TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во подготовка Законот за спречување и заштита од дискриминација чиј текст ќе биде усогласен со меѓународните стандарди

Академик - 04.04.2018

Министерството за труд и социјална политика известува дека е во подготовка новиот Закон за спречување и заштита од дискриминација. Со овој закон, посочуваат од Министерството, се уредуваат превенцијата и забраната од дискриминација, облиците и ...

Најмногу претставки до Комисијата за заштита од дискриминација по основа на пол и род и во областа на работните односи

Академик - 03.04.2018

Во 2017 година до Комисијата за заштита од дискриминација се доставени 59 претставки за дискриминација од граѓани, од правни лица, од невладини организации и од други, посочуваат од Комисијата за заштита од дискриминација во својот Годишен извештај.

Се менува Законот за спречување и заштита од дискриминација

еМагазин - 05.04.2018

Министерството за труд и социјална политика преку Единствениот нацинален регистар на прописи известува дека е во подготовка новиот Закон за спречување и заштита од дискриминација. Со овој закон, посочуваат од Министерството, се уредуваат ...

Се подготвува нов Закон за спречување и заштита од дискриминација

Правдико - 05.04.2018

Согласно Стратегијата за еднкавост и недискриминација 2016-2020 и согласно извештаите на Европската комисија во насока на унапредување на законодавството за поефикасна превенција и заштита од дискриминација, Министерството за труд и социјална ...