TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Светската банка посочува за зголемување на возраста за пензионирање во Македонија

24 Вести - 11.02.2019

Светска Банка и натаму останува на ставот дека е потребно зголемување на возраста за пензионирање во Македонија. Стареењето на населението и предвремените пензионирања, во комбинација со ад-хок дополнителните зголемувања на пензиите доведоа до ...

Светска банка: Силен пакет политички мерки за да се намали високото пензиско трошење на Македонија

Локално - 11.02.2019

Македонија има потреба од реформирање на својот пензиски систем за да може да ги издржи фискалните притисоци, како и да ја подобри својата правичност, порачува Светска банка во извештај фокусиран на пензиските реформи.

Словенечка Заваровалница Триглав достави барање за трето пензиско друштво на пазарот

еМагазин - 11.02.2019

Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС ја известува пошироката јавност дека Заваровалница Триглав д.д. од Република Словенија достави Барање за основање на друштво за управување со задолжителни и доброволни ...

СБ: Потребно е зголемување на возраста на пензионирање

Канал5 - 11.02.2019

И во најновиот извештај Светска банка останува на ставот дека е потребно зголемување на возраста на пензионирање во Македонија. Стареењето на населението и предвремените пензионирања, во комбинација со дополнителните зголемувања на пензиите доведоа ...

Светска банка: Силен пакет политички мерки за да се намали високото пензиско трошење на Македонија

Канал5 - 11.02.2019

Македонија има потреба од реформирање на својот пензиски систем за да може да ги издржи фискалните притисоци, како и да ја подобри својата правичност, порачува Светска банка во извештај фокусиран на пензиските реформи.

Триглав од Словенија достави барање за трето пензиско друштво

Макфакс - 11.02.2019

Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС информира дека Заваровалница Триглав д.д. од Република Словенија достави барање за основање на друштво за управување со задолжителни и доброволни пензиски фондови.

Светска банка: Силен пакет политички мерки за да се намали високото пензиско трошење на Македонија

1tv - 11.02.2019

Македонија има потреба од реформирање на својот пензиски систем за да може да ги издржи фискалните притисоци, како и да ја подобри својата правичност, порачува Светска банка во извештај фокусиран на пензиските реформи.

До МАПАС доставено барање за основање трето приватно пензиско друшто

Сакам да кажам - 11.02.2019

Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС соопшти дека „Заваровалница Триглав д.д.“ од Република Словенија доставила барање до нив за основање на друштво за управување со задолжителни и доброволни пензиски ...

Светска банка: Силен пакет политички мерки за да се намали високото пензиско трошење на Македонија

MTM - 11.02.2019

Македонија има потреба од реформирање на својот пензиски систем за да може да ги издржи фискалните притисоци, како и да ја подобри својата правичност, порачува Светска банка во извештај фокусиран на пензиските реформи.

Се зголемува конкуренцијата, Триглав отвора трето пензиско друштво

Фактор - 11.02.2019

Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување - МАПАС ја известува пошироката јавност дека Заваровалница Триглав д.д. од Република Словенија достави Барање за основање на друштво за управување со задолжителни и доброволни ...

Светска банка: Силен пакет политички мерки за намалување на високото пензиско трошење

Нова ТВ - 11.02.2019

Македонија има потреба од реформирање на својот пензиски систем за да може да ги издржи фискалните притисоци, како и да ја подобри својата правичност, порачува Светска банка во извештај фокусиран на пензиските реформи.

„Триглав“ бара да основа ново пензиско друштво

+инфо - 11.02.2019

Заваровалница Триглав д.д. од Република Словенија достави Барање за основање на друштво за управување со задолжителни и доброволни пензиски фондови, информира Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС.

Светска банка: Силен пакет политички мерки за да се намали високото пензиско трошење на Македонија

Независен - 11.02.2019

Македонија има потреба од реформирање на својот пензиски систем за да може да ги издржи фискалните притисоци, како и да ја подобри својата правичност, порачува Светска банка во извештај фокусиран на пензиските реформи.

„Триглав“ со барање за основање ново пензиско друштво

Вечер - 11.02.2019

Заваровалница Триглав д.д. од Република Словенија достави Барање за основање на друштво за управување со задолжителни и доброволни пензиски фондови, информира Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС.

Силен пакет политички мерки за да се намали високото пензиско трошење на Македонија

Н.Македонија - 11.02.2019

Македонија има потреба од реформирање на својот пензиски систем за да може да ги издржи фискалните притисоци, како и да ја подобри својата правичност, порачува Светска банка во извештај фокусиран на пензиските реформи.

„Триглав” со барање за основање ново пензиско друштво

24Инфо - 11.02.2019

Заваровалница Триглав д.д. од Република Словенија достави Барање за основање на друштво за управување со задолжителни и доброволни пензиски фондови, информира Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС.

