TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Програма за самовработување на самохрани мајки

24 Вести - 07.12.2017

Околу 90 самохрани мајки од Скопје, Битола и Штип беа опфатени со програмата за самовработување и вработување финансирана од ЕУ. Дел од нив по поминатата обука успеаа да најдат работа, дел почнаа сопствен бизнис, но има и такви кои се уште се ...

Третина од самохраните мајки се невработени

Сител - 07.12.2017

Над 30 отсто од самохраните мајки во земјава се невработени, покажува проценката на граѓанскиот сектор. Овие мајки многу тешко доаѓаат до работа а голем дел од нив имаат проблем да излезат од дома и да се социјализираат .

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа, невработени 30 проценти

Либертас - 07.12.2017

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и преку мерките за вработување во Оперативниот план.

Над 30 проценти од самохраните мајки се невработени

МРТ - 07.12.2017

Заокружен проектот „Програма за вработување на самохрани мајки“, финансиран од Европската унија. Се спроведуваше во Скопје, Битола и во Штип. Се реализираа обуки за развој на бизнис вештини и за унапредување на базичната компјутерска едукација и ...

Завршна конференција за „Програмата за (само) вработување самохрани мајки“

А1 On - 07.12.2017

Проектот „Програма за (само)вработување на самохрани мајки“, финансиран од Европската Унија, што се спроведуваше годинава во Скопје, Битола и Штип, денеска ќе биде заокружен со завршна конференција.

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа, невработени 30 проценти

Сител - 07.12.2017

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и преку мерките за вработување во Оперативниот план.

Завршна конференција за „Програмата за (само) вработување самохрани мајки“

Сител - 07.12.2017

Проектот „Програма за (само)вработување на самохрани мајки“, финансиран од Европската Унија, што се спроведуваше годинава во Скопје, Битола и Штип, денеска ќе биде заокружен со завршна конференција.

Тешко доаѓаат до работа: Невработени 30% од самохраните мајки во Македонија

еМагазин - 07.12.2017

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и преку мерките за вработување во Оперативниот план.

Завршна конфереција за „Програма за (само)вработување на самохрани мајки"

Press24 - 07.12.2017

Проектот „Програма за (само)вработување на самохрани мајки“, финансиран од Европската Унија, што се спроведуваше годинава во Скопје, Битола и Штип, денеска ќе биде заокружен со завршна конференција.

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа, невработени 30 проценти...

Н.Македонија - 07.12.2017

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа, невработени 30 проценти Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и ...

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа, невработени 30 проценти

Слободен Печат - 07.12.2017

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и преку мерките за вработување во Оперативниот план.

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа, невработени 30 проценти

А1 On - 07.12.2017

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и преку мерките за вработување во Оперативниот план.

Самохраните мајки во Македонија тешко доаѓаат до работа

Скопје инфо - 07.12.2017

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и преку мерките за вработување во Оперативниот план.

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа, невработени 30 проценти

Скопје24 - 07.12.2017

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и преку мерките за вработување во Оперативниот план.

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа

Телевизија Нова - 07.12.2017

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и преку мерките за вработување во Оперативниот план.

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа во Македонија

Press24 - 07.12.2017

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и преку мерките за вработување во Оперативниот план.

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа, невработени 30 проценти

Кумановски м. - 07.12.2017

loading... Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и преку мерките за вработување во Оперативниот план.

Околу 30% од самохраните мајки во земјава се невработени

Алфа - 07.12.2017

Самохраните мајки во земјава мака мачат за да се вработат. Анализите покажуваат дека околу 30% од нив се невработени и неопходна им е помош за полесен пристап до пазарот на труд. Самохраните мајки во земјава мака мачат за да се вработат.