TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Каменоломите во Лабуништа повторно се активни, реагираат жителите

24 Вести - 25.09.2022

Каменоломите во Лабуништа повторно се активни реагираат жителите. Почвата воздухот се екстремно загадени велат еколозите.Бизнис интересите се поважни од здравјето на граѓаните алармираат од Здружението Натура Лаб.

Каменоломите во струшко Лабуништа по две години пауза повторно активни

Сител - 25.09.2022

Каменоломите во струшко Лабуништа по две години пауза повторно активни ,мештаните најавуваат масовни протести,блокирање на патиштата и бојкот на наставата на учениците доколку не престанат со работа.Тие бараат од институциите да најдат начин да го ...

Струшко Лабуниште: Блокади и бојкот на наставата

Алсат-М - 25.09.2022

Каменоломите во струшко Лабуништа, две години откако беа затворени од државата, сега повторно работат со силно темпо. Градежна механизација секојдневно копа, се минира, а се слушаат и силни детонации кои ги вознемируваат жителите.

Каменоломите во струшко Лабуништа повторно работат, мештаните се заканија со протести

Алфа - 25.09.2022

Жителите на струшко Лабуништа, најавуваат масовни протести,блокирање на патишта, бојкот на наставата и граѓанска непослушност доколку најдоцна до 1-ви октомври не се повлече целата механизација од каменоломите кои после 2 години повторно почнаа со ...

Каменоломите во струшко Лабуништа по две години повторно проработеа, жителите најавуваат блокади и бојкот на настава

Zoom - 25.09.2022

Каменоломите во струшко Лабуништа по две години пауза повторно активни ,мештаните најавуваат масовни протести,блокирање на патиштата и бојкот на наставата на учениците доколку не престанат со работа.Тие бараат од институциите да најдат начин да го ...

Жителите на Лабуништа се жалат дека власта ги излажала

Денешен - 25.09.2022

Каменоломите во струшко Лабуништа, две години откако беа затворени од државата, сега повторно работат со силно темпо. Градежна механизација секојдневно копа, се минира, а се слушаат и силни детонации кои ги вознемируваат жителите.