TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Можности за соработка на ФИТР со црногорското Министерство за наука

Опсервер - 15.05.2019

Размена на искуства и продлабочување на соработката помеѓу Фонд за иновации и технолошки развој и Министерството за наука на Црна Гора беа главна тема на денешната средба на директорот на ФИТР, Јован Деспотовски и министерката за наука на Црна Гора ...

ФИТР го презентираше проектот „начини на јакнење на иновацискиот екосистем“

Канал5 - 15.05.2019

Фондoт за иновации и технолошки развој, ги презентираше препораките од проектот „начини на јакнење на иновацискиот екосистем“, финансиран преку претпристапните фондови на ЕУ. Целта на проектот е да се скенира моменталната состојба, како и да се ...

ЛИДЕР проектот веќе 12 години успешно го поттикнува претприемништвото кај младите луѓе во земјата

Студенти - 15.05.2019

Вчеравечер, во рамки на програмата за бизнис и претприемништво – ЛИДЕР проект, организирана од Македонија 2025, се одржа настан за вмрежување, каде годинешните учесници, алумни, партнери и други поддржувачи на проектот, во неформална атмосфера имаа ...

Завршува рокот за апликација на вториот повик на ФИТР за комерцијализација на иновации

Локално - 15.05.2019

Вториот повик од Планот за економски раст на Владата наменет за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации завршува денеска. Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски вели дека има најава за голем интерес на ...

Парите на едно место: Ќе се спојат Фондот за иновации и Агенцијата за претприемништво

+инфо - 14.05.2019

Статистичките податоци покажуваат дека 97 отсто од програмите што се реализираат во делот на иновациите и технолошкиот развој се реализираат преку Фондот, само три проценти се реализираат преку неколку други институции и би требало да се интегрираат ...

ФИТР: Институциите да функционираат како ентитет

Фактор - 14.05.2019

Фонд за иновации и технолошки развој, во соработка со Делегацијата на Европска Унија во Република Северна Македонија, денеска ги презентираше препораките од студиите на одржливост во рамките на проектот „Начини на јакнење на иновацискиот екосистем“, ...

Презентација на препораките од проектот „Начини на јакнење на иновацискиот екосистем“

MakPress - 14.05.2019

Фондот за иновации и технолошки развој, во соработка со Делегацијата на Европска Унија во Република Северна Македонија, денеска ќе одржи презентација на препораките од студиите на одржливост во рамките на проектот „Начини на јакнење на иновацискиот ...

Можности за соработка на ФИТР со црногорското Министерство за наука

MakPress - 15.05.2019

Размена на искуства и продлабочување на соработката помеѓу Фонд за иновации и технолошки развој и Министерството за наука на Црна Гора беа главна тема на денешната средба на директорот на ФИТР, Јован Деспотовски и министерката за наука на Црна Гора ...

ЛИДЕР проектот веќе 12 години успешно го поттикнува претприемништвото кај младите луѓе во земјата

Факултети - 15.05.2019

Вчеравечер, во рамки на програмата за бизнис и претприемништво - ЛИДЕР проект, организирана од Македонија 2025, се одржа настан за вмрежување, каде годинешните учесници, алумни, партнери и други поддржувачи на проектот, во неформална атмосфера имаа ...

Завршува рокот за апликација на вториот повик на ФИТР за комерцијализација на иновации

Опсервер - 15.05.2019

Вториот повик од Планот за економски раст на Владата наменет за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации завршува денеска. Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски вели дека има најава за голем интерес на ...

ФИТР: Компаниите на едно место да добиваат информации за финансиската поддршка

МКД - 14.05.2019

Компаниите на едно место да добиваат информации за каков тип финансиска поддршка можат да добијат од државата. Моделот што се препорачува во Студијата на ЕУ побарана од Фондот за иновации и технолошки развој, е консолидација и интегриран систем на ...

ФИТР: Институциите да функционираат како ентитет

Бизнис Вести - 14.05.2019

Фонд за иновации и технолошки развој, во соработка со Делегацијата на Европска Унија во Република Северна Македонија, денеска ги презентираше препораките од студиите на одржливост во рамките на проектот „Начини на јакнење на иновацискиот екосистем”, ...

