TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зголемен бројот на тимови кои на терен ги мапират децата – питачи

Телма - 15.05.2019

Деца питачи на речиси секој семафор. Наместо на училиште тие се на улица. Ваква е судбината на околу 2.000 деца во Скопје. Оние кои работат на терен велат, дека децата понекогаш се плашат да им кажат како се викаат и дали некој знае дека се сами на ...

Царовска: Идентификувани 167 деца на улица меѓу кои и 18 бебиња

Сител - 15.05.2019

Чистење стакла, питачење, продавање на мали предмети на случајни минувачи, пропратено со физичко и психичко малтретирање... Двонеделната работа на шесте мобилни тимови на ЦСР Скопје на најфреквентните крстосници во главниот град резултирале со ...

Перкс: Само пет отсто од децата во сиромаштија добиваат финансиска поддршка

+инфо - 15.05.2019

Втората клучна работа на која се посветени е запоставеноста и насилството врз децата што се врши во семејството и што да направта за алкохолизмот, душевните болести и сите трауматски состојби што постојат во семејството да се намалат.

Мобилни тимови на ЦСР Скопје на улица затекнале 167 деца, вклучени во улична работа

Скопје1 - 15.05.2019

Двонеделнен мониторинг на шест мобилни тимови на ЦСР Скопје на најфреквентните крстосници во Скопје, детектирал 167 деца, вклучени во улична работа. Од нив 18 биле ...

Како да се тргнат децата од улица?

Алфа - 15.05.2019

Наместо во училишните клупи, над 170 деца секојдневно питачат на улица. Надлежните допрва ќе се обидат да го решат проблемот со кој се соочуваат најсиромашните семејства во земјава, особено оние од ромската заедница.

Царовска: Идентификувани 167 деца на улица, меѓу нив 18 бебиња

24Инфо - 15.05.2019

Активностите на шест мобилните тимови идентификувале 167 деца меѓу кои 18 бебиња на неколку пофрекфентни крстосници во Скопје изминатите две недели. Најчестите активности во кои децата се вклучени, е улична работа, вклучително и продавање на мали ...

Перкс: Мора да постигнеме подобра дистрибуција на финансиската поддршка за децата засегнати од детска сиромаштија

Либертас - 15.05.2019

Потребна е подобра дистрибуција на финансиската поддршка за децата кои живеат во сиромаштија, бидејќи во моментов неа ја добиваат само пет проценти од овие деца, вели Бенџамин Перкс, претставник на УНИЦЕФ во Република Северна Македонија.

Царовска: Се интензивираат активностите на мобилните тимови, идентификувани 167 деца на улица

Макфакс - 15.05.2019

Шест мобилни тимови на Министерството за труд и социјална политика изминатите две недели идентификувале 167 деца, меѓу кои 18 бебиња на неколку пофрекфентни крстосници во Скопје. Најчестите активности, во кои децата се вклучени, е улична работа, ...

Перкс: Само пет проценти од децата во сиромаштија добиваат финансиска поддршка

1tv - 15.05.2019

Потребна е подобра дистрибуција на финансиската поддршка за децата кои живеат во сиромаштија, бидејќи во моментов неа ја добиваат само пет проценти од овие деца, вели Бенџамин Перкс, претставник на УНИЦЕФ во Република Северна Македонија.

Царовска: Се интензивираат активностите на мобилните тимови, идентификувани 167 деца на улица

Бриф - 15.05.2019

167 деца меѓу кои 18 бебиња се идентификувани на неколку пофрекфентни крстосници во Скопје изминатите две недели од страна на 6 мобилни тимови. Најчестите активности во кои децата се вклучени, е улична работа, вклучително и продавање на мали ...

Перкс: Само пет проценти од децата во сиромаштија добиваат финансиска поддршка

Независен - 15.05.2019

Потребна е подобра дистрибуција на финансиската поддршка за децата кои живеат во сиромаштија, бидејќи во моментов неа ја добиваат само пет проценти од овие деца, вели Бенџамин Перкс, претставник на УНИЦЕФ во Република Северна Македонија.

Царовска: 167 деца се на улица, од кои 18 се бебиња

Нова ТВ - 15.05.2019

Вкупно 167 деца меѓу кои 18 бебиња, се идентификувани на неколку пофреквентни крстосници во Скопје во изминатите две недели од страна на шест мобилни тимови. Најчестите активности во кои децата се вклучени, е улична работа, вклучително и продавање ...

