TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зграда од универзитетот во Кент да го носи името на Горан Стефановски, бараат студенти

Радио МОФ - 06.12.2018

Студенти од Универзитетот во Кент, Велика Британија, каде предаваше македонски драматург Горан Стефановски, со онлајн петиција побараа една од зградите на универзитетот да го носи името на нивниот професор.

Британските студенти со иницијатива: Името на Стефановски и на Универзитетот во Кент

Вечер - 06.12.2018

„Горан беше неверојатен човек и предавач, па дали има подобар начин да му оддадеме чест од тоа што ќе ја именуваме новата зграда по него“, се вели во он-лајн иницијативата на студентиите од Универзитетот во Кент, Велика Британија, каде еминентниот ...

Зграда од универзитетот во Кент да го носи името на Горан Стефановски, бараат студентите

Независен - 06.12.2018

Студенти од Универзитетот во Кент, Велика Британија, каде предаваше македонскиот драматург Горан Стефановски, со онлајн петиција побараа една од зградите на универзитетот да го носи името на нивниот професор.

(ФОТО) Горан Стефановски испратен со „Зајди, зајди“:Петиција од студентите новата зграда од Универзитетот во Кент да го ...

Екран - 06.12.2018

Неговите студенти започнале петиција една од зградите на Универзитетот во Кент каде што тој беше професор ѕвезда, да го носи неговото име. Колеги, пријатели, студенти и неговите најмили присустувале вчера на последното испраќање на македонскиот ...

Што велат студентите од Универзитетот во Кент за својот професор Горан Стефановски

365 - 06.12.2018

Студенти од Универзитетот на Кент во Кантербери, Велика Британија, каде предаваше македонскиот драматуршки маг – Горан Стефановски, покренале онлајн петиција во која бараат една од новоизградените згради на универзитетот да го носи името на нивниот ...

Студенти бараат англискиот Универзитет да се вика Горан Стефановски

Репортер - 06.12.2018

Студентите од Англија на починатиот драматург и писател, Горан Стефановски, покренаа иницијатива еден од одделите на Универзитетот во Кент, каде што тој предаваше долги години, да го носи неговото име. Петицијата ја почнал студентот Хери МекГин.

Горан Стефановски испратен со „Зајди, зајди“: Зградата на универзитетот во Кент да го носи неговото име, бараат ...

Скопје инфо - 06.12.2018

Студенти од Универзитетот во Кент, Велика Британија, каде предаваше македонски драматург Горан Стефановски, со онлајн петиција побараа една од зградите на универзитетот да го носи името на нивниот професор.

Студентите во Кент бараат зграда од универзитетот да го носи името на Стефановски

Press24 - 06.12.2018

Студенти од Универзитетот во Кент, Велика Британија, каде предаваше македонскиот драматург Горан Стефановски, со онлајн петиција побараа една од зградите на универзитетот да го носи името на нивниот професор.

Петиција за една од зградите на Универзитетот во Кент да се именува по Горан Стефановски

+инфо - 06.12.2018

Роднини, колеги, пријатели, студенти вчера присуствуваа на последното испраќање на македонскиот драмски писател Горан Стефановски, кој беше кремиран во Кентербери, Англија, во Бархам Крематориум, а по негова желба пепелта во пригодна прилика ќе биде ...

Со песната „Зајди, зајди“ испратен Горан Стефановски

Пулс24 - 06.12.2018

Студенти од Универзитетот во Кент, Велика Британија, каде предаваше македонски драматург Горан Стефановски, побараа една од зградите на универзитетот да го носи името на нивниот професор. „Горан беше неверојатен човек и неверојатен предавач, па дали ...

Студентите бараат зграда од Универзитетот во Кент да го носи името на Горан Стефановски

Слободен Печат - 06.12.2018

Роднини, колеги, пријатели, студенти вчера присуствуваа на последното испраќање на македонскиот драмски писател Горан Стефановски, кој беше кремиран во Кентербери, Англија, во Бархам Крематориум, а по негова желба пепелта во пригодна прилика ќе биде ...

Зграда од Универзитетот во Кент да го носи името на Горан Стефановски, бараат студенти

Студенти - 06.12.2018

Студенти од Универзитетот во Кент, Велика Британија, каде предаваше македонски драматург Горан Стефановски, со онлајн петиција побараа една од зградите на универзитетот да го носи името на нивниот професор.

Петиција за зграда на Универзитетот во Кент да се именува по Горан Стефановски

Нетпрес - 06.12.2018

Роднини, колеги, пријатели, студенти вчера присуствуваа на последното испраќање на македонскиот драмски писател Горан Стефановски, кој беше кремиран во Кентербери, Англија, во Бархам Крематориум, а по негова желба пепелта во пригодна прилика ќе биде ...