TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Струмица бара поевтин гас со намалување на ДДВ, за да се користи повеќе

Сакам да кажам - 12.02.2019

Општинските власти на Струмица до Владата поднеле барање за намалување на данокот на додадена вредност (ДДВ) на гасот од 18 на 5 проценти. Барањето е за да се намали цената на овој еколошки енергенс и за да може што повеќе правни и физички лица да ...

Струмица бара помало ДДВ за гасот – Тевдовски не дозволува додека не добие анализа за ефектите

24 Вести - 12.02.2019

Општина Струмица поднесе иницијатива за намалување на цента на гасот преку намалување на ДДВ то од 18 на 5 одсто. Сметаат дека на тој начин ќе се зголеми бројот на кроисници на овој енергенс и ќе се намали аерозагадувањето.

Струмица бара намалување на стапката на ДДВ за гасот од 18 на 5 проценти

Вечер - 11.02.2019

Општина Струмица поднесе барање за намалување на стапката на ДДВ за гасот од 18 на пет проценти. За градоначалникот Коста Јаневски, решавањето на проблемот со аерозагадувањето во кое во најголем дел учествува затоплувањето на домовите со различни ...

Општина Струмица поднесе барање за намалување на стапката на ДДВ за гасот

Сител - 11.02.2019

За Oпштина Струмица решавањето на проблемот со аерозагадувањето, во кое во најголем дел учествува затоплувањето на домовите со различни енергенси, е преку гасификација и понатамошно проширување на гасоводната мрежа, смета градоначалникот Коста ...

Општина Струмица поднесе барање до Владата за намалување на стапката на ДДВ за гасот

Мета - 11.02.2019

Општина Струмица доставила барање до Владата за намалување на стапката на данокот на додадена вредност (ДДВ) за гасот од 18 на пет проценти. Според градоначалникот Коста Јаневски, решението на проблемот со загадениот воздух, во кое во најголем дел ...

Општина Струмица поднесе барање до Владата за намалување на стапката на ДДВ за гасот

Либертас - 11.02.2019

Општина Струмица доставила барање до Владата за намалување на стапката на данокот на додадена вредност (ДДВ) за гасот од 18 на пет проценти. Според градоначалникот Коста Јаневски, решението на проблемот со загадениот воздух, во кое во најголем дел ...

Општина Струмица поднесе барање за намалување на стапката на ДДВ за гасот

MTM - 11.02.2019

За Oпштина Струмица решавањето на проблемот со аерозагадувањето, во кое во најголем дел учествува затоплувањето на домовите со различни енергенси, е преку гасификација и понатамошно проширување на гасоводната мрежа, смета градоначалникот Коста ...