TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дознаките на албанските иселеници минатата година 1,1 милијарда евра или 10 отсто од БДП

А1 On - 30.01.2023

Албанските иселеници редовно им испраќаат пари на своите семејства во Албанија, кои минатата година достигнале 1,1 милијарда евра. Тие сочинуваат 10 отсто од бруто домашниот производ(БДП) или колку што изнесуваат директните странски инвестиции.

Евростат: Дознаките од странство изнесуваа 7,2 отсто од БДП на Србија во 2021 година

Курир - 30.01.2023

Приватните дознаки од странство и плаќањата од странство на име надоместок на вработените изнесуваат 7,2 отсто од Бруто домашниот производ (БДП) на Србија во 2021 година, објави европската статистичка служба Евростат.

Хрватска живее од ГАСТАРБАЈТЕРИТЕ како ниедна друга земја во ЕУ

Вечер Прес - 30.01.2023

Од сите земји-членки на Европската унија (ЕУ), Хрватска е најзависна од приватни дознаки од нејзините граѓани кои живеат и работат или само работат во странство, а тие ја надминаа вредноста од седум отсто од хрватскиот БДП.

Евростат: Приватните дознаки и плаќања од странство изнесуваа 7,2 отсто од БДП на Србија во 2021 година

Вечер Прес - 30.01.2023

Приватните дознаки од странство и плаќањата од странство на име надоместок на вработените изнесуваат 7,2 отсто од Бруто домашниот производ (БДП) на Србија во 2021 година , објави европската статистичка служба Евростат.

Евростат: Дознаките од странство изнесуваа 7,2 отсто од БДП на Србија во 2021 година

Независен - 30.01.2023

Приватните дознаки од странство и плаќањата од странство на име надоместок на вработените изнесуваат 7,2 отсто од Бруто домашниот производ (БДП) на Србија во 2021 година, објави европската статистичка служба Евростат.

Дознаките од странство во Македонија, сочинувале 3,5 отсто од БДП во 2021 година

Република - 02.02.2023

Приватните дознаки од странство и плаќањата од странство на име надоместок на вработените изнесуваат 7,2 отсто од Бруто домашниот производ (БДП) на Србија во 2021 година, објави европската статистичка служба Евростат.

Евростат: Дознаките од странство изнесуваа 7,2 отсто од БДП на Србија во 2021 година

Опсервер - 30.01.2023

Приватните дознаки од странство и плаќањата од странство на име надоместок на вработените изнесуваат 7,2 отсто од Бруто домашниот производ (БДП) на Србија во 2021 година, објави европската статистичка служба Евростат.

Евростат: Дознаките од странство во 2021 кај нас изнесувале 3,5 отсто од БДП, Косово прво во регионот со 18 отсто ...

Нетпрес - 30.01.2023

Приватните дознаки од странство и плаќањата од странство на име надоместок на вработените во Црна Гора учествувале во БДП со 13,5 отсто, во Босна и Херцеговина 10,5 отсто, а во Албанија 9,4 отсто.

Дознаките на албанските иселеници минатата година 1,1 милијарда евра или 10 отсто од БДП

Опсервер - 30.01.2023

– Албанските иселеници редовно им испраќаат пари на своите семејства во Албанија, кои минатата година достигнале 1,1 милијарда евра. Тие сочинуваат 10 отсто од бруто домашниот производ(БДП) или колку што изнесуваат директните странски инвестиции.

Дознаките на албанските иселеници минатата година 1,1 милијарда евра или 10 отсто од БДП

Курир - 30.01.2023

Албанските иселеници редовно им испраќаат пари на своите семејства во Албанија, кои минатата година достигнале 1,1 милијарда евра. Тие сочинуваат 10 отсто од бруто домашниот производ(БДП) или колку што изнесуваат директните странски инвестиции.

Дознаките на албанските иселеници минатата година 1,1 милијарда евра или 10 отсто од БДП

Lider - 30.01.2023

Албанските иселеници редовно им испраќаат пари на своите семејства во Албанија, кои минатата година достигнале 1,1 милијарда евра. Тие сочинуваат 10 отсто од бруто домашниот производ(БДП) или колку што изнесуваат директните странски инвестиции.

Албанските иселеници минатата година им испратиле на своите семејства 1,1 милијарда евра

Вечер Прес - 30.01.2023

Албанските иселеници редовно им испраќаат пари на своите семејства во Албанија, кои минатата година достигнале 1,1 милијарда евра. Тие сочинуваат 10 отсто од бруто домашниот производ(БДП) или колку што изнесуваат директните странски инвестиции.

Секое 5 семејство во Албанија живее со паричната помош од нивните роднини заминати на печалба

Слободен Печат - 30.01.2023

Албанските иселеници редовно им испраќаат пари на своите семејства во Албанија, кои минатата година достигнале 1,1 милијарда евра. Тие сочинуваат 10 отсто од бруто домашниот производ(БДП) или колку што изнесуваат директните странски инвестиции.

Евростат: Дознаките од странство изнесуваа 7,2 отсто од БДП на Србија во 2021 година

MakPress - 31.01.2023

Приватните дознаки од странство и плаќањата од странство на име надоместок на вработените изнесуваат 7,2 отсто од Бруто домашниот производ (БДП) на Србија во 2021 година, објави европската статистичка служба Евростат.

Дознаките на албанските иселеници минатата година 1,1 милијарда евра или 10 отсто од БДП

MakPress - 31.01.2023

Албанските иселеници редовно им испраќаат пари на своите семејства во Албанија, кои минатата година достигнале 1,1 милијарда евра. Тие сочинуваат 10 отсто од бруто домашниот производ(БДП) или колку што изнесуваат директните странски инвестиции.