TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

БПЦ ќе се заложи за решавање на статусот на МПЦ-ОА

Алфа - 25.03.2019

Бугарската православна црква ќе продолжи да помага за решавање на статусот на македонската црква, најави денеска бугарскиот патријарх Неофит. Тој истакна дека било важно да се утврди името на државата, па сега ќе било полесно.

Ѓорѓевски: Не се очекува БПЦ еднострано да ја признае афтокефалноста на МПЦ-ОА

Канал5 - 25.03.2019

Бугарската православна црква ќе продолжи да помага во решавањети на статусот на македонската црква, најави денеска бугарскиот патријарх Неофит, по архиерејската литургија во храмот „Света Софија“.

Бугарскиот патријарх Неофит за македонското прашање: „По промената на името ќе има радост“

Алфа - 25.03.2019

Бугарската православна црква ќе продолжи да помага за решавање на статусот на македонската црква, најави денеска бугарскиот патријарх Неофит. „ Важно беше да се утврди името на државата и верувам дека постепено ќе одиме кон радост.

Бугарската црква ќе помага за решавање на статусот на македонската

Р.С.Европа - 25.03.2019

Бугарскиот патријарх Неофит денеска изјави дека Бугарската православна црква ќе продолжи да помага за решавање на статусот на македонската црква. Тој одговарајќи на прашањето на какво ниво се односите меѓу двете цркви рече дека важно било да се ...

Неофит: Ќе направиме се за целосна радост на нашите македонски браќа

1tv - 25.03.2019

Бугарската православна црква ќе продолжи да помага за решавање на статусот на македонската црква, најави денеска бугарскиот патријарх Неофит. – Важно беше да се утврди името на државата и верувам дека постепено ќе одиме кон радост.

Патријарх Неофит: Ќе направиме сѐ што е неопходно за радост на браќата од Македонија

Алсат-М - 25.03.2019

Бугарскиот патријарх Неофит денеска изјави дека Бугарската православна црква ќе продолжи да помага за решавање на статусот на македонската црква. „Ќе направиме сè што е неопходно, со Божја помош, радоста на нашите браќа од Македонија да биде ...

Неофит: Ќе направиме се за целосна радост на нашите македонски браќа

Канал5 - 25.03.2019

Бугарската православна црква ќе продолжи да помага за решавање на статусот на македонската црква, најави денеска бугарскиот патријарх Неофит. – Важно беше да се утврди името на државата и верувам дека постепено ќе одиме кон радост.

Бугарската ќе помага за решавање на статусот на македонската црква

Пулс24 - 25.03.2019

Денес бугарскиот патријарх Неофит изјави дека Бугарската православна црква ќе продолжи да помага за решавање на статусот на македонската црква. Одговарајќи на прашањето за тоа на какво ниво се односите меѓу двете цркви тој рече дека важно било да се ...

Неофит: Ќе направиме се за целосна радост на нашите македонски браќа

Локално - 25.03.2019

Бугарската православна црква ќе продолжи да помага за решавање на статусот на македонската црква, најави денеска бугарскиот патријарх Неофит. – Важно беше да се утврди името на државата и верувам дека постепено ќе одиме кон радост.

Неофит: Ќе направиме се за радост на нашите македонски браќа

24Инфо - 25.03.2019

Бугарската православна црква ќе продолжи да помага за решавање на статусот на македонската црква, најави денеска бугарскиот патријарх Неофит. – Важно беше да се утврди името на државата и верувам дека постепено ќе одиме кон радост.

Неофит: Важно беше името, ќе помагаме за решавање на статусот на македонската црква

Press24 - 25.03.2019

Бугарската православна црква ќе продолжи да помага за решавање на статусот на македонската црква, најави денеска бугарскиот патријарх Неофит. – Важно беше да се утврди името на државата и верувам дека постепено ќе одиме кон радост.

Неофит: Ќе направиме се за целосна радост на нашите македонски браќа

Н.Македонија - 25.03.2019

Бугарската православна црква ќе продолжи да помага за решавање на статусот на македонската црква, најави денеска бугарскиот патријарх Неофит. – Важно беше да се утврди името на државата и верувам дека постепено ќе одиме кон радост.

