TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Меѓународниот театарски фестивал на комедијата „Гола месечина“ почнува во сабота

Радио МОФ - 23.06.2022

Претставата „Да, инспекторе“ на прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“, а во режија на Синиша Евтимов ќе го отвори годинешното издание на меѓународниот фестивал на комедијата „Гола Месечина“.

По пауза од две години ќе се одржи „Битола Шекспир фестивал“

Република - 23.06.2022

По двегодишна пауза поради пандемијата, во Битола годинава ќе се одржи осмиот по ред „Битола Шекспир фестивал“ под мотото „Мислата е слободна“. Фестивалот, кој ќе трае пет дена почнува на 25 јуни, сабота и ќе се одржува до 30 јуни.

Претставата „Да, инспекторе“ на прилепскиот театар ќе го отвори фестивалот „Гола месечина“

Независен - 22.06.2022

Претставата „Да, инспекторе“ на прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“, а во режија на Синиша Евтимов ќе го отвори годинешното издание на меѓународниот фестивал на комедијата „Гола Месечина“ што од 25. до 30.

„Стеријно позорје“ никогаш не бил само фестивал, туку и важен општествен настан

Н.Македонија - 22.06.2022

Мирослав Мики Радоњиќ, долгогодишниот директор на реномираниот театарски фестивал „Стеријно позорје“ од Нови Сад, е човек со огромна храброст да го менаџира овој исклучителен театарски настан од европски калибар.

Претставата „Да, инспекторе“ на прилепскиот театар ќе го отвори фестивалот „Гола месечина“

Република - 22.06.2022

Претставата „Да, инспекторе“ на прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“, а во режија на Синиша Евтимов ќе го отвори годинешното издание на меѓународниот фестивал на комедијата „Гола Месечина“ што од 25. до 30.

Фестивалот „Гола Месечина“ од 25 до 30 јуни во Аеродром

Скопје1 - 22.06.2022

Претставата „Да, инспекторе“ на прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“, а во режија на Синиша Евтимов ќе го отвори годинешното издание на меѓународниот фестивал на комедијата „Гола Месечина“ што од 25. до 30.

Муцунски и Спасов го претставија фестивалот „Гола Месечина“

MakPress - 22.06.2022

Претставата „Да, инспекторе“ на прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“, а во режија на Синиша Евтимов ќе го отвори годинешното издание на меѓународниот фестивал на комедијата „Гола Месечина“ што од 25. до 30.

Муцунски и Спасов го претставија фестивалот ,,Гола Mесечина”

24Инфо - 22.06.2022

Претставата „Да, инспекторе“ на прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“, а во режија на Синиша Евтимов ќе го отвори годинешното издание на меѓународниот фестивал на комедијата „Гола Месечина“ што од 25. до 30.

„Гола Месечина“ од 25. до 30.јуни во Аеродром

Скопје инфо - 22.06.2022

Претставата „Да, инспекторе“ на прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“, а во режија на Синиша Евтимов ќе го отвори годинешното издание на меѓународниот фестивал на комедијата „Гола Месечина“ што од 25. до 30.

„Гола Месечина“ од 25-ти до 30-ти јуни: Богата програма за жителите на општина Аеродром

Курир - 22.06.2022

Претставата „Да, инспекторе“ на прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“, а во режија на Синиша Евтимов ќе го отвори годинешното издание на меѓународниот фестивал на комедијата „Гола Месечина“ што од 25. до 30.

Фестивал на комедијата „Гола Месечина“ од 25-ти до 30-ти јуни во Аеродром

Нетпрес - 22.06.2022

Претставата „Да, инспекторе“ на прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“, а во режија на Синиша Евтимов ќе го отвори годинешното издание на меѓународниот фестивал на комедијата „Гола Месечина“ што од 25. до 30.

Претставата „Да, инспекторе“ ќе го отвори Меѓународниот фестивал на комедијата „Гола Месечина“

Во Центар - 22.06.2022

Претставата „Да, инспекторе“ на прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“, во режија на Синиша Евтимов ќе го отвори годинашното издание на Меѓународниот фестивал на комедијата „Гола Месечина“ што од 25 до 30 јуни ќе се одржи на стадионот во Реонскиот ...

Претставата „Да, инспекторе“ ќе го отвори Меѓународниот фестивал на комедијата „Гола Месечина“

Опсервер - 22.06.2022

– Претставата „Да, инспекторе“ на прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“, во режија на Синиша Евтимов ќе го отвори годинашното издание на Меѓународниот фестивал на комедијата „Гола Месечина“ што од 25 до 30 јуни ќе се одржи на стадионот во ...

Претставата „Да, инспекторе“ ќе го отвори Меѓународниот фестивал на комедијата „Гола Месечина“

Вечер Прес - 22.06.2022

Претставата „Да, инспекторе“ на прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“, во режија на Синиша Евтимов ќе го отвори годинашното издание на Меѓународниот фестивал на комедијата „Гола Месечина“ што од 25 до 30 јуни ќе се одржи на стадионот во Реонскиот ...

Претставата „Да, инспекторе“ ќе го отвори Меѓународниот фестивал на комедијата „Гола Месечина“

MakPress - 23.06.2022

Претставата „Да, инспекторе“ на прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“, во режија на Синиша Евтимов ќе го отвори годинашното издание на Меѓународниот фестивал на комедијата „Гола Месечина“ што од 25 до 30 јуни ќе се одржи на стадионот во Реонскиот ...

Од сабота во Реонски центар во Аеродром Фестивалот на комедијата „Гола месечина“

Република - 23.06.2022

Претставата „Да, инспекторе“ на прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“, а во режија на Синиша Евтимов ќе го отвори годинешното издание на меѓународниот фестивал на комедијата „Гола Месечина“.