TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Премногу спиење е исто толку лошо за вашиот мозок колку и недоволно сон

Иновативност - 12.10.2018

Првите резултати од најголемото истражување на спиењето во светот се објавени и заклучокот е дека 7-8 часа се доволно и идеални за оптимални когнитивни перформанси. Истражувањетп покажа дека премногу спиење може да е причина за слични когнитивни ...

Како да ги научите децата да си легнуваат навреме?

Кајгана - 10.10.2018

Живееме во брзо време во кое и возрасните имаат пореметен ритам на спиење. Затоа на многу родители им е тешко да ги научат децата да усвојат здрави навики на спиење, кога и самите не можат да им дадат позитивен пример.