TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Скопје добива легални ѕидови за уличните уметници

МКД - 22.07.2021

Градот Скопје во рамки на кандидатурата за Европска престолнина за културата за 2028 година назначува два легални ѕидови за слободно користење од уличните уметници за пишување и цртање графити, сликање мурали, тагови и слично, и тоа на потпорниот ...

Скопје добива два легални ѕидови за графити

Радио МОФ - 22.07.2021

Градот Скопје во рамки на кандидатурата за Европска престолнина за културата за 2028 година назначи два легални ѕидови за слободно користење од уличните уметници за пишување и цртање графити, сликање мурали и тагирање.

СКОПЈЕ 2028: Скопје добива легални ѕидови

Канал5 - 22.07.2021

Легалните ѕидови ќе бидат назначени и слободни за користење на 26 јули 2021 година, на денот на Солидарноста, како сеќавање на катастрофалниот земјотрес во Скопје. Градот Скопје во рамки на кандидатурата за Европска престолнина за културата за 2028 ...

Скопје добива први легални ѕидови за улична уметност

Вечер Прес - 22.07.2021

Македонската метропола конечно ги добива првите легални ѕидови “Legal Wall”, на кои уличните уметници ќе можат да ја претстават својата креативност без притоа да бидат санкционирани од властите со оглед дека пишувањето/цртањето графити во поголем ...

На две локации во Скопје ќе има легални ѕидови за цртање графити и мурали

Мета - 22.07.2021

Градот Скопје во рамки на кандидатурата за Европска престолнина за културата за 2028 година назначи два легални ѕидови за слободно користење од уличните уметници за пишување и цртање графити, сликање мурали, тагови и слично.

Скопје добива два легални ѕидови

Бизнис Вести - 22.07.2021

Град Скопје во рамки на кандидатурата за Европска престолнина за културата за 2028 година назначува два легални ѕидови за слободно користење од уличните уметници за пишување и цртање графити, сликање мурали, тагови и слично.

Град Скопје добива два легални ѕидови

Frontline - 22.07.2021

Град Скопје во рамки на кандидатурата за Европска престолнина за културата за 2028 година назначува два легални ѕидови за слободно користење од уличните уметници за пишување и цртање графити, сликање мурали, тагови и слично.

Скопје добива легални ѕидови за слободно користење од уличните уметници

Lider - 22.07.2021

Град Скопје во рамки на кандидатурата за Европска престолнина за културата за 2028 година назначува два легални ѕидови за слободно користење од уличните уметници за пишување и цртање графити, сликање мурали, тагови и слично.

Уметниците слободно може да сликаат под стоковната куќа „Мост“

Независен - 22.07.2021

Град Скопје во рамки на кандидатурата за Европска престолнина за културата за 2028 година назначува два легални ѕидови за слободно користење од уличните уметници за пишување и цртање графити, сликање мурали, тагови и слично.

На две места во Скопје ќе има легални ѕидови за цртање графити и мурали

Република - 22.07.2021

Градот Скопје во рамки на кандидатурата за Европска престолнина за културата за 2028 година назначува два легални ѕидови за слободно користење од уличните уметници за пишување и цртање графити, сликање мурали, тагови и слично, и тоа на потпорниот ...

Слободните уметници добија два легални ѕидa во Скопје

+инфо - 22.07.2021

Тоа се потпорниот ѕид на улица „Војвода Васил Чакаларов“ („Адолф Циборовски“) по „Реплек“ и ѕидовите од двете страни на булеварот „Гоце Делчев“ под поранешна Стоковна куќа „Мост“, денес Универзитет на Југоисточна Европа.

Скопје добива два нови легални ѕида за уметниците

Скопје инфо - 22.07.2021

Град Скопје во рамки на кандидатурата за Европска престолнина за културата за 2028 година назначува два легални ѕидови за слободно користење од уличните уметници за пишување и цртање графити, сликање мурали, тагови и слично.

Скопје добива два легални ѕидови

Опсервер - 22.07.2021

– Град Скопје во рамки на кандидатурата за Европска престолнина за културата за 2028 година назначува два легални ѕидови за слободно користење од уличните уметници за пишување и цртање графити, сликање мурали, тагови и слично.

Скопје добива два легални ѕидови

Либертас - 22.07.2021

– Град Скопје во рамки на кандидатурата за Европска престолнина за културата за 2028 година назначува два легални ѕидови за слободно користење од уличните уметници за пишување и цртање графити, сликање мурали, тагови и слично.

Скопје добива два легални ѕидови за пишување и цртање графити

24Инфо - 22.07.2021

Град Скопје во рамки на кандидатурата за Европска престолнина за културата за 2028 година назначува два легални ѕидови за слободно користење од уличните уметници за пишување и цртање графити, сликање мурали, тагови и слично.

На ѕидот под стоковна куќа Мост во Скопје улични уметници ќе цртаат графити и мурали

Сакам да кажам - 22.07.2021

На ѕидот под стоковна куќа „Мост“ во центарот на Скопје и на потпорниот ѕид на улицата Адолф Циборовски кај „Реплек“ улични уметници ќе цртаат графити и мурали. Град Скопје во рамки на кандидатурата за Европска престолнина за културата за 2028 ...

Скопје официјално доби ѕидови на кои легално ќе се цртаат графити

Кајгана - 22.07.2021

Градот Скопје во рамки на кандидатурата за Европска престолнина за културата за 2028 година назначи два легални ѕида за слободно користење од уличните уметници за пишување и цртање графити, сликање мурали, тагови и слично, соопшти тимот на СКОПЈЕ ...

Скопски легални ѕидови

Порта 3 - 22.07.2021

Скопје доби два легални ѕида/Legal Walls за слободно користење од уличните уметници Тимот на Скопје 2028 – кандидат за Европска престолнина на културата на почетокот на 2021 година на предлог на улични уметници од градот покрена инцијативата за ...

Скопје добива два легални ѕидови

MakPress - 22.07.2021

Град Скопје во рамки на кандидатурата за Европска престолнина за културата за 2028 година назначува два легални ѕидови за слободно користење од уличните уметници за пишување и цртање графити, сликање мурали, тагови и слично.