TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почна исплата на К15 – работници кај приватници треба да тужат ако не им ги даде парите газдата

МК News - 20.06.2014

Започна исплатата на К15 во приватните компании. Државниот инспекторат за труд велат дека имаат информации дека во некои фирми во државата почнал да се исплатува регресот за годишен одмор.

Приватните фирми ќе мора да исплатат К-15 на своите вработени

Кумановски м. - 20.06.2014

Сите фирми од приватниот сектор од почетокот на 2014 година, имаат законска обврска да им исплатат К-15 на вработените кои кај нив работеле во континуитет шест месеци до крајот на годината, информира ...

Почна исплатата на К15

Вечер Прес - 19.06.2014

Приватните компании почнаа со исплатата на К15, иако за да ја исполнат оваа обврска без да бидат казнети имаат рок до крајот на годината. Од Државниот инспекторат за труд велат дека имаат информации ...

Почна исплатата на К-15

Република - 20.06.2014

Приватните компании почнаа со исплатата на К-15, иако за да ја исполнат оваа обврска без да бидат казнети имаат рок до крајот на годината, пишува Вечер .

Почна исплатата на К-15

Вистина.мк - 20.06.2014

Приватните компании почнаа со исплатата на К-15, иако за да ја исполнат оваа обврска без да бидат казнети имаат рок до крајот на годината, пишува Вечер .

Започна исплатата на К-15

Тера - 20.06.2014

Од Државниот инспекторат за труд велат дека имаат информации дека во некои фирми во државата почнал да се исплатува регресот за годишен одмор. Оттаму напоменуваат дека обврската на работодавецот за ...

Витаминка им исплати К – 15 на своите вработени

Бизнис Инфо - 19.06.2014

Вработените во Витаминка го добија регресот за годишен одмор, познатиот К – 15. Витаминка е една од првите компании од приватниот сектор во Македонија што го исплати годишниот регрес.

Витаминка исплати К-15 на вработените

еМагазин - 19.06.2014

Вработените во Витаминка го добија регресот за годишен одмор, познатиот К15. Витаминка е една од првите компании од приватниот сектор во Македонија што го исплати годишниот регрес.

Почна исплатата на К15 - Витаминка исплати 576 работници

Press24 - 19.06.2014

Вработените во Витаминка го добија регресот за годишен одмор, познатиот К15. Витаминка е една од првите компании од приватниот сектор во Македонија што го исплати годишниот регрес.

Витаминка исплати К-15 на своите вработени

Макфакс - 19.06.2014

Вработените во Витаминка го добија регресот за годишен одмор, познатиот К15. Витаминка е една од првите компании од приватниот сектор во Македонија што го исплати годишниот регрес.

Газдата ќе кешира по 4.000 евра за секоја пријава од работник

Вечер Прес - 18.06.2014

Претседателот на ССМ Живко Митревски, пак, толкува дека газдите кои нема да исплатат К 15 еднократно ќе платат казна до 4.000 евра, а за да си ги добијат парите работниците не мора да одат на суд, ...