TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шахпаска: Во време на пандемија успеавме да ги зголемиме пензиите и да ги исплаќаме предвреме

365 - 23.09.2021

Пензиската реформа со која пензиите ќе се усогласуваат и растат во јануари и јуни согласно растот на трошоците и дали мало или големо не коментираме, но тоа е согласно закон согласно растот на просечната и минималната плата без оглед кој е министер ...

Шахпаска: Ќе разгледувме нов начин како да се подобри пензионерскиот стандард

4NEWS - 23.09.2021

И во време на економска и здравствена криза од која беа погодени сите држави во светот, не само нашата, успеавме редовно да ги исплаќаме пензиите на 325.000 пензионери, рече министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска во интервју на ...

Шахпаска: Ќе разгледувме нов начин како да се подобри пензионерскиот стандард

Centar - 23.09.2021

И во време на економска и здравствена криза од која беа погодени сите држави во светот, не само нашата, успеавме редовно да ги исплаќаме пензиите на 325.000 пензионери, рече министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска во интервју на ...

ПЕНЗИИТЕ ЌЕ РАСТАТ БИДЕЈЌИ РАСТЕ БДП Шахпаска најави подобра методологија за нивно усогласување

+инфо - 23.09.2021

Министерката за труд и социјална политика најави дека ќе се разгледува нов начин како да се подобри пензионерскиот стандард. Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска најви дека пензиите ќе растат, а тоа е резултат на пензиската ...

Шахпаска најави нов начин како да се подобри пензионерскиот стандард

Независен - 23.09.2021

И во време на економска и здравствена криза од која беа погодени сите држави во светот, не само нашата, успеавме редовно да ги исплаќаме пензиите на 325.000 пензионери, рече министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска во интервју на ...

Шахпаска: Ќе разгледувме нов начин како да се подобри пензионерскиот стандард

Frontline - 23.09.2021

И во време на економска и здравствена криза од која беа погодени сите држави во светот, не само нашата, успеавме редовно да ги исплаќаме пензиите на 325.000 пензионери, рече министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска во интервју на ...

Шахпаска за Утрински Брифинг: Пензискиот фонд е во стабилна состојба-со пензиската реформа, пензиите ќе се усогласуваат ...

Нова ТВ - 23.09.2021

И во време на економска и здравствена криза од која беа погодени сите држави во светот, не само нашата, успеавме редовно да ги исплаќаме пензиите на 325.000 пензионери, рече министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска во интервју за ...

Шахпаска: Пензиите ќе растат, а најниската пензија ќе дојде до 10.700 денари

Фактор - 23.09.2021

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска најви дека пензиите ќе растат, а тоа е резултат на пензиската реформа. Според неа, финансиската состојба на Фондот за пензиско и инвалидско осигурување е стабилна.

Шахпаска: Ќе разгледувме нов начин како да се подобри пензионерскиот стандард

24Инфо - 23.09.2021

И во време на економска и здравствена криза од која беа погодени сите држави во светот, не само нашата, успеавме редовно да ги исплаќаме пензиите на 325.000 пензионери, рече министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска во интервју на ...

Шахпаска: Ќе разгледувме нов начин како да се подобри пензионерскиот стандард

Кумановски м. - 23.09.2021

И во време на економска и здравствена криза од која беа погодени сите држави во светот, не само нашата, успеавме редовно да ги исплаќаме пензиите на 325.000 пензионери, рече министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска во интервју на ...

Шахпаска: Ќе разгледувме нов начин како да се подобри пензионерскиот стандард

Бизнис Вести - 23.09.2021

И во време на економска и здравствена криза од која беа погодени сите држави во светот, не само нашата, успеавме редовно да ги исплаќаме пензиите на 325.000 пензионери, рече министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска во интервју на ...

Шахпаска: Пензиите ќе растат и ќе се усогласуваат согласно законот

Локално - 23.09.2021

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска во гостувањето во Утрински Брифинк кажа дека пензиите ќе растата и ќе се усогласуваат согласно законот без разлика кој е на власт.

Септемвриските пензии на сметка од вторник

Пари - 22.09.2021

Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец септември 2021 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до ...