TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бислимовски: Работиме на продолжување на бесплатната тарифа на струјата за уште еден час

Либертас - 26.05.2024

Домаќинствата летово може да добијат поевтина струја и плус уште еден час евтина тарифа, најавува претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни ресурси (РКЕ), Марко Бислимовски, посочувајќи дека причина за тоа е континуираниот ...

Бислимовски: Намалениот увоз на струја може да ги намали и сметките

Р.С.Европа - 26.05.2024

Инвестицискиот бум во соларна енергија помогна државата да го намали увозот на струја и со тоа може да има намалување на цената на струјата за домаќинствата, но и да биде проширена евтината тарифа, вели претседателот на Регулаторната комисија за ...

Бислимовски: Струјата на слободниот пазар е поевтина за домаќинствата во четвртиот блок

Р.С.Европа - 26.05.2024

На домаќинствата кои длабоко навлегуваат во четвртиот блок, веќе им е поисплатливо да си купат електрична енергија на слободниот пазар. Тој тренд веќе почнува кај одреден број на домаќинства, вели претседателот на Регулаторната комисија за ...

Се размислува за плус еден час евтина струја – Бислимовски поддржува ново Министерство за енергетика

ТВ21 - 26.05.2024

По долги години, Македонија во 2023 година станала речиси независна од увозот на струја. Но дали ова ќе значи и намалување на сметките за струја? „Ја правиме оваа анализа која ќе ни покаже дали има потреба и можност да воведеме уште еден час ...

Бислимовски најави можно продолжување на евтината струја за еден час

Независен - 25.05.2024

Намалувањето на увозот на струја поради производството на фотонапонски централи може наскоро да ги намали нејзините цени за домаќинствата, предупредува Марко Бислимовски, претседател на Регулаторната комисија за енергетика, кој вели дека во моментов ...

Бислимовски: Работиме на воведување уште еден час евтина тарифа на струја

Фактор - 24.05.2024

Намалениот увоз на струја поради производството на фотоволтаични централи наскоро може да ги намали нејзините цени за домаќинствата, најавува Марко Бислимовски, претседателот на Регулаторната комисија за енергетика, кој вели дека во моментов се ...

ЕВТИНАТА СТРУЈА ЌЕ ТРАЕ ДО 16 ЧАСОТ? „Можно е да ја спуштиме цената на електричната енергија за домаќинствата“

+инфо - 25.05.2024

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика, Марко Бислимовски, вели дека сега мора да се направи вистинска анализа за да се покаже дали постои можност бесплатната тарифа на струјата да се продолжи за еден час, односно до 16 часот.

Бислимовски најави продолжување на периодот за користење евтина струја за уште еден час

24Инфо - 25.05.2024

Намалувањето на увозот на струја поради производството на фотонапонски централи може наскоро да ги намали нејзините цени за домаќинствата, најави Марко Бислимовски, претседател на Регулаторната комисија за енергетика.

„Можно е да ја спуштиме цената на електричната енергија за домаќинствата“

Либертас - 25.05.2024

Намалувањето на увозот на струја поради производството на фотонапонски централи може наскоро да ги намали нејзините цени за домаќинствата, предупредува претседателот на Регулаторната комисија за енергетика, Марко Бислимовски, кој вели дека во ...

РКЕ најaвува продолжување на евтината тарифа до 16 часот

Сител - 25.05.2024

Намалениот увоз на струја поради производството на фотоволтаичните централи наскоро може да ги намали и цените за домаќинствата. Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимовски за Радио Слободна Европа вели дека во моментов ...

Бислимовски вели дека е можно намалување на цената на електричната енергија за домаќинствата

МКД - 25.05.2024

Намалувањето на увозот на струја поради производството на фотонапонски централи може наскоро да ги намали нејзините цени за домаќинствата, вели претседателот на Регулаторната комисија за енергетика, Марко Бислимовски, кој вели дека во моментов се ...

Бислимовски вели оти е можно намалување на цената на електричната енергија за домаќинствата

Нетпрес - 25.05.2024

Намалувањето на увозот на струја поради производството на фотонапонски централи може наскоро да ги намали нејзините цени за домаќинствата, предупредува претседателот на Регулаторната комисија за енергетика, Марко Бислимовски, кој вели дека во ...

Бислимовски: Работиме на продолжување на бесплатната тарифа на струјата за уште еден час

Бизнис Вести - 26.05.2024

Домаќинствата летово може да добијат поевтина струја и плус уште еден час евтина тарифа, најавува претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни ресурси (РКЕ), Марко Бислимовски, посочувајќи дека причина за тоа е континуираниот ...

Бислимовски: Работиме на продолжување на бесплатната тарифа на струјата за уште еден час

Слободен Печат - 26.05.2024

Домаќинствата летово може да добијат поевтина струја и плус уште еден час евтина тарифа, најавува претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни ресурси (РКЕ), Марко Бислимовски, посочувајќи дека причина за тоа е континуираниот ...

