TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фотоволтаична централа во средното училиште „Михајло Пупин“

24 Вести - 09.10.2019

Во присуство на вице премиерот на владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, градоначалникот на град Скопје, Петре Шилегов и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски денес свечено беше пуштена првата ...

Поставена првата фотоволтаична централа – Ниту едно училиште во Скопје нема фотоволтаични панели

ТВ21 - 09.10.2019

Во скопските училишта нема ниту еден фотоволтаичен покрив. Според експертите Северна Македонија не ја искористува сончевата енергија затоа што недостасуваат субвенции, стимулација, законска регулатива за репроматеријали за производство на сончеви ...

Во „Михајло Пупин“ пуштена во употреба фотоволтаична електрана, корисна за практична настава на учениците

Факултети - 09.10.2019

Средното електротехничко училиште „Михајло Пупин“ е првото училиште во кое има инсталирано фотоволтаична електрана во земјава со моќност од 12 киловати преку 42 панели поставени на покривот.

Во СЕТУГС „Михајло Пупин“ пуштена во употреба фотоволтаична електрана

Опсервер - 09.10.2019

Средното електротехничко училиште „Михајло Пупин“ е првото училиште во кое што има инсталирано фотоволтаична електрана во земјава со моќност од 12 киловати преку 42 панели поставени на покривот.

Вицепремиерот Анѓушев на одбележување на патрониот празник на СЕТУ Михајло Пупин – Инсталираната фотоволтаична централа ...

Centar - 09.10.2019

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, заменикот министер за животна средина и просторно планирање м-р Јани Макрадули, градоначалникот на град Скопје Петре Шилегов, директорот на Фондот за иновации и ...

Учениците од „Михајло Пупин“ добија фотоволтаична централа со 42 соларни панели

Радио МОФ - 09.10.2019

Со фотоволтаична централа со моќност од 12 киловати и 42 соларни панели, учениците од средното училиште „Михајло Пупин“ во Скопје започнаа мини револуција во пристапот на животната средина и енергетската ефикасност.

Ученици сами си монтираа фотоволтаична електрана на покривот на СЕТУГС „Михајло Пупин“

Вечер - 09.10.2019

Вицепремиерот Кочо Анѓушев го поздрави овој проект што го реализираа самите ученици финансиски поддржани од државата. – Иако не е со голема јачина, фотоволтаичната електрана во ова училиште е важна од аспект на знаење.

Прва фотоволтаична централа на средно училиште на Град Скопје

Макфакс - 09.10.2019

Градоначалникот Петре Шилегов денеска присуствуваше на свеченото отворање на првата фотоволтаична централа на средното училиште на Град Скопје „Михајло Пупин“, коешто го прославуваше и својот патронен празник.

Средното училиште „Михајло Пупин“ на патрониот празник ќе добие фотоволтаична електрана

Опсервер - 09.10.2019

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев денеска ќе присуствува и ќе се обрати на свеченоста по повод одбележувањето на патрониот празник на Средното електротехничко училиште „Михајло Пупин“ во Скопје.

Средното училиште „Михајло Пупин" на патрониот празник ќе добие фотоволтаична електрана

Канал5 - 09.10.2019

На настанот ќе биде пуштена во употреба и фотоволтаична електрана во училиштето, по што се предвидени изјави на вицепремиерот Анѓушев и претставници од училиштето. Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев ...

Средното училиште „Михајло Пупин“ на патрониот празник ќе добие фотоволтаична електрана

24 Вести - 09.10.2019

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев денеска ќе присуствува и ќе се обрати на свеченоста по повод одбележувањето на патрониот празник на Средното електротехничко училиште „Михајло Пупин“ во Скопје.

Средното училиште „Михајло Пупин“ на патрониот празник ќе добие фотоволтаична електрана

Сител - 09.10.2019

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев денеска ќе присуствува и ќе се обрати на свеченоста по повод одбележувањето на патрониот празник на Средното електротехничко училиште „Михајло Пупин“ во Скопје.

Средното училиште „Михајло Пупин“ на патрониот празник ќе добие фотоволтаична електрана

4NEWS - 09.10.2019

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев денеска ќе присуствува и ќе се обрати на свеченоста по повод одбележувањето на патрониот празник на Средното електротехничко училиште „Михајло Пупин“ во Скопје.

Средното училиште „Михајло Пупин“ на патрониот празник ќе добие фотоволтаична електрана

MakPress - 09.10.2019

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев денеска ќе присуствува и ќе се обрати на свеченоста по повод одбележувањето на патрониот празник на Средното електротехничко училиште „Михајло Пупин“ во Скопје.

