TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Косовската влада нема доволно гласови за демаркацијата

Р.С.Европа - 14.03.2018

Косовскиот вицепремиер, Енвер Хоџај, од собраниската говорница, призна дека владата го нема потребното мнозинство за ратификација на договорот за демаркација на границата со Црна Гора и додаде дека „ќе ја замоли Српска листа да гласа за договорот“.

Хоџај: Ја замолувам „Српска листа“ да гласа за демаркација на границата

Независен - 14.03.2018

Косовскиот вицепремиер, Енвер Хоџај, од собраниската говорница, призна дека владата го нема потребното мнозинство за ратификација на договорот за демаркација на границата со Црна Гора и додаде дека „ќе ја замоли Српска листа да гласа за договорот“.

Хоџај: Демаркацијата со Црна Гора ќе се ратификува деновиве

Макфакс - 14.03.2018

Косовскиот вицепремиер Енвер Хоџај е оптимист дека парламентарната седница ќе се одржи оваа недела за ратификација на Договорот за демаркација на Косово и Црна Гора. Според него, сите партии ќе постигнат конечен консензус и ќе го ратификуваат ...

Српска листа нема да гласа за демаркацијата на косовско-црногорската граница

24 Вести - 14.03.2018

Српска листа потврди дека не го менува ставот и дека нејзините десет пратеници во косовскиот парламент нема да го гласаат договорот за демаркација на границата со Црна Гора. Неодамна преку соопштение партијата посочи дека ќе продолжи да се бори за ...

„Српска листа“ нема да гласа за демаркација на косовско-црногорската граница

Локално - 17.03.2018

Пратениците на „Српска листа“ го потврдија ставот дека нема да гласаат за демаркација на косовско-црногорската граница. Косовскиот вицепремиер и министер за враќање и заедниците, Далибор Јевтиќ, кој е од редовите на оваа партија, истакна дека ставот ...

Косово, се уште не е закажана седница за демаркацијата

Алсат-М - 13.03.2018

Во Косово, иако ден претходно медиумите објавија дека е постигнат договор за гласање на демаркацијата на границата со Црна Гора, седница се уште не е закажана. Премиерот Рамуш Харадинај вели дека нем a веќе што ново да се каже, а од Демократската ...

Косово: Ратификацијата на спогодбата за демаркација повторно изостана

Макфакс - 13.03.2018

И покрај официјалните најави дека Собранието на Косово денеска ќе распарава и одлучува за демаркацијата на границата со Црна Гора, сепак тоа не се случи. Претседателот на Собранието, Кадри Весели, изјави дека за демарјкацијата ќе се одлучува во ...

Хоџај:Немаме доволно гласови за демаркацијата, ја замолувам „Српска листа“ да гласа

Алсат-М - 14.03.2018

Косовскиот вицепремиер, Енвер Хоџај, од собраниската говорница, призна дека владата го нема потребното мнозинство за ратификација на договорот за демаркација на границата со Црна Гора и додаде дека „ќе ја замоли Српска листа да гласа за договорот“.

Хоџај: Демаркацијата со Црна Гора ќе се ратификува деновиве

Вечер - 14.03.2018

Косовскиот вицепремиер Енвер Хоџај е оптимист дека парламентарната седница ќе се одржи оваа недела за ратификација на Договорот за демаркација на Косово и Црна Гора. Според него, сите партии ќе постигнат конечен консензус и ќе го ратификуваат ...

„Српска листа“ нема да гласа за демаркација на косовско-црногорската граница

А1 On - 17.03.2018

Пратениците на „Српска листа“ го потврдија ставот дека нема да гласаат за демаркација на косовско-црногорската граница. Косовскиот вицепремиер и министер за враќање и заедниците, Далибор Јевтиќ, кој е од редовите на оваа партија, истакна дека ставот ...

Косово: Ратификацијата на спогодбата за демаркација повторно изостана

Вечер - 13.03.2018

И покрај официјалните најави дека Собранието на Косово денеска ќе расправа и одлучува за демаркацијата на границата со Црна Гора, сепак, тоа не се случи. Претседателот на Собранието, Кадри Весели, изјави дека за демаркацијата ќе се одлучува во ...

Хоџај: Jа замолувам „Српска листа“ да гласа за демаркацијата

+инфо - 14.03.2018

Косовскиот вицепремиер, Енвер Хоџај, од собраниската говорница, призна дека владата го нема потребното мнозинство за ратификација на договорот за демаркација на границата со Црна Гора и додаде дека „ќе ја замоли Српска листа да гласа за договорот“.

Хоџај: Демаркацијата со Црна Гора ќе се ратификува деновиве

Точка - 14.03.2018

Косовскиот вицепремиер Енвер Хоџај е оптимист дека парламентарната седница ќе се одржи оваа недела за ратификација на Договорот за демаркација на Косово и Црна Гора. Според него, сите партии ќе постигнат конечен консензус и ќе го ратификуваат ...

Српска листа нема да гласа за демаркацијата на косовско-црногорската граница

Press24 - 14.03.2018

Српска листа доцна синоќа потврди дека не го менува ставот дека нејзините десет пратеници во косовскиот Парламент нема да го гласаат договорот за демаркација на границата со Црна Гора. Пратеникот на овој политички субјект, Игор Симиќ, задолжен за ...

Хоџај: Немаме доволно гласови за демаркацијата, ја замолувам „Српска листа“ да гласа

Сител - 14.03.2018

Косовскиот вицепремиер, Енвер Хоџај, од собраниската говорница, призна дека владата го нема потребното мнозинство за ратификација на договорот за демаркација на границата со Црна Гора и додаде дека „ќе ја замоли Српска листа да гласа за договорот“.

Хоџај: Демаркацијата со Црна Гора ќе се ратификува деновиве

Sky - 14.03.2018

Косовскиот вицепремиер Енвер Хоџај е оптимист дека парламентарната седница ќе се одржи оваа недела за ратификација на Договорот за демаркација на Косово и Црна Гора. Според него, сите партии ќе постигнат конечен консензус и ќе го ратификуваат ...

Српска листа нема да гласа за демаркацијата на косовско-црногорската граница

Република - 14.03.2018

Српска листа доцна синоќа потврди дека не го менува ставот дека нејзините десет пратеници во косовскиот Парламент нема да го гласаат договорот за демаркација на границата со Црна Гора. Пратеникот на овој политички субјект, Игор Симиќ, задолжен за ...

Хоџај: Немаме доволно гласови за демаркацијата, ја замолувам „Српска листа“ да гласа

А1 On - 14.03.2018

Косовскиот вицепремиер, Енвер Хоџај, од собраниската говорница, призна дека владата го нема потребното мнозинство за ратификација на договорот за демаркација на границата со Црна Гора и додаде дека „ќе ја замоли Српска листа да гласа за договорот“.

Хоџај:Немаме доволно гласови за демаркацијата, ја замолувам „Српска листа“ да гласа

Локално - 14.03.2018

Косовскиот вицепремиер, Енвер Хоџај, од собраниската говорница, призна дека владата го нема потребното мнозинство за ратификација на договорот за демаркација на границата со Црна Гора и додаде дека „ќе ја замоли Српска листа да гласа за договорот“.