TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

TikTok ќе се ангажира повеќе за бришење на вознемирувачките видеа

Телефони.мк - 27.09.2020

Имаше видео со вознемирувачка содржина што беше објавено и на Instagram, Twitter и Youtube. На TikTok се појавуваа исечоци од видеото неколку недели по ред, затоа што многу корисници го преземале оригиналното видео и потоа уфрлувале делчиња од него.

TikTok ќе спречи прикажување на вознемирувачки снимки

USB - 27.09.2020

Кон крајот на август е објавена видео снимка од човек кој извршил самоубиство. Видеото се прошири и на другите платформи како што се Instagram, Twitter и Youtube, но и натаму се појавуваше на TikTok со недели подоцна, додека апликацијата се бореше ...

Судиите контра Трамп, не го забрануваат TikTok

Телефони.мк - 26.09.2020

TikTok и натаму се соочуваа со притисок од страна на администрацијата на Трамп да прифати американски партнери кој ќе има контрола над компанијата, но со ваков ви е на услови и можна забрана не се сложува судот.

Се памети и она што не сте го испратиле: Што сè социјалните мрежи знаат за вас?

Кумановски м. - 26.09.2020

Аналитичарите кои се занимаваат со социјалните мрежи ги анализираа податоците собрани од ТикТок и открија дека нема значителни разлики во споредба со другите слични апликации. Што сè памети ТикТок, и претежно другите социјални мрежи? TikTok ги ...