Перкс: Само пет проценти од децата во сиромаштија добиваат финансиска поддршка

Опсервер - 15.05.2019

Потребна е подобра дистрибуција на финансиската поддршка за децата кои живеат во сиромаштија, бидејќи во моментов неа ја добиваат само пет проценти од овие деца, вели Бенџамин Перкс, претставник на УНИЦЕФ во Република Северна Македонија.

Царовска: Идентификувани 167 деца на улица меѓу кои и 18 бебиња

А1 On - 15.05.2019

Вкупно 167 деца меѓу кои 18 бебиња, се идентификувани на неколку пофреквентни крстосници во Скопје во изминатите две недели од страна на шест мобилни тимови. Најчестите активности во кои децата се вклучени, е улична работа, вклучително и продавање ...

Царовска: Има 167 деца на улица меѓу кои и 18 бебиња

+инфо - 15.05.2019

Вкупно 167 деца меѓу кои 18 бебиња, се идентификувани на неколку пофреквентни крстосници во Скопје во изминатите две недели од страна на шест мобилни тимови. Најчестите активности во кои децата се вклучени, е улична работа, вклучително и продавање ...

Царовска: Идентификувани 167 деца на улица меѓу кои и 18 бебиња

Локално - 15.05.2019

Вкупно 167 деца меѓу кои 18 бебиња, се идентификувани на неколку пофреквентни крстосници во Скопје во изминатите две недели од страна на шест мобилни тимови. Најчестите активности во кои децата се вклучени, е улична работа, вклучително и продавање ...

Царовска: Идентификувани 167 деца на улица, од кои 18 бебиња

iPortal - 15.05.2019

167 деца меѓу кои 18 бебиња се идентификувани на неколку пофрекфентни крстосници во Скопје изминатите две недели од страна на 6 мобилни тимови. Најчестите активности во кои децата се вклучени, е улична работа, вклучително и продавање на мали ...

Царовска: Идентификувани 167 деца на улица меѓу кои и 18 бебиња

Press24 - 15.05.2019

Вкупно 167 деца меѓу кои 18 бебиња, се идентификувани на неколку пофреквентни крстосници во Скопје во изминатите две недели од страна на шест мобилни тимови. Најчестите активности во кои децата се вклучени, е улична работа, вклучително и продавање ...

Царовска: Се интензивираат активностите на мобилните тимови, идентификувани 167 деца на улица

Centar - 15.05.2019

167 деца меѓу кои 18 бебиња се идентификувани на неколку пофрекфентни крстосници во Скопје изминатите две недели од страна на 6 мобилни тимови. Најчестите активности во кои децата се вклучени, е улична работа, вклучително и продавање на мали ...

Царовска: Идентификувани 167 деца на улица меѓу кои и 18 бебиња

Канал5 - 15.05.2019

Вкупно 167 деца меѓу кои 18 бебиња, се идентификувани на неколку пофреквентни крстосници во Скопје во изминатите две недели од страна на шест мобилни тимови. Најчестите активности во кои децата се вклучени, е улична работа, вклучително и продавање ...

Царовска: Идентификувани 167 деца на улица меѓу кои и 18 бебиња

Опсервер - 15.05.2019

Вкупно 167 деца меѓу кои 18 бебиња, се идентификувани на неколку пофреквентни крстосници во Скопје во изминатите две недели од страна на шест мобилни тимови. Најчестите активности во кои децата се вклучени, е улична работа, вклучително и продавање ...

Царовска: Идентификувани 167 деца на улица меѓу кои и 18 бебиња

Република - 15.05.2019

Вкупно 167 деца меѓу кои 18 бебиња, се идентификувани на неколку пофреквентни крстосници во Скопје во изминатите две недели од страна на шест мобилни тимови. Најчестите активности во кои децата се вклучени, е улична работа, вклучително и продавање ...

Царовска: Се интензивираат активностите на мобилните тимови, идентификувани 167 деца на улица

Н.Македонија - 15.05.2019

Шест мобилни тимови на Министерството за труд и социјална политика изминатите две недели идентификувале 167 деца, меѓу кои 18 бебиња на неколку пофреквентни крстосници во Скопје. Најчестите активности во кои децата се вклучени се улична работа, ...

