TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Како е добиена дозволата за детска кардиохирургија

Нова ТВ - 13.08.2019

Клиничката болница „Жан Митрев“има дозвола за работа за продолжување со вршење болничка здравствена дејност за кардиоваскуларна хирургија за возрасни и детска кардиоваскуларна хирургија и интервентна кардиологија за пациенти до 18 години во мрежата ...

Ќе опстане ли државната Детска Кардиохирургија?

Сител - 13.08.2019

Виси ли дозволата за работа за детска кардиохирургија во клиничката болницата на Жан Митрев? Во март годината оваа приватна установа добила дозвола од Министерството за здравство за операции на срце кај бебиња бидејќи во тимот имало лиценциран ...

Државниот здравствен инспекторат не најде ништо спорно во клиниката „ЖАН МИТРЕВ“

24 Вести - 13.08.2019

Здравствените инспектори не нашле ништо спорно во работењето на приватната болница „Жан Митрев“. Откако антикорупциска отвори предмет за случајот со детската кардиохирургија, денеска од инспекторатот преку кусо соопштение до јавноста велат дека ...

Виси ли дозволата за оперирање на деца што пред пет месеци со параф од Филипче ја доби „Жан Митрев“?

Алфа - 13.08.2019

Дали болницата „Жан Митрев“ легално се стекнала со дозвола за оперирање на бебиња со срцеви маани од Министерството за здравство? Доколку постапката е законска, дали со заминувањето на Д-р Владимир Чадиковски, единствениот лиценциран детски ...

Случај „Детска кардиохирургија“ – Антикорупциска истражува, од „Жан Митрев“ поздрав, а Филипче молчи

Алфа - 13.08.2019

Дали болницата „Жан Митрев“ легално се стекнала со дозвола за оперирање на бебиња со срцеви маани од Министерството за здравство? Од надлежното министерство на чело со Филипче, сè уште молк за детска кардиохирургија, единствената гранка што ...

ДЗСИ: Жан Митрев работи согласно дозволата од Министерството за здравство

24 Вести - 13.08.2019

Здравствената дејност во приватната болница „Жан Митрев“ се врши согласно Решението за дозвола за вршење дејност издадено од Министерство за здравство, велат од државниот здравствен и санитарен инспекторат.

Клиниката „Жан Митрев“ ја поздравува иницијативата на Антикорупциската комисија

Академик - 13.08.2019

Клиниката „Жан Митрев“ ја поздравува иницијативата на Антикорупциската комисија за испитување на случајот со детската кардиохирургија. „Jа поздравуваме иницијативата на Антикорупциската комисија за испитување на случајот со детската кардиохирургија.

„Жан Митрев“ ќе ги троши парите на ФЗОМ, а тимот го нема

Фактор - 13.08.2019

Како Клиничката болница Жан Митрев ќе ги користи парите кои од ФЗОМ и ги исплатија за операциите на деца кои таму требаше да ги врши тимот што премина од детската клиника кога веќе тимот не работи таму? Ова прашање останува неодговорено и покрај тоа ...

Клиника Жан Митрев: Ја поздравуваме иницијативата на Антикорупциска, отворени сме за соработка

А1 On - 13.08.2019

Клиниката Жан Митрев ја поздравува иницијативата на Антикорупциската комисија за испитување на случајот со детската кардиохирургија. „Клиниката е отворена за соработка за обезбедување на сите потребни информации и документи кои ќе бидат потребни за ...

„Жан Митрев“ до Антикорупциска: Отворени сме за соработка

Слободен Печат - 13.08.2019

Клиниката „Жан Митрев“ во соопштение реагира на одлуката на Антикорипциската комисија да го испита договорот што го има приватната болница со Фондот за здравствено осигурување во делот на кардиохирурките операции кај новороденчињата, „Ја ...

Клиниката „Жан Митрев“ отворена за соработка со Антикорупциска

Независен - 13.08.2019

Клиниката „Жан Митрев“ ја поздравува иницијативата на Антикорупциската комисија за испитување на случајот со детската кардиохирургија. Клиниката, како што соопшти денеска, е отворена за соработка за обезбедување на сите потребни информации и ...

Антикорупциска ќе го испитува договорот за детска кардиохурургија со клиниката „Жан Митрев“

Телма - 12.08.2019

Антикорупционерите, на сопствена иницијатива, ќе испитуваат дали договорот на министерството за здравство со клиниката „Жан Митрев“ за детска кардиохирургија е според закон но и дали по заминувањето на хирургот Чадиковски и неговиот тим детската ...

