 20.01.2020

Претседателот на Државната изборна комисија (ДИК) Оливер Дерковски во интервју за МИА рече дека иако не се уште распишани, Комисијата се подготвува за предвремените парламентарни избори кои треба да се одржат на 12 април.

Дерковски: Измените на Изборниот законик да се донесат поскоро за да се имплементираат правилно

4NEWS - 20.01.2020

Претседателот на Државната изборна комисија (ДИК) Оливер Дерковски во интервју за МИА рече дека иако не се уште распишани, Комисијата се подготвува за предвремените парламентарни избори кои треба да се одржат на 12 април.

Дерковски за МИА: Измените на Изборниот законик да се донесат поскоро за да се имплементираат правилно

Бриф - 20.01.2020

Претседателот на Државната изборна комисија (ДИК) Оливер Дерковски во интервју за МИА рече дека иако не се уште распишани, Комисијата се подготвува за предвремените парламентарни избори кои треба да се одржат на 12 април.

Дерковски за МИА: Граѓаните и сега можат на веб страната на ДИК да проверат дали ги има или не во Избирачкиот список

+инфо - 20.01.2020

Други нема затоа што и не може да има. Секој кој што стекнува државјанство веднаш се запишува во Избирачкиот список. Во државата има издадено нешто над два милиони и 400 илјади државјанства и тој е списокот, значи бројката од милион и 800 и некоја ...

Деркоски за МИА: Граѓаните и сега преку вебот на ДИК можат да проверат дали се во Избирачкиот список

24Инфо - 20.01.2020

Претседателот на Државната изборна комисија (ДИК) Оливер Деркоски во интервју за МИА рече дека иако не се уште распишани, Комисијата се подготвува за предвремените парламентарни избори кои треба да се одржат на 12 април.

Дерковски: Нема „фантоми“ во Избирачкиот список

Expres - 20.01.2020

Претседателот на Државната изборна комисија (ДИК) Оливер Дерковски во интервју за МИА вели дека бројката од околу 1,8 милион гласачи на Избирачкиот список е реална и дека „фантоми“ – нема.

Дерковски за МИА: Измените на Изборниот законик да се донесат поскоро за да се имплементираат правилно

Фокус - 20.01.2020

Претседателот на Државната изборна комисија (ДИК) Оливер Дерковски во интервју за МИА рече дека иако не се уште распишани, Комисијата се подготвува за предвремените парламентарни избори кои треба да се одржат на 12 април.

Дерковски за МИА: Нема фантоми во избирачкиот список

iPortal - 20.01.2020

Претседателот на Државната изборна комисија (ДИК) Оливер Дерковски во интервју за МИА рече дека иако не се уште распишани, Комисијата се подготвува за предвремените парламентарни избори кои треба да се одржат на 12 април.

Деркоски: Граѓаните преку вебот на ДИК можат да проверат дали се во Избирачкиот список

Вечер Прес - 21.01.2020

Претседателот на Државната изборна комисија Оливер Деркоски во интервју за МИА рече дека иако не се уште распишани, Комисијата се подготвува за предвремените парламентарни избори кои треба да се одржат на 12 април.