Светска банка: Силен пакет политички мерки за да се намали високото пензиско трошење на Македонија

Сител - 11.02.2019

Македонија има потреба од реформирање на својот пензиски систем за да може да ги издржи фискалните притисоци, како и да ја подобри својата правичност, порачува Светска банка во извештај фокусиран на пензиските реформи.

„Триглав“ со барање за основање ново пензиско друштво

Независен - 11.02.2019

Заваровалница Триглав д.д. од Република Словенија достави Барање за основање на друштво за управување со задолжителни и доброволни пензиски фондови, информира Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС.

Светска банка предлага зголемување на возраста за пензионирање

+инфо - 11.02.2019

Во извештајот се наведува дека согласно меѓународните стандарди пензиското трошење на Македонија е на високо ниво на повеќе од 10 отсто од БДП и е нешто што дополнително ќе се зголемува во наредните две децении ако не се направат реформи, смета ...

„Триглав” со барање за основање ново пензиско друштво

Слободен Печат - 11.02.2019

Процесот за основање, посочуваат од МАПАС, ќе се одвива под целосна контрола од страна на Агенцијата согласно македонското законодавство во најдобар интерес на пензискиот систем. Заваровалница Триглав д.д.

СВЕТСКА БАНКА: Да се подигне старосната граница за да има пари за пензии

Вечер - 11.02.2019

Од Светска банка сметаат дека зголемувањето на максималната граница на доспевање за доброволните и задолжителните учесници во вториот столб, воведувањето на социјална пензија и враќањето на членовите кои се постари од 50 години од вториот столб во ...

„Триглав“ со барање за основање ново пензиско друштво

Опсервер - 11.02.2019

Заваровалница Триглав д.д. од Република Словенија достави Барање за основање на друштво за управување со задолжителни и доброволни пензиски фондови, информира Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС.

Светска банка: Силен пакет политички мерки за да се намали високото пензиско трошење на Македонија

Либертас - 11.02.2019

Македонија има потреба од реформирање на својот пензиски систем за да може да ги издржи фискалните притисоци, како и да ја подобри својата правичност, порачува Светска банка во извештај фокусиран на пензиските реформи.

„Триглав“ со барање за основање ново пензиско друштво

Сител - 11.02.2019

Заваровалница Триглав д.д. од Република Словенија достави Барање за основање на друштво за управување со задолжителни и доброволни пензиски фондови, информира Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС.

Светска банка: Силен пакет политички мерки за да се намали високото пензиско трошење на Македонија

А1 On - 11.02.2019

Македонија има потреба од реформирање на својот пензиски систем за да може да ги издржи фискалните притисоци, како и да ја подобри својата правичност, порачува Светска банка во извештај фокусиран на пензиските реформи.

Триглав од Словенија достави барање за трето пензиско друштво

Денар - 12.02.2019

Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС информира дека „Заваровалница Триглав“ д.д. од Република Словенија достави барање за основање друштво за управување со задолжителни и доброволни пензиски фондови.

Светска банка: Зголемување на возраста на пензионирање би го продолжило останувањето на работа на работниците

ТВ21 - 11.02.2019

Светската банка порачува дека Македонија има потреба од реформирање на својот пензиски систем за да може да ги издржи фискалните притисоци, како и да ја подобри својата правичност. – Примената на еден силен пакет политички мерки би можел фискално да ...

Светска банка: Силен пакет политички мерки за да се намали високото пензиско трошење на Македонија

Бриф - 11.02.2019

Македонија има потреба од реформирање на својот пензиски систем за да може да ги издржи фискалните притисоци, како и да ја подобри својата правичност, порачува Светска банка во извештај фокусиран на пензиските реформи.

Светска банка: Зголемување на возраста на пензионирање би го продолжило останувањето на работа на работниците

4NEWS - 11.02.2019

Светската банка порачува дека Македонија има потреба од реформирање на својот пензиски систем за да може да ги издржи фискалните притисоци, како и да ја подобри својата правичност. – Примената на еден силен пакет политички мерки би можел фискално да ...

Се предлага зголемување на возраста за пензионирање

Фактор - 11.02.2019

Од Светска банка предлагаат зголемување на возраста на пензионирање кое би го пролонгирало останувањето на работа на работниците, би ги зголемило новите стапки на замена и би ги намалило пензиските расходи и дефицити до два отсто од БДП на годишно ...

Светска банка предлага зголемување на возраста за пензионирање

Република - 11.02.2019

Според Светска банка високите пензиски расходи на Македонија во најголем дел произлегуваат од дополнителните ад-хок индексирања и карактеристики на актуелниот систем на придонеси и пензии.

Светска банка: Да се подигне старосната граница за да има пари за пензии

Скопје инфо - 12.02.2019

Македонија има потреба од реформирање на својот пензиски систем за да може да ги издржи фискалните притисоци, како и да ја подобри својата правичност, порачува Светска банка во извештај фокусиран на пензиските реформи.