TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ССМ: Синдикалната кошничка за мај зголемена за 180 денари

Канал5 - 11.06.2021

Синдикалната кошничка за месец мај 2021 година е зголемена за 180,00 денари во однос на претходната за месец април 2021 година. Само за последните два месеци таа е зголемена за повеќе од 400,00 денари.

ССМ: Синдикалната кошничка за мај зголемена за 180 денари

Frontline - 11.06.2021

Синдикалната кошничка за месец мај 2021 година е зголемена за 180,00 денари во однос на претходната за месец април 2021 година. Само за последните два месеци таа е зголемена за повеќе од 400,00 денари.

За два месеци трошоците зголемени за повеќе од 400 денари!

Курир - 11.06.2021

Синдикалната кошничка за месец мај 2021 година е зголемена за 180,00 денари во однос на претходната за месец април 2021 година. Само за последните два месеци таа е зголемена за повеќе од 400,00 денари.

ССМ: Синдикалната кошничка за мај зголемена за 180 денари

Сител - 11.06.2021

Синдикалната кошничка за месец мај 2021 година е зголемена за 180,00 денари во однос на претходната за месец април 2021 година. Само за последните два месеци таа е зголемена за повеќе од 400,00 денари.

Синдикалната кошничка во мај поскапела 180 денари, за два месеци над 400

Независен - 11.06.2021

Синдикалната кошничка за месец мај 2021 година е зголемена за 180,00 денари во однос на претходната за месец април 2021 година. Само за последните два месеци таа е зголемена за повеќе од 400,00 денари.

ССМ: Ако продолжат поскапувањата, наскоро ни три минимални плати нема да се доволни за основните потреби на едно ...

Слободен Печат - 11.06.2021

Синдикалната кошничка за месец мај 2021 година е зголемена за 180,00 денари во однос на претходната за месец април 2021 година. Само за последните два месеци таа е зголемена за повеќе од 400,00 денари.

ССМ: Синдикалната кошничка за мај зголемена за 180 денари

Република - 11.06.2021

Синдикалната кошничка за месец мај 2021 година е зголемена за 180,00 денари во однос на претходната за месец април 2021 година. Само за последните два месеци таа е зголемена за повеќе од 400,00 денари.

Синдикалната кошничка за два месеци зголемена за 400 ден- ако продолжи вака до крајот на годината ни три просечни плати ...

Press24 - 11.06.2021

Синдикалната кошничка за месец мај 2021 година е зголемена за 180,00 денари во однос на претходната за месец април 2021 година. Само за последните два месеци таа е зголемена за повеќе од 400,00 денари.

Ниту три минимални плати нема да ги покриваат основните потреби ако продолжи растот на цените

Lider - 11.06.2021

Синдикалната кошничка за месец мај 2021 година е зголемена за 180,00 денари во однос на претходната за месец април 2021 година. Само за последните два месеци таа е зголемена за повеќе од 400,00 денари.

ССМ: Синдикалната кошничка за мај зголемена за 180 денари

Бизнис Вести - 11.06.2021

Синдикалната кошничка за месец мај 2021 година е зголемена за 180,00 денари во однос на претходната за месец април 2021 година. Само за последните два месеци таа е зголемена за повеќе од 400,00 денари.

ССМ: Синдикалната кошничка само за последните два месеца е зголемена за повеќе 400 денари

ММС - 11.06.2021

Синдикалната кошничка за мај 2021 година е зголемена за 180,00 денари во однос на претходната за месец април 2021 година. Само за последните два месеци таа е зголемена за повеќе од 400,00 денари.

Синдикалната кошничка за мај зголемена за 180 денари

Вечер Прес - 11.06.2021

Синдикалната кошничка за месец мај 2021 година е зголемена за 180,00 денари во однос на претходната за месец април 2021 година. Само за последните два месеци таа е зголемена за повеќе од 400,00 денари.

ССМ: Синдикалната кошничка за мај зголемена за 180 денари

Алсат-М - 11.06.2021

Синдикалната кошничка за месец мај 2021 година е зголемена за 180,00 денари во однос на претходната за месец април 2021 година. Само за последните два месеци таа е зголемена за повеќе од 400,00 денари.

Секој месец плус 200 денари за основни трошоци – до крај на година не не „крпат“ три плати

Скопско Ехо - 11.06.2021

Синдикалната кошничка за мај е зголемена за 180 денари во однос на април и изнесува 34.156 денари. За само два месеци таа е зголемена за повеќе од 400 денари. Ако продолжи со вакво темпо на зголемување во просек од 200 денари месечно до крајот на ...

ССМ: Синдикалната кошничка за мај зголемена за 180 денари

Кајгана - 11.06.2021

Синдикалната кошничка за месец мај 2021 година е зголемена за 180,00 денари во однос на претходната за месец април 2021 година. Само за последните два месеци таа е зголемена за повеќе од 400,00 денари.

КОШНИЧКАТА ПОСКАПЕ: ССМ вели со ова темпо до крајот на годината три минимални плати ќе бидат малку

Фактор - 11.06.2021

Поскапува синдикалната кошничка. Се повеќе пари се потребни за основните потреби на едно семејство. Синдикалната кошничка за мај е зголемена за 180 денари. Според ССМ, вредноста на Синдикалната минимална кошница за мај 2021 година изнесува 34.156,00 ...

ССМ: Три минимални плати ќе треба за да се наполни синдикалната кошничка, ако месечно расте за 200 денари

+инфо - 11.06.2021

Според синдикатот, главна причина за растот на трошоците е цената на нафтата и дериватите кои и во година на пандемија бил присутен и затоа трбало да се донесе посебна уредба за тоа. Синдикалната кошничка за мај 2021 година е зголемена за 180 денари ...

ССМ: Синдикалната кошничка за мај зголемена за 180 денари

Zoom - 11.06.2021

Синдикалната кошничка за месец мај 2021 година е зголемена за 180,00 денари во однос на претходната за месец април 2021 година. Само за последните два месеци таа е зголемена за повеќе од 400,00 денари.

ССМ: Синдикалната кошничка за мај зголемена за 180 денари

Скопје инфо - 11.06.2021

Синдикалната кошничка за месец мај 2021 година е зголемена за 180,00 денари во однос на претходната за месец април 2021 година. Само за последните два месеци таа е зголемена за повеќе од 400,00 денари.