TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Од 1.600 тестови за ковид дневно, 1.100 се направени во приватни лаборатории, матичните лекари бараат повеќе термини

Сакам да кажам - 23.09.2020

Од 1.618 тестови за ковид-19 направени вчера, 1.114 се направени во приватни лаборатории. Само 31 отсто од тестовите направени вчера се во лаборатории на државни институции, што е тренд во последно време, иако на почетокот беше обратно.

Од 1.600 тестови за ковид-19 дневно, 1.100 се направени во приватни лабаратории

Скопје инфо - 23.09.2020

Од 1.618 тестови за ковид-19 направени вчера, 1.114 се направени во приватни лаборатории. Само 31 отсто од тестовите направени вчера се во лаборатории на државни институции, што е тренд во последно време, иако на почетокот беше обратно.

Само масовно тестирање не заврши многу работа во ЕУ

Оff.net - 22.09.2020

На почетокот од пандемијата еден од столбовите на глобалниот хаос беше немањето доволно тестови, па само најтешките случаи беа тестирани за ковид-19. Минатата недела само Британија спроведе околу 1,3 милиони тестови, што е 20 пати повеќе отколку од ...