TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Прилепскиот театар има богата историја и програма, но нема услови за работа

Вечер Прес - 14.02.2020

За 70 години постоење, театарот „Војдан Чернодрински“, кој сега е дел од НУЦК „Марко Цепенков“, прикажал околу 350 премиери и одржал околу 7.000 претстави што ги гледале над 1,5 милиони луѓе Со премиерата „Лажговци“, во режија на Коле Ангеловски, ...

70 години прилепски театар, актерите работат во мизерни услови

Сител - 13.02.2020

Прилепскиот театар одбележува 70 години постоење. Но за жал иако во моментов е еден од најреномираните театарски ансамбли во Македонија со бројни домашни и меѓународни награди. 350 премиери, 7.000 изведени претстави кои ги гледале над 1,5 милион ...

Театарот „ Војдан Чернодрински“ од Прилеп со повеќе содржини ќе го слави 70 роденден

Телма - 13.02.2020

Театарот „ Војдан Чернодрински“, од Прилеп, од 17 до 23 февруари, ќе ја чествува седумдесет годишнината од формирањето. Манифестацијата е насловена „Недела на театарот“, во која ќе бидат прикажани премиерата на претставата „Лажговци“, пет претстави ...

Прилепскиот театар одбележува 70 години постоење

А1 On - 13.02.2020

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ одбележува 70 години постоење. Театарот дал големи актерски имиња во македонската театарска уметност, освоил бројни награди во земјава, а во последната декада и многу признанија во странство.

Јованоски: Ќе го менуваме деталниот урбанистички план за нов театар во Прилеп

24Инфо - 13.02.2020

– Прилеп има идејно решение за нов театар во склоп на Домот на културата „Марко цепенков”, но нема нов детален урбнистички план за реализацијата на проектот. Според прилепскиот градоначалник Илија Јованоски неопходно е донесување на детален ...

Претставата „Лажговци“ и манифестација „Недела на театарот“ за 70 години театар „Војдан Чернодрински“

Н.Македонија - 13.02.2020

Со премиерна изведба на претставата „ Лажговци“ во режија на Коле Ангеловски од понеделник започнува одбележувањето на 70 години од формирањето на театарот „Војдан Чернодрински“ – Прилеп. По повод јубилејот, ќе се одржи манифестацијата „Недела на ...

70 години театар без театар во Прилеп

Канал5 - 13.02.2020

70 години од формирањето на еден од најстарите театри во земјава прилепскиот Војдан Чернодрински е без свој правен идентитет и без нов објект. Актерите и техничкиот персонал работат во состав на Центарот за култура Марко Цепенков, а во театарот кој ...

Јубилејот како потреба за Театар „Војдан Чернодрински“

Р.С.Европа - 12.02.2020

Со манифестацијата насловена „Недела на театарот“ во чии рамки ќе бидат прикажани премиерата на „Лажговци“ во режија на Коле Ангеловски, пет претстави од репертоарот и проектот „Глумците пеат“, од 17 до 23 февруари во Прилеп ќе биде одбележан ...

Прилепскиот театар одбележува 70 години постоење

Вечер Прес - 13.02.2020

Со премиера и со Недела на театарот, Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински” ќе одбележи 70 години во кои дал големи актерски имиња во македонската театарска уметност, освоил бројни награди во земјава, а во последната декада и многу признанија во ...

Јованоски: Ќе го менуваме деталниот урбанистички план за нов театар во Прилеп

Либертас - 13.02.2020

Прилеп има идејно решение за нов театар во склоп на Домот на културата „Марко цепенков“, но нема нов детален урбнистички план за реализацијата на проектот. Според прилепскиот градоначалник Илија Јованоски неопходно е донесување на детален ...

Јованоски: Ќе го менуваме деталниот урбанистички план за нов театар во Прилеп

Опсервер - 13.02.2020

Прилеп има идејно решение за нов театар во склоп на Домот на културата „Марко цепенков“, но нема нов детален урбнистички план за реализацијата на проектот. Според прилепскиот градоначалник Илија Јованоски неопходно е донесување на детален ...

Прилепскиот театар одбележува 70 години постоење

MakPress - 13.02.2020

Со премиера и со Недела на театарот, Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ ќе одбележи 70 години во кои дал големи актерски имиња во македонската театарска уметност, освоил бројни награди во земјава, а во последната декада и многу признанија во ...

70 години прилепски театар, актерите работат во мизерни услови

4NEWS - 14.02.2020

Прилепскиот театар одбележува 70 години постоење. Но за жал иако во моментов е еден од најреномираните театарски ансамбли во Македонија со бројни домашни и меѓународни награди. 350 премиери, 7.000 изведени претстави кои ги гледале над 1,5 милион ...

На 18 февруари годинава ќе се одбележат 70 години од формирањето на Театарот „Војдан Чернодрински“

Бизнис Вести - 14.02.2020

На 18 февруари годинава ќе се одбележат 70 години од формирањето на Театарот „Војдан Чернодрински“, кој низ овие седум децении се развивал и растел акцентирајќи го домашното драмско творештво.