Царовска: Се интензивираат активностите на мобилните тимови, идентификувани 167 деца на улица

Точка - 15.05.2019

Шест мобилни тимови на Министерството за труд и социјална политика изминатите две недели идентификувале 167 деца, меѓу кои 18 бебиња на неколку пофреквентни крстосници во Скопје. Најчестите активности во кои децата се вклучени се улична работа, ...

Царовска: Идентификувани 167 деца на улица меѓу кои и 18 бебиња

Либертас - 15.05.2019

Вкупно 167 деца меѓу кои 18 бебиња, се идентификувани на неколку пофреквентни крстосници во Скопје во изминатите две недели од страна на шест мобилни тимови. Најчестите активности во кои децата се вклучени, е улична работа, вклучително и продавање ...

Царовска: Идентификувани 167 деца на улица меѓу кои и 18 бебиња

ММС - 15.05.2019

Вкупно 167 деца меѓу кои 18 бебиња, се идентификувани на неколку пофреквентни крстосници во Скопје во изминатите две недели од страна на шест мобилни тимови. Најчестите активности во кои децата се вклучени, е улична работа, вклучително и продавање ...

Идентификувани 167 деца на улица меѓу кои и 18 бебиња

MTM - 15.05.2019

Вкупно 167 деца меѓу кои 18 бебиња, се идентификувани на неколку пофреквентни крстосници во Скопје во изминатите две недели од страна на шест мобилни тимови. Најчестите активности во кои децата се вклучени, е улична работа, вклучително и продавање ...

Ситуацијата алармантна: 167 деца меѓу кои 18 бебиња просат на скопските улици

Скопје инфо - 15.05.2019

Вкупно 167 деца меѓу кои 18 бебиња, се идентификувани на неколку пофреквентни крстосници во Скопје во изминатите две недели од страна на шест мобилни тимови. Најчестите активности во кои децата се вклучени, е улична работа, вклучително и продавање ...

Царовска: Идентификувани 167 деца на улица, меѓу кои и 18 бебиња

Деца - 15.05.2019

Вкупно 167 деца, меѓу кои 18 бебиња, се идентификувани на неколку пофреквентни крстосници во Скопје во изминатите две недели од страна на шест мобилни тима. Најчестите активности во кои децата се вклучени се улична работа, продавање мали предмети, ...

Царовска: Идентификувани 167 деца на улица меѓу кои и 18 бебиња

CivilMedia - 15.05.2019

Вкупно 167 деца меѓу кои 18 бебиња, се идентификувани на неколку пофреквентни крстосници во Скопје во изминатите две недели од страна на шест мобилни тимови. Најчесто децата се вклучени во улична работа, вклучително и продавање на мали предмети, ...

На скопските улици „живеат“ 167 деца меѓу кои и 18 бебиња

еМагазин - 15.05.2019

Вкупно 167 деца меѓу кои 18 бебиња, се идентификувани на неколку пофреквентни крстосници во Скопје во изминатите две недели од страна на шест мобилни тимови. Најчестите активности во кои децата се вклучени, е улична работа, вклучително и продавање ...

167 ДЕЦА ПИТАЧАТ НА СКОПСКИТЕ РАСКРСНИЦИ, А СОБРАНИЕТО ГИ КОЧИ СОЦИЈАЛНИТЕ РЕФОРМИ ЗА ДЕТСКИ ДОДАТОК И ЗА ДЕТСТВО БЕЗ ...

Сакам да кажам - 15.05.2019

Шест мобилни тимови за постапување со деца на улица на Центарот за социјални работи на Скопје, за две недели идентификувале 167 деца на најфреквентните крстосници во градот, соопшти Министерството за труд и социјална политика. Од нив, 18 биле бебиња.

Царовска: Во Скопје питачат на улица 167 деца меѓу кои и 18 бебиња

Денешен - 15.05.2019

Вкупно 167 деца меѓу кои 18 бебиња, се идентификувани на неколку пофреквентни крстосници во Скопје во изминатите две недели од страна на шест мобилни тимови. Најчестите активности во кои децата се вклучени, е улична работа, вклучително и продавање ...

Царовска: Идентификувани 167 деца на улица меѓу кои и 18 бебиња

MakPress - 15.05.2019

Вкупно 167 деца меѓу кои 18 бебиња, се идентификувани на неколку пофреквентни крстосници во Скопје во изминатите две недели од страна на шест мобилни тимови. Најчестите активности во кои децата се вклучени, е улична работа, вклучително и продавање ...