Антикорупциска со предмет за договорот на кардиохирургот Чадиковски со болницата на Жан Митрев

Канал5 - 12.08.2019

Заминувањето на десткиот каридохирург Владимир Чадиковски од клиничката болница „Жан Митерв“ стигна на дневен ред во Државната комисија за спречување на корупцијата. Комисијата по сопствена иницијатива отвори предмет и истражува дали во иднина треба ...

ДКСК ќе го испитува договорот за јавно приватно партнерство за детската кардиохирургија со Жан Митрев

МКД - 12.08.2019

По оставката на детскиот кардиохирург Владимир Чадиковски, кој даде отказ од болницата „Жан Митрев", Државната комисија за спречување на корупцијата денеска отвори предмет во врска со склученото јавно приватно партнерство на Фондот за здравство со ...

Антикорупциска отвори постапки за договорот за детската кардиохиругија со Жан Митрев и за прилепската болница

Сакам да кажам - 12.08.2019

Антикорупциската комисија одлучи да отвори постапка по допрен глас за приватната болница на Жан Митрев дали постапката за доделување лиценца за детска кардиохирургија е согласно Законот за здравствена заштита по отказот на докторот Владимир ...

Антикорупциска ќе утврдува дали кај Жан Митрев може да се оперираат бебиња по отказот на Чадиковски

Нова ТВ - 12.08.2019

Антикорупциска комисија отвори предмет за случајот со болницата за кардиохирургија на Жан Митрев каде отказ си даде доктор Владимир Чадиковски, единствениот леценциран детски кардиохирург во државата.

Чадиковски го сврте вниманието на Антикорупциска

Фокус - 12.08.2019

Државната комисија за спречување на корупција на денешната седница донесе одлука з а отворање постапка дали е законски склучен договорот за јавно приватно партнерство меѓу Фондот за здравствено осигурување и специјалната болница „Жан Митрев“.

Оставката на Чадиковски под лупа на Антикорупциска

Сител - 12.08.2019

Комисијата за спречување корупција на денешната седница отвори постапка по сопствена иницијатива за раскинување на договорот на кардиохирургот Чадиковски со болницата на Жан Митрев. Антикорупционерите ќе испитуваат дали постапката за доделување на ...

Антикорупционерите ќе го испитуваат случајот со детската кардиохирургија

24 Вести - 12.08.2019

Како бил склучен договорот на министерството за здравство со приватната болница на Жан Митрев за кардиохируршки операции кај бебиња и дали има законски основ операциите да продолжат да се изведуваат во оваа болница, по оставката на единствениот ...

Антикорупциска ќе го чешла договорот за детска кардиохирургија со Жан Митрев

+инфо - 12.08.2019

Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) ќе испитува дали е законска постапката за доделување на лиценцата за вршење дејност од областа на детска кардиохирургија на специјализираната болница по хируршки болести „Жан Митрев“, како ќе ...

Антикорупциска ќе го испитува јавното приватно партнерство со Жан Митрев

Макфакс - 12.08.2019

Антикорупциската комисија отвори предмет по сопствена иницијатива откако Владимир Чадиковски, единствениот лиценциран детски кардиохирург, даде отказ од болницата „Жан Митрв“, со која државата имаше склучено јавно приватно партнерство.

Детска кардиохирургија под лупа на Антикорупциска

Алфа - 12.08.2019

Дали клиниката „Жан Митрев“ легално се стекнала со дозвола да оперира деца до една година? Каков вид на договор за јавно-приватно партнерство е склучен со Фондот за здравствено осигурување за детската кардиохирургија? Дали со заминувањето на ...

Антикорупциска ќе го испитува договорот за кадриохируршки операции на децата во „Жан Митрев“

Слободен Печат - 12.08.2019

Антикорупционерите ќе испитуваат дали има услови да се раскине договорот меѓу ФЗО и приватната болница. Антикорупциската комисија отвори предмет по сопствена иницијатива откако Владимир Чадиковски, единствениот лиценциран детски кардиохирург, даде ...

Антикорупциската комисија отвори нов предмет за договорот за детска кардиохирургија

Академик - 12.08.2019

Државната комисија за спречување на корупцијата отвори предмет за договорот за Детска кардиохирургија во болницата „Жан Митрев“ и дали целиот процес бил спроведен во согласност со законот.