Прва фотоволтаична централа на средно училиште на град Скопје

Канал5 - 09.10.2019

Градоначалникот Шилегов денеска присуствуваше на свеченото отворање на првата фотоволтаична централа на средното училиште на Град Скопје „Михајло Пупин“, коешто го прославуваше и својот патронен празник.

Oтворање на првата фотоволтаична централа на средното училиште на Град Скопје „Михајло Пупин“

24Инфо - 09.10.2019

Градоначалникот Шилегов денеска присуствуваше на свеченото отворање на првата фотоволтаична централа на средното училиште на Град Скопје „Михајло Пупин“, коешто го прославуваше и својот патронен празник.

„Михајло Пупин“ – прво средно училиште што доби фотоволтаична централа

+инфо - 09.10.2019

Прва фотоволтаична централа во училиште во Македонија е поставена денеска на средното училиште „Михајло Пупин“, коешто го прославува и својот патронен празник. – Горд сум на учениците на ова училиште коишто ја дадоа оваа иницијатива и еве денеска и ...

„Михајло Пупин“ – прво средно училиште што доби фотоволтаична централа

Независен - 09.10.2019

Прва фотоволтаична централа во училиште во Македонија е поставена денеска на средното училиште „Михајло Пупин“, коешто го прославува и својот патронен празник. – Горд сум на учениците на ова училиште коишто ја дадоа оваа иницијатива и еве денеска и ...

Прва фотоволтаична централа на средно училиште на град Скопје

Скопје1 - 09.10.2019

Градоначалникот Шилегов денеска присуствуваше на свеченото отворање на првата фотоволтаична централа на средното училиште на Град Скопје „Михајло Пупин“, коешто го прославуваше и својот патронен празник.

Прва фотоволтаична централа на средно училиште во Скопје

Centar - 09.10.2019

Градоначалникот Шилегов денеска присуствуваше на свеченото отворање на првата фотоволтаична централа на средното училиште на Град Скопје „Михајло Пупин“, коешто го прославуваше и својот патронен празник.

Прва фотоволтаична централа на средно училиште на Град Скопје

MTM - 09.10.2019

Градоначалникот Петре Шилегов денеска присуствуваше на свеченото отворање на првата фотоволтаична централа на средното училиште на Град Скопје „Михајло Пупин“, коешто го прославуваше и својот патронен празник.

Свечено пуштена во работа фотонапонска централа во училиштето СЕТУ Михајло Пупин

Локално - 09.10.2019

Вицепремиерот Кочо Анѓушев, заменикот министер за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули, градоначалникот на град Скопје Петре Шилегов, директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски и градоначалникот на Гази ...

Свечено пуштена во работа фотонапонска централа во училиштето СЕТУ Михајло Пупин

iPortal - 09.10.2019

Вицепремиерот Кочо Анѓушев, заменикот министер за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули, градоначалникот на град Скопје Петре Шилегов, директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски и градоначалникот на Гази ...

Во СЕТУГС „Михајло Пупин“ пуштена во употреба фотоволтаична електрана

MakPress - 09.10.2019

Средното електротехничко училиште „Михајло Пупин“ е првото училиште во кое што има инсталирано фотоволтаична електрана во земјава со моќност од 12 киловати преку 42 панели поставени на покривот.

Поставена првата фотоволтаична централа – Ниту едно училиште во Скопје нема фотоволтаични панели

4NEWS - 09.10.2019

Во скопските училишта нема ниту еден фотоволтаичен покрив. Според експертите Северна Македонија не ја искористува сончевата енергија затоа што недостасуваат субвенции, стимулација, законска регулатива за репроматеријали за производство на сончеви ...

Средното училиште „Михајло Пупин“ ќе добие фотоволтаична централа

Скопје инфо - 10.10.2019

Прва фотоволтаична централа во училиште во Македонија е поставена денеска на средното училиште „Михајло Пупин“, коешто го прославува и својот патронен празник. – Горд сум на учениците на ова училиште коишто ја дадоа оваа иницијатива и еве денеска и ...

Средното училиште „Михајло Пупин“ доби фотоволтаична централа

Н.Македонија - 10.10.2019

Средното стручно училиште „Михајло Пупин“ од Автокоманда за патрониот празник ја доби првата фотоволтаична централа. За реализација на овој проект учениците од „Михајло Пупин“ добија грант од Фондот за иновации, во висина од 270.000 денари, а ...