TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

По обвинувањата од ДКСК, директорот на Агенцијата за филм негира дека несовесно се трошеле пари

Р.С.Европа - 20.11.2023

Во целост ги отфрлам сите невистинити и паушални обвинувања од страна на Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) како тенденциозни и неосновани, вели во писмена реакција директорот на Агенцијата за филм, Бојан Лазаревски, откако на 15 ...

Агенција за филм: ДКСК конструира невистина наместо да се занимава со спречување корупција

А1 On - 20.11.2023

Во целост ги отфрлам сите невистинити и паушални обвинувања од страна на ДКСК како тенденциозни и неосновани. Станува збор за наоди кои се невистинити, наоди извадени од контекст или наоди кои се однесуваат на време во кое јас воопшто не сум бил ...

Агенција за филм: ДКСК конструира невистини, наместо да се занимава со спречување корупција

Рацин - 20.11.2023

По повод невистините изјави на Државната комисија за спречување корупција (ДКСК), дека имало незаконитости во работењето на Агенцијата, Бојан Лазаревски изјави дека во целост ги отфрла сите невистинити и паушални обвинувања од страна на ДКСК како ...

Агенција за филм: ДКСК конструира невистини, наместо да се занимава со спречување на корупција

Нова ТВ - 20.11.2023

„Зошто ДКСК не започнува да процесуира ниту една претставка поврзана со Банана Филм, Сенка Филм и Милчо Манчевски иако претседателот на ДКСК јавно вети дека ќе се занимава со корупција во висина од 950.000 евра? Дали на тоа се должи оваа хајка ...

Агенција за филм: ДКСК констурира невистини

Република - 20.11.2023

Во целост ги отфрлам сите невистинити и паушални обвинувања од страна на ДКСК како тенденциозни и неосновани. Станува збор за наоди кои се невистинити, наоди извадени од контекст или наоди кои се однесуваат на време во кое јас воопшто не сум бил ...