TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нуредини: Доколку се утврди дека е потребен нов закон за Водно, ќе започнат иницијативи за таа процедура

Радио МОФ - 23.02.2021

Министерот за животна средина средина Насер Нуредини, по реакциите на еко-активистите дека тој и МЖСПП имаат различни ставови за иднината на Водно, во изјава на МИА тврди дека се во постојана координација и не гледа неконзистентност во неговите ...

Министерот Нуредини во клинч со „Го сакам Водно“ и „02 Иницијатива“ за иднината на Водно

Мета - 23.02.2021

„Го сакам Водно“ и „О2 Иницијатива“ денеска го повикаа министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини да ги објасни сите изјави и ставови што проструија низ медиумите деновиве дека Министерството за животна средина и просторно ...

Нуредини: Процесот за интегрираната заштита на Водно е резултат на обврската за репрогласување на заштитените подрачја

Независен - 23.02.2021

Овој процес кој е сега пред крајот за конечно остварување на интегрираната заштита на Водно, е резултат пред се на обврската за репрогласување на заштитените подрачја во државата согласно новата регулатива и современите стандарди.

Министерот Нуредини и МЖСПП со различни ставови за иднината на Водно, реагираат еко-активистите

Радио МОФ - 23.02.2021

Еко-организациите „Го сакам Водно“ и „02 Иницијатива“ реагираат дека министерот Насер Нуредини и министерството за животна средина и просторно планирање (МЖСПП) имаат различни ставови уште пред да започнат меѓуинституционлните средби за иднината на ...

„Го сакам Водно“: Министерот Нуредини и МЖСПП со различни ставови за иднината на Водно

24Инфо - 23.02.2021

Од граѓанската иницијатива „Го сакам Водно” го повикуваат министерот за живoтна средина и просторно планирање, Насер Нуредини да ги објасни, како што велат, сите изјави дека Министерството има изготвен став, пред највените меѓуинституционални средби ...

Нуредини: Апсолутно е неточно дека претходниот статус на заштита на Водно бил од повисоко ниво

24Инфо - 23.02.2021

Овој процес кој е сега пред крајот за конечно остварување на интегрираната заштита на Водно, е резултат пред се на обврската за репрогласување на заштитените подрачја во државата согласно новата регулатива и современите стандарди.

Нуредини: Процесот на интегрираната заштита на Водно е резултат пред се на обврската за репрогласување на заштитените ...

CivilMedia - 23.02.2021

Овој процес кој е сега пред крајот за конечно остварување на интегрираната заштита на Водно, е резултат пред се на обврската за репрогласување на заштитените подрачја во државата согласно новата регулатива и современите стандарди.