Антикорупциска со полни раце работа, меѓу другото отвори постапки за договорот за детската кардиохиругија со Жан Митрев

Скопје1 - 12.08.2019

Антикорупциската комисија одлучи да отвори постапка по допрен глас за приватната болница на Жан Митрев, дали постапката за доделување лиценца за детска кардиохирургија е согласно Законот за здравствена заштита по отказот на докторот Владимир ...

ДКСК ќе покрене постапка за раскинувањето на договорот меѓу ФЗО и болницата „Жан Митрев“

CivilMedia - 12.08.2019

Државната комисија за корупција отвори предмет по сопствена иницијатива откако Владимир Чадиковски, единствениот лиценциран детски кардиохирург, даде отказ од болницата „Жан Митрев“. ДКСК ќе испитува кои биле причините за раскинување на договорот ...

Антикорупциска ќе го “чешла“ раскинатиот договор на Чадиковски и болницата Жан Митрев

Фактор - 12.08.2019

Оставката на доктор Владимир Чадиковски се најде под лупа на антикорупционерите. Денеска антикоруциска отвори предмет по сопствена иницијатива за раскинатиот договор на кардиохирургот Чадиковски и болницата на Жан Митрев.

Ќе опстане ли државната Детска Кардиохирургија?

4NEWS - 13.08.2019

Виси ли дозволата за работа за детска кардиохирургија во клиничката болницата на Жан Митрев? Во март годината оваа приватна установа добила дозвола од Министерството за здравство за операции на срце кај бебиња бидејќи во тимот имало лиценциран ...

Клиниката „Жан Митрев“ отворена за соработка со ДКСК

1tv - 13.08.2019

Клиниката „Жан Митрев“ ја поздравува иницијативата на Антикорупциската комисија за испитување на случајот со детската кардиохирургија. Клиниката, како што соопшти денеска, е отворена за соработка за обезбедување на сите потребни информации и ...

Клиника Жан Митрев: Ја поздравуваме иницијативата на Антикорупциска, отворени сме за соработка

Press24 - 13.08.2019

Клиниката „Жан Митрев“ ја поздравува иницијативата на Антикорупциската комисија за испитување на случајот со детската кардиохирургија. Клиниката, како што соопшти денеска, е отворена за соработка за обезбедување на сите потребни информации и ...

Оставката на Чадиковски го сврте вниманието на Антикорупциска

Press24 - 12.08.2019

Државната комисија за спречување на корупција на денешната седница донесе одлука за отворање постапка дали е законски склучен договорот за јавно приватно партнерство меѓу Фондот за здравствено осигурување и специјалната болница „Жан Митрев“, по ...

Оставката на Чадиковски под лупа на Антикорупциска

4NEWS - 12.08.2019

Комисијата за спречување корупција на денешната седница отвори постапка по сопствена иницијатива за раскинување на договорот на кардиохирургот Чадиковски со болницата на Жан Митрев. Антикорупционерите ќе испитуваат дали постапката за доделување на ...

ДКСК ќе ги испитува законитоста и постапките за договорот за детска кардиохирургија

Локално - 12.08.2019

Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) ќе испитува дали е законска постапката за доделување на лиценцата за вршење дејност од областа на детска кардиохирургија на специјализираната болница по хируршки болести „Жан Митрев“, како ќе ...

Антикорупциска ќе го испитува јавното приватно партнерство со Жан Митрев

А1 On - 12.08.2019

Антикорупциската комисија отвори предмет по сопствена иницијатива откако Владимир Чадиковски, единствениот лиценциран детски кардиохирург, даде отказ од болницата „Жан Митрв“, со која државата имаше склучено јавно приватно партнерство.

Ќе опстане ли државната Детска Кардиохирургија?

Скопје инфо - 14.08.2019

Виси ли дозволата за работа за детска кардиохирургија во клиничката болницата на Жан Митрев? Во март годината оваа приватна установа добила дозвола од Министерството за здравство за операции на срце кај бебиња бидејќи во тимот имало лиценциран ...

Клиниката „Жан Митрев“: Отворени сме за соработка со Антикорупциската комисија

Скопје1 - 13.08.2019

Клиниката Жан Митрев ја поздравува иницијативата на Антикорупциската комисија за испитување на случајот со детската кардиохирургија. Тие преку соопштение валат: „Ја поздравуваме иницијативата на Антикорупциската комисија за испитување на случајот со ...

Клиниката „Жан Митрев" отворена за соработка со Антикорупциска

Канал5 - 13.08.2019

Клиниката „Жан Митрев" ја поздравува иницијативата на Антикорупциската комисија за испитување на случајот со детската кардиохирургија. Клиниката, како што соопшти денеска, е отворена за соработка за обезбедување на сите потребни информации и ...

