TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Научниците набрзо ќе знаат што ги предизвикува мистериозните радио-сигнали кои со години доаѓаат од вселената

Макфакс - 14.01.2018

Научниците во последниве неколку години активно следат и истражуваат периодичен мистериозен радио-сигнал од вселената и се се поблиску до откривањето на неговиот извор, пренесува „Си-ен-ен“.

ЦРНА ДУПКА ИЛИ ВОНЗЕМЈАНИ: Од каде доаѓаат мистериозните сигнали?

Кумановски м. - 14.01.2018

loading... Брзи радио импулси (gast radio burst – FBR) прв пат се октриени во 2007 година, а од тогаш до сега, регистрирани се вкупно 18 пати, со тоа што само еден од тие сигнали се повторувал неколку пати.

Научниците набрзо ќе знаат што ги предизвикува мистериозните радио-сигнали кои со години доаѓаат од вселената

Вечер - 14.01.2018

Научниците во последниве неколку години активно следат и истражуваат периодичен мистериозен радио-сигнал од вселената и се се поблиску до откривањето на неговиот извор, пренесува „Си-ен-ен“.

Научниците набрзо ќе знаат што ги предизвикува мистериозните радио-сигнали кои со години доаѓаат од вселената

А1 On - 14.01.2018

Научниците во последниве неколку години активно следат и истражуваат периодичен мистериозен радио-сигнал од вселената и се се поблиску до откривањето на неговиот извор, пренесува „Си-ен-ен“.

Научниците набрзо ќе знаат што ги предизвикува мистериозните радио-сигнали кои со години доаѓаат од вселената

Канал 77 - 14.01.2018

Научниците во последниве неколку години активно следат и истражуваат периодичен мистериозен радио-сигнал од вселената и се се поблиску до откривањето на неговиот извор, пренесува „Си-ен-ен“.

Научниците набрзо ќе знаат што ги предизвикува мистериозните радио-сигнали кои со години доаѓаат од вселената

Студенти - 14.01.2018

Научниците во последниве неколку години активно следат и истражуваат периодичен мистериозен радио-сигнал од вселената и се се поблиску до откривањето на неговиот извор, пренесува „Си-ен-ен“.