ЛИДЕР проектот веќе 12 години успешно го поттикнува претприемништвото кај младите луѓе во земјата

Бизнис Вести - 16.05.2019

Вчеравечер, во рамки на програмата за бизнис и претприемништво – ЛИДЕР проект, организирана од Македонија 2025, се одржа настан за вмрежување, каде годинешните учесници, алумни, партнери и други поддржувачи на проектот, во неформална атмосфера имаа ...

Завршува рокот за апликација на вториот повик на ФИТР за комерцијализација на иновации

А1 On - 15.05.2019

Вториот повик од Планот за економски раст на Владата наменет за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации завршува денеска. Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски вели дека има најава за голем интерес на ...

Под една капа сите институции што даваат поддршка на компаниите за поголема ефикасност

MTM - 14.05.2019

Компаниите на едно место да добиваат информации за каков тип финансиска поддршка можат да добијат од државата. Моделот што се препорачува во Студијата на ЕУ побарана од Фондот за иновации и технолошки развој, е консолидација и интегриран систем на ...

ФИТР: Институциите да функционираат како ентитет

Бизнис Инфо - 14.05.2019

Фонд за иновации и технолошки развој (ФИТР), во соработка со Делегацијата на Европска Унија во Република Северна Македонија, денеска ги презентираше препораките од студиите на одржливост во рамките на проектот Начини на јакнење на иновацискиот ...

Завршува рокот за апликација на вториот повик на ФИТР за комерцијализација на иновации

ММС - 15.05.2019

Вториот повик од Планот за економски раст на Владата наменет за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации завршува денеска. Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски вели дека има најава за голем интерес на ...

Под една капа сите институции што даваат поддршка на компаниите за поголема ефикасност

Слободен Печат - 14.05.2019

Има голоем број институции што нудат некаков тип подршка и програми за фирмите меѓутоа, исто така, постојат и голем број програми што само по себе и по коментарите на компаниите внесува одредена конфузија кај фирмите.

ФИТР: Институциите да функционираат како ентитет

Иновативност - 14.05.2019

Фонд за иновации и технолошки развој, во соработка со Делегацијата на Европска Унија во Република Северна Македонија, денеска ги презентираше препораките од студиите на одржливост во рамките на проектот „Начини на јакнење на иновацискиот екосистем“, ...

Завршува рокот за аплицирање на вториот повик на ФИТР за комерцијализација на иновации

Иновативност - 15.05.2019

Вториот повик од Планот за економски раст на Владата наменет за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации завршува денеска. Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски вели дека има најава за голем интерес на ...

Под една капа сите институции што даваат поддршка на компаниите за поголема ефикасност

MakPress - 14.05.2019

Компаниите на едно место да добиваат информации за каков тип финансиска поддршка можат да добијат од државата. Моделот што се препорачува во Студијата на ЕУ побарана од Фондот за иновации и технолошки развој, е консолидација и интегриран систем на ...

Завршува рокот за апликација на вториот повик на ФИТР за комерцијализација на иновации

MakPress - 15.05.2019

Вториот повик од Планот за економски раст на Владата наменет за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации завршува денеска. Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски вели дека има најава за голем интерес на ...

Под една капа сите институции што даваат поддршка на компаниите за поголема ефикасност

Опсервер - 14.05.2019

Компаниите на едно место да добиваат информации за каков тип финансиска поддршка можат да добијат од државата. Моделот што се препорачува во Студијата на ЕУ побарана од Фондот за иновации и технолошки развој, е консолидација и интегриран систем на ...

ФИТР: Вториот повик за комерцијализација на иновации е во завршна фаза

Слободен Печат - 15.05.2019

Според Јован Деспотовски, директорот ФИТР, рече буџетот од 12,5 милиони евра на Фондот да бидат исцрпени затоа што има најава за голем интерес на компаниите. Денеска завршува вториот повик од Планот за економски раст на Владата наменет за ...

Завршува рокот за апликација на вториот повик на ФИТР за комерцијализација на иновации

MTM - 15.05.2019

Вториот повик од Планот за економски раст на Владата наменет за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации завршува денеска. Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски вели дека има најава за голем интерес на ...