Антикорупциска ќе го испитува договорот за детска кардиохирургија со „Жан Митрев“

Нетпрес - 12.08.2019

Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) ќе испитува дали е законска постапката за доделување на лиценцата за вршење дејност од областа на детска кардиохирургија на специјализираната болница по хируршки болести „Жан Митрев“, како ќе ...

Антикорупциска ќе го испитува јавното приватно партнерство со Жан Митрев

Скопје инфо - 12.08.2019

Антикорупциската комисија отвори предмет по сопствена иницијатива откако Владимир Чадиковски, единствениот лиценциран детски кардиохирург, даде отказ од болницата „Жан Митрв“, со која државата имаше склучено јавно приватно партнерство.

Клиниката „Жан Митрев“ ја поздрави иницијатива на Антикорупциска, отворени се за соработка

ТВ21 - 13.08.2019

Клиниката „Жан Митрев“ ја поздравува иницијативата на Антикорупциската комисија за испитување на случајот со детската кардиохирургија. Клиниката, како што соопшти денеска, е отворена за соработка за обезбедување на сите потребни информации и ...

ДКСК ќе ги испитува законитоста и постапките за договорот за детска кардиохирургија

Опсервер - 12.08.2019

Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) ќе испитува дали е законска постапката за доделување на лиценцата за вршење дејност од областа на детска кардиохирургија на специјализираната болница по хируршки болести „Жан Митрев“, како ќе ...

Антикорупциска ќе го испитува јавното приватно партнерство со Жан Митрев

Независен - 12.08.2019

Антикорупциската комисија отвори предмет по сопствена иницијатива откако Владимир Чадиковски, единствениот лиценциран детски кардиохирург, даде отказ од болницата „Жан Митрв“, со која државата имаше склучено јавно приватно партнерство.

Клиниката „Жан Митрев“ отворена за соработка со Антикорупциска

Локално - 13.08.2019

Клиниката „Жан Митрев“ ја поздравува иницијативата на Антикорупциската комисија за испитување на случајот со детската кардиохирургија. Клиниката, како што соопшти денеска, е отворена за соработка за обезбедување на сите потребни информации и ...

Договорот за детската кардиохирургија и отказот на Чадиковски на дневен ред на антикорупциска

MakPress - 12.08.2019

Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) ќе испитува дали е законска постапката за доделување на лиценцата за вршење дејност од областа на детска кардиохирургија на специјализираната болница по хируршки болести „Жан Митрев“, како ќе ...

Антикорупциска ќе го проверува договорот за Детска кардиохирургија

24Инфо - 12.08.2019

Државната комисија за спречување на корупцијата соопшти дека ќе го испитува договорот за Детска кардиохирургија на клиниката „Жан Митрев“ и дали целиот процес бил спроведен во согласност со законот.

Клиника „Жан Митрев“: Отворени сме за Антикорупционерите!

Вечер - 13.08.2019

Иницијативата на Антикорупциска комисија за испитување на случајот со детската кардиохирургија е за поздравување, велат од Клиниката „Жан Митрев“. Клиниката, како што соопштија, е отворена за соработка за обезбедување на сите потребни информации и ...

ДКСК ќе ги испитува законитоста и постапките за договорот за детска кардиохирургија

Либертас - 12.08.2019

Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) ќе испитува дали е законска постапката за доделување на лиценцата за вршење дејност од областа на детска кардиохирургија на специјализираната болница по хируршки болести „Жан Митрев“, како ќе ...

Антикорупциска ќе го проверува договорот за Детска кардиохирургија

iPortal - 12.08.2019

Државната комисија за спречување на корупцијата соопшти дека ќе го испитува договорот за Детска кардиохирургија на клиниката „Жан Митрев“ и дали целиот процес бил спроведен во согласност со законот.

Клиника „Жан Митрев“: Отворени сме за соработка со Антикорупциска

Фокус - 13.08.2019

Клиниката „Жан Митрев“ ја поздравува иницијативата на Антикорупциската комисија за испитување на случајот со детската кардиохирургија. Клиниката, како што соопшти денеска, е отворена за соработка за обезбедување на сите потребни информации и ...

Антикорупциска ќе го испитува јавното приватно партнерство со Жан Митрев

Точка - 12.08.2019

Антикорупциската комисија отвори предмет по сопствена иницијатива откако Владимир Чадиковски, единствениот лиценциран детски кардиохирург, даде отказ од болницата „Жан Митрв“, со која државата имаше склучено јавно приватно партнерство.