Неофит: Ќе помогнеме за решавање на статусот на македонската црква

Вечер - 25.03.2019

Бугарската православна црква ќе продолжи да помага за решавање на статусот на македонската црква, најави денеска бугарскиот патријарх Неофит. – Важно беше да се утврди името на државата и верувам дека постепено ќе одиме кон радост.

Неофит: Ќе направиме се за целосна радост на нашите македонски браќа

Сител - 25.03.2019

Бугарската православна црква ќе продолжи да помага за решавање на статусот на македонската црква, најави денеска бугарскиот патријарх Неофит. – Важно беше да се утврди името на државата и верувам дека постепено ќе одиме кон радост.

Патријархот Неофит: Ќе направиме сѐ за целосна радост на нашите македонски браќа

МКД - 25.03.2019

Бугарската православна црква ќе продолжи да помага за решавање на статусот на македонската црква, најави денеска бугарскиот патријарх Неофит. „Важно беше да се утврди името на државата и верувам дека постепено ќе се оди кон радост.

Неофит: Ќе направиме се за целосна радост на нашите македонски браќа

Независен - 25.03.2019

Бугарската православна црква ќе продолжи да помага за решавање на статусот на македонската црква, најави денеска бугарскиот патријарх Неофит. – Важно беше да се утврди името на државата и верувам дека постепено ќе одиме кон радост.

Неофит: Ќе направиме се за целосна радост на нашите македонски браќа

Фокус - 25.03.2019

Бугарската православна црква ќе продолжи да помага за решавање на статусот на македонската црква, најави денеска бугарскиот патријарх Неофит. – Важно беше да се утврди името на државата и верувам дека постепено ќе одиме кон радост.

Неофит: Промената на името отвора пат за решавање на статусот на МПЦ

Нова ТВ - 25.03.2019

Бугарската православна црква ќе продолжи да помага за решавање на статусот на македонската црква, најави денеска бугарскиот патријарх Неофит. – Важно беше да се утврди името на државата и верувам дека постепено ќе одиме кон радост.

Неофит: Ќе направиме се за целосна радост на нашите македонски браќа

А1 On - 25.03.2019

Бугарската православна црква ќе продолжи да помага за решавање на статусот на македонската црква, најави денеска бугарскиот патријарх Неофит. – Важно беше да се утврди името на државата и верувам дека постепено ќе одиме кон радост.

Неофит: Ќе направиме се за целосна радост на нашите македонски браќа

MakPress - 25.03.2019

Бугарската православна црква ќе продолжи да помага за решавање на статусот на македонската црква, најави денеска бугарскиот патријарх Неофит. – Важно беше да се утврди името на државата и верувам дека постепено ќе одиме кон радост.

Неофит: Ќе направиме се за целосна радост на нашите македонски браќа

Либертас - 25.03.2019

Бугарската православна црква ќе продолжи да помага за решавање на статусот на македонската црква, најави денеска бугарскиот патријарх Неофит. – Важно беше да се утврди името на државата и верувам дека постепено ќе одиме кон радост.

Неофит: Ќе направиме се за целосна радост на нашите македонски браќа

MTM - 25.03.2019

Бугарската православна црква ќе продолжи да помага за решавање на статусот на македонската црква, најави денеска бугарскиот патријарх Неофит. – Важно беше да се утврди името на државата и верувам дека постепено ќе одиме кон радост.

Неофит: Ќе направиме сѐ за целосна радост на нашите македонски браќа

+инфо - 25.03.2019

Бугарската православна црква ќе продолжи да помага за решавање на статусот на македонската црква, најави денеска бугарскиот патријарх Неофит. – Важно беше да се утврди името на државата и верувам дека постепено ќе одиме кон радост.

Неофит: Ќе направиме се за целосна радост на нашите македонски браќа

Опсервер - 25.03.2019

Бугарската православна црква ќе продолжи да помага за решавање на статусот на македонската црква, најави денеска бугарскиот патријарх Неофит. – Важно беше да се утврди името на државата и верувам дека постепено ќе одиме кон радост.