TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Светскиот туризам изгуби 460 милијарди долари поради Ковид-19

Опсервер - 16.09.2020

Мадрид, 16 септември 2020 () – Во првата половина на оваа година, поради глобалната пандемија на коронавирусот, забележани се 65 проценти помалку меѓународни туристички патувања во споредба со истиот период минатата година, покажуваат податоците на ...

Туристичките агенции пред банкрот – власта ги извиси, а решение имало

Алфа - 16.09.2020

Туристичките агенции пред банкрот, министерството за економија и понатаму ги игнорира барањата кои тие ги доставија пред 3 месеци.Државата им замачка очи, доделувајќи им субвенции за исплата на минимална плата и тоа само за месеците април,мај и ...

Коронавирусот го чини глобалниот туризам 460 милијарди долари

Бизнис Вести - 15.09.2020

Мадрид, 15 септември 2020 (МИА) – Корона – кризата го чини глобалниот туристички сектор 460 милијарди долари приходи во првите шест месеци од 2020 година, како резултат на намалувањето на бројот на патници, соопштија Обединетите нации.

Коронавирусот го чини глобалниот туризам 460 милијарди долари

Либертас - 15.09.2020

Корона – кризата го чини глобалниот туристички сектор 460 милијарди долари приходи во првите шест месеци од 2020 година, како резултат на намалувањето на бројот на патници, соопштија Обединетите нации.

Коронавирусот го чини глобалниот туризам 460 милијарди долари

24Инфо - 15.09.2020

Корона – кризата го чини глобалниот туристички сектор 460 милијарди долари приходи во првите шест месеци од 2020 година, како резултат на намалувањето на бројот на патници, соопштија Обединетите нации.

Коронавирусот го чини глобалниот туризам 460 милијарди долари

Курир - 15.09.2020

Корона–кризата го чини глобалниот туристички сектор 460 милијарди долари приходи во првите шест месеци од 2020 година, како резултат на намалувањето на бројот на патници, соопштија Обединетите нации.

Глобалниот туризам во загуба од 460 милијарди долари поради корона-кризата

Вечер Прес - 15.09.2020

Корона – кризата го чини глобалниот туристички сектор 460 милијарди долари приходи во првите шест месеци од 2020 година, како резултат на намалувањето на бројот на патници, соопштија Обединетите нации.

Глобалниот туризам 460 милијарди долари во була поради коронавирусот

Нетпрес - 15.09.2020

Корона – кризата го чини глобалниот туристички сектор 460 милијарди долари приходи во првите шест месеци од 2020 година, како резултат на намалувањето на бројот на патници, соопштија Обединетите нации.

Коронавирусот го чини глобалниот туризам 460 милијарди долари

+инфо - 15.09.2020

Меѓународните туристички патувања се предвидува да опаднат за околу 70 отсто во 2020 година благодарение на коронавирусот. Корона – кризата го чини глобалниот туристички сектор 460 милијарди долари приходи во првите шест месеци од 2020 година, како ...

Коронавирусот го чини глобалниот туризам 460 милијарди долари

MakPress - 15.09.2020

Корона – кризата го чини глобалниот туристички сектор 460 милијарди долари приходи во првите шест месеци од 2020 година, како резултат на намалувањето на бројот на патници, соопштија Обединетите нации.

Коронавирусот го чини глобалниот туризам 460 милијарди долари

Кајгана - 16.09.2020

Корона-кризата го чини глобалниот туристички сектор 460 милијарди долари приходи во првите шест месеци од 2020 година, како резултат на намалувањето на бројот на патници, соопштија Обединетите нации.

Коронавирусот го чини глобалниот туризам 460 милијарди долари

Сител - 16.09.2020

Корона – кризата го чини глобалниот туристички сектор 460 милијарди долари приходи во првите шест месеци од 2020 година, како резултат на намалувањето на бројот на патници, соопштија Обединетите нации.

Туристичките агенции пред банкрот – власта ги извиси, а решение имало

Курир - 16.09.2020

Туристичките агенции пред банкрот, министерството за економија и понатаму ги игнорира барањата кои тие ги доставија пред 3 месеци.Државата им замачка очи, доделувајќи им субвенции за исплата на минимална плата и тоа само за месеците април,мај и ...