Бислимовски: Работиме на продолжување на бесплатната тарифа на струјата за уште еден час

Бриф - 26.05.2024

Домаќинствата летово може да добијат поевтина струја и плус уште еден час евтина тарифа, најавува претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни ресурси (РКЕ), Марко Бислимовски, посочувајќи дека причина за тоа е континуираниот ...

Бислимовски: Работиме на продолжување на бесплатната тарифа на струјата за уште еден час

Рацин - 26.05.2024

Домаќинствата летово може да добијат поевтина струја и плус уште еден час евтина тарифа, најавува претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни ресурси (РКЕ), Марко Бислимовски, посочувајќи дека причина за тоа е континуираниот ...

Бислимовски: Работиме на продолжување на бесплатната тарифа на струјата за уште еден час

24 Вести - 26.05.2024

Домаќинствата летово може да добијат поевтина струја и плус уште еден час евтина тарифа, најавува претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни ресурси (РКЕ), Марко Бислимовски, посочувајќи дека причина за тоа е континуираниот ...

Бислимовски: Работиме на продолжување на бесплатната тарифа на струјата за уште еден час

Канал5 - 26.05.2024

Зголемувањето на евтината тарифа го правиме за да се искористи евтината цена на електричната енергија во тие периоди. Домаќинствата летово може да добијат поевтина струја и плус уште еден час евтина тарифа, најавува претседателот на Регулаторната ...

Бислимовски: Работиме на продолжување на евтината тарифа на струјата за уште еден час

Сител - 26.05.2024

Домаќинствата летово може да добијат поевтина струја и плус уште еден час евтина тарифа, најавува претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни ресурси (РКЕ), Марко Бислимовски, посочувајќи дека причина за тоа е континуираниот ...

Бислимовски: Работиме на продолжување на бесплатната тарифа на струјата за уште еден час

Н.Македонија - 26.05.2024

Домаќинствата летово може да добијат поевтина струја и плус уште еден час евтина тарифа, најавува претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни ресурси (РКЕ), Марко Бислимовски, посочувајќи дека причина за тоа е континуираниот ...

Ефтината тарифа на струјата ќе се зголеми за еден час, можно е да се намали и цената

Скопје инфо - 26.05.2024

Намалувањето на увозот на струја поради производството на фотонапонски централи може наскоро да ги намали нејзините цени за домаќинствата, предупредува претседателот на Регулаторната комисија за енергетика, Марко Бислимовски, кој вели дека во ...

Ќе имаме плус еден час евтина струја: Можно е да се намали цената на електричната енергија за домаќинствата

Република - 26.05.2024

Намалувањето на увозот на струја поради производството на фотонапонски централи може наскоро да ги намали нејзините цени за домаќинствата, предупредува претседателот на Регулаторната комисија за енергетика, Марко Бислимовски, кој вели дека во ...

Бислимовски: Домаќинствата летово може да добијат поевтина струја и плус уште еден час евтина тарифа

OhridNews - 26.05.2024

Домаќинствата летово може да добијат поевтина струја и плус уште еден час евтина тарифа, најавува претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни ресурси (РКЕ), Марко Бислимовски, посочувајќи дека причина за тоа е континуираниот ...

Можно е да има плус уште еден час струја по евтина тарифа

Gostivarpress.mk - 26.05.2024

Домаќинствата летово може да добијат поевтина струја и плус уште еден час евтина тарифа, најавува претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни ресурси (РКЕ), Марко Бислимовски, посочувајќи дека причина за тоа е континуираниот ...

Бислимовски: Работиме на продолжување на бесплатната тарифа на струјата за уште еден час

Zoom - 26.05.2024

Домаќинствата летово може да добијат поевтина струја и плус уште еден час евтина тарифа, најавува претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни ресурси (РКЕ), Марко Бислимовски, посочувајќи дека причина за тоа е континуираниот ...

Бислимовски најави можно продолжување на евтината струја до 16 часот

Фокус - 26.05.2024

Намалувањето на увозот на струја поради производството на фотонапонски централи може наскоро да ги намали нејзините цени за домаќинствата, вели Марко Бислимовски, претседател на Регулаторната комисија за енергетика.

Бислимовски: Работиме на продолжување на бесплатната тарифа на струјата за уште еден час

Во Центар - 26.05.2024

Домаќинствата летово може да добијат поевтина струја и плус уште еден час евтина тарифа, најавува претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни ресурси (РКЕ), Марко Бислимовски, посочувајќи дека причина за тоа е континуираниот ...

Бислимовски: Работиме на продолжување на бесплатната тарифа на струјата за уште еден час

Курир - 26.05.2024

Домаќинствата летово може да добијат поевтина струја и плус уште еден час евтина тарифа, најавува претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни ресурси (РКЕ), Марко Бислимовски, посочувајќи дека причина за тоа е континуираниот ...

Поевтинување на струјата и уште плус една час евтина тарифа, најавува Бислимоски

Press24 - 26.05.2024

Домаќинствата летово може да добијат поевтина струја и плус уште еден час евтина тарифа, најавува претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни ресурси (РКЕ), Марко Бислимовски, посочувајќи дека причина за тоа е континуираниот ...