TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Хотелите и кафеаните бараат помош за плати без да ги враќаат сезонските работници во зима

Вечер Прес - 13.01.2021

Угостителскиот и туристичкиот сектор очекуваат мерките од петтиот пакет да бидат подобро испланирани за да можат да им помогнат да ги подмират обврски и трошоци од тековното работење и навреме да ги исплаќаат кредитите.

Колку пари од владините Ковид програми останаа непотрошени?

Р.С.Европа - 13.01.2021

За економските мерки од ковид-19 програмата се потрошени речиси 279 милиони евра од буџетот на државата до крајот на 2020. Една третина од најавената една милијарда евра помош се всушност поволни и евтини кредити.

И петтиот пакет антикризни мерки на владата на пат да потфрли

Република - 13.01.2021

Досегашните четири пакет мерки на владата беа ненавремени задоцнети и нефункционални, а реализацијата целосно потфрли. Најавуваниот петти пакет анткризни мерки на владата е само продолжение на поопулистичките мерки на владата од кои граѓаните не ...

Петтиот пакет е 50 милиони евра, ќе почне да се спроведува во февруари

Слободен Печат - 13.01.2021

Министерот за економија Фатмир Бектеши обелодени дека петтиот економски пакет изнесува 50 милиони евра. Според него, тој ќе почне да се спроведува во февруари. Ова сугерира дека стопанствениците сепак може да очекуваат помош за плата и за јануари ...

Колку се ефикасни мерките за помош на стопанството?

Н.Македонија - 13.01.2021

Петтиот пакет на мерки за помош на домашната економија и на граѓаните во ковид-кризата, според најавите на владините функционери, ќе биде донесен во февруари, но реализацијата на четвртиот пакет мерки, како што проценуваат упатените, и понатаму е ...

Петтиот економски пакет е 50 милиони евра, помош очекуваат и работодавачите и работниците

Фактор - 13.01.2021

Стопанството сака активно да учествува во креирањето на мерките од петтиот економски пакет на државна помош, кој според најавите на министерот за економија Крешник Бектеши, ќе изнесува 50 милиони евра и ќе започне да се реализира во февруари.

Нова финансиска помош за погодените од економската криза

Локално - 13.01.2021

Новиот пакет мерки ќе тежи педесет милиони евра а како што е најавено, веќе од следниот месец треба да се реализира. Новиот пакет на економски мерки ќе биде наменет за граѓаните и компаниите за справување со последиците од коронакризата.

ССМ со предлози за петтиот пакет мерки, субвенции за плата директно на сметките на работниците

Бизнис Вести - 12.01.2021

Владата да обезбеди финансиска помош и поддршка за компаниите кои нема да можат да ги обавуваат деловните потфати заради вирусот или ќе ги обавуваат со значително намален обем, првенствено и исклучиво за обезбедување средства за плата на ...

ССМ со предлози за петтиот пакет мерки, субвенции за плата директно на сметките на работниците

MakPress - 12.01.2021

Владата да обезбеди финансиска помош и поддршка за компаниите кои нема да можат да ги обавуваат деловните потфати заради вирусот или ќе ги обавуваат со значително намален обем, првенствено и исклучиво за обезбедување средства за плата на ...

ССМ со предлози за петтиот пакет економски мерки: Субвенции за плата директно на сметките на работниците

Банкарство.мк - 12.01.2021

Владата да обезбеди финансиска помош и поддршка за компаниите кои нема да можат да ги обавуваат деловните потфати заради вирусот или ќе ги обавуваат со значително намален обем, првенствено и исклучиво за обезбедување средства за плата на ...

Во февруари нова помош од 50 милиони евра за погодените од економската криза

Република - 12.01.2021

Педесет милиони евра ќе тежи петтиот по ред пакет економски мерки што, како што е најавено, веќе од следниот месец треба да го реализира Владата. -Првично обезбедивме Буџет за 2021 година во П1 програмата преку која се спроведуваат мерките за ...

Во февруари нова помош од 50 милиони евра за погодените од економската криза

Скопје24 - 12.01.2021

Педесет милиони евра ќе тежи петтиот по ред пакет економски мерки што, како што е најавено, веќе од следниот месец треба да го реализира Владата. -Првично обезбедивме Буџет за 2021 година во П1 програмата преку која се спроведуваат мерките за ...

Во февруари помош од 50 милиони евра за погодените од економската криза

Нетпрес - 12.01.2021

Педесет милиони евра ќе тежи петтиот по ред пакет економски мерки што, како што е најавено, веќе од следниот месец треба да го реализира Владата. -Првично обезбедивме Буџет за 2021 година во П1 програмата преку која се спроведуваат мерките за ...

Во февруари помош од 50 милиони евра за погодените од економската криза

Точка - 12.01.2021

Педесет милиони евра ќе тежи петтиот по ред пакет економски мерки што, како што е најавено, веќе од следниот месец треба да го реализира Владата. -Првично обезбедивме Буџет за 2021 година во П1 програмата преку која се спроведуваат мерките за ...

Петтиот пакет мерки изнесува 50 милиони евра со таргет на малите фирми и ќе почне да се спроведува во февруари

Банкарство.мк - 13.01.2021

Министерот за економија Фатмир Бектеши обелодени дека петтиот економски пакет изнесува 50 милиони евра со таргет на малите фирми и очекува новиот пакет економски мерки да почне да се спроведува веќе од следниот месец.

Петтиот пакет антикризни мерки на владата на пат да потфрли

Нетпрес - 13.01.2021

Досегашните четири пакет мерки на владата беа ненавремени задоцнети и нефункционални, а реализацијата целосно потфрли. Најавуваниот петти пакет анткризни мерки на владата е само продолжение на поопулистичките мерки на владата од кои граѓаните не ...

„Петти пакет на мерки“ - таргет малите фирми

24 Вести - 12.01.2021

Во буџетот се обезбедени 50 милиони евра за петтиот пакет економски мерки. Клучен таргет овој пат, како што дознава тв 24, ќе бидат малите компании односно оние коишто имаат до десет вработени и кои се покажаа како најпогодени од кризата што ја ...

Во февруари нова помош од 50 милиони евра за погодените од економската криза

Вечер Прес - 12.01.2021

Според информации од Владата, четирите претходни пакети мерки тежеа една милијарда евра. Но пресметките на економистите покажуваат дека се искористени 35 отсто од средствата. На пример, од четвртиот пакет уште не е целосно исплатена помошта од 6.000 ...

ССМ со предлози за петтиот пакет мерки, субвенции за плата директно на сметките на работниците

Опсервер - 12.01.2021

Владата да обезбеди финансиска помош и поддршка за компаниите кои нема да можат да ги обавуваат деловните потфати заради вирусот или ќе ги обавуваат со значително намален обем, првенствено и исклучиво за обезбедување средства за плата на ...