Туристичките агенции пред банкрот – власта ги извиси

Нетпрес - 16.09.2020

Туристичките агенции пред банкрот, министерството за економија и понатаму ги игнорира барањата кои тие ги доставија пред 3 месеци.Државата им замачка очи, доделувајќи им субвенции за исплата на минимална плата и тоа само за месеците април,мај и ...

Светскиот туризам изгуби 460 милијарди долари поради Ковид-19

Вечер Прес - 16.09.2020

Во првата половина на оваа година, поради глобалната пандемија на коронавирусот, забележани се 65 проценти помалку меѓународни туристички патувања во споредба со истиот период минатата година, покажуваат податоците на Светската туристичка ...

Меѓународниот туризам во загуба од 460 милијарди долари поради коронавирусот

+инфо - 16.09.2020

Според Светската туристичка организација на Обединетите нацииголемиот падот на туристичката побарувачка за меѓународно патување помеѓу јануари-јуни 2020 година предизвика загуба од 440 милиони меѓународни пристигнувања.

Светскиот туризам изгуби 460 милијарди долари поради Ковид-19

Бизнис Вести - 16.09.2020

Мадрид, 16 септември 2020 (МИА) – Во првата половина на оваа година, поради глобалната пандемија на коронавирусот, забележани се 65 проценти помалку меѓународни туристички патувања во споредба со истиот период минатата година, покажуваат податоците ...

Светскиот туризам изгуби 460 милијарди долари поради Ковид-19

Либертас - 16.09.2020

– Во првата половина на оваа година, поради глобалната пандемија на коронавирусот, забележани се 65 проценти помалку меѓународни туристички патувања во споредба со истиот период минатата година, покажуваат податоците на Светската туристичка ...

Туристичките агенции пред банкрот – власта ги извиси

Точка - 16.09.2020

Туристичките агенции пред банкрот, министерството за економија и понатаму ги игнорира барањата кои тие ги доставија пред 3 месеци. Државата им замачка очи, доделувајќи им субвенции за исплата на минимална плата и тоа само за месеците април,мај и ...

Светскиот туризам изгуби 460 милијарди долари поради Ковид-19

Слободен Печат - 16.09.2020

Оваа бројка е приближно петпати поголема од загубата на приходите од меѓународниот туризам забележана во 2009 година за време на тогашната глобална економска и финансиска криза. Во првата половина на оваа година, поради глобалната пандемија на ...

Светскиот туризам изгуби 460 милијарди долари поради Ковид-19

Press24 - 16.09.2020

Во првата половина на оваа година, поради глобалната пандемија на коронавирусот, забележани се 65 проценти помалку меѓународни туристички патувања во споредба со истиот период минатата година, покажуваат податоците на Светската туристичка ...

Светскиот туризам изгуби 460 милијарди долари поради Ковид-19

MakPress - 17.09.2020

Во првата половина на оваа година, поради глобалната пандемија на коронавирусот, забележани се 65 проценти помалку меѓународни туристички патувања во споредба со истиот период минатата година, покажуваат податоците на Светската туристичка ...

На одмор со броени пари: Кризата ги спречи туристите да се опуштат

Фактор - 16.09.2020

Туристичките и излетнички места во нашата земја, беа полни за време на годишните одмори. Охрид, Преспа, Дојран, Маврово, Пелистер вриееше насекаде од народ. Во сите помали места, Пештани, Градиште, Отешево, Николиќ беа исполнети сите капацитети.

Хотелите во туристичките места се спасија, скопските се пред банкрот

Скопје инфо - 16.09.2020

Хотелите во туристичките места преживеаа, скопските се пред банкрот. Заради затворените граници и ваучерите за туризам, капацитетите во Охрид, Дојран, Маврово се спасија од корона кризата, но огромни објекти, познати меѓународни брендови во главниот ...

Како последица на коронавирусот: Глобалниот туризам без 460 милијарди долари приходи

Слободен Печат - 15.09.2020

Глобалниот туристички сектор е покус за околу 460 милијарди долари приходи во првите шест месеци од 2020 година, како резултат на намалувањето на бројот на патници поради корона-кризата, соопштија Обединетите нации (ОН) .

Корона вирусот го чини глобалниот туризам 460 милијарди долари

Независен - 15.09.2020

Корона – кризата го чини глобалниот туристички сектор 460 милијарди долари приходи во првите шест месеци од 2020 година, како резултат на намалувањето на бројот на патници, соопштија Обединетите нации.