TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поврат на ДДВ кај граѓаните од 2019, најави Заев

Телма - 24.11.2017

Предизборното ветување за поврат на данокот на додадена вредност кај граѓаните ќе се спроведе од 2019 година, најави од собраниската говорница премиерот Заев. Повратот ќе изнесува 15 отсто од ДДВ-то исплатен при секоја фискална сметка, и со оваа ...

Повратот на ДДВ на граѓаните ќе врати 300 милиони евра во буџетот од евазијата

Канал5 - 24.11.2017

Проектот на Владата, кој е дел од предизборните ветувања, за поврат на ДДВ на граѓаните, ќе стартува во два региона во 2018 година, а од ефектите што ќе се покажат, се очекува да се прошири на целата територија во 2019 година.

Заев најави поврат на ДДВ од 2019 година, до 30.000 денари назад во секое семејство

Фокус - 24.11.2017

Премиерот, Зоран Заев, најави дека од 2019 година ќе се спроведе предизборното ветување на СДСМ за поврат на ДДВ кај граѓаните. Со тоа, рече тој, секое семејство ќе добие на годишно ниво од 25.000 до 30.000 евра.

Акцизата за нафта се зголемува за да се вратат долговите за барокни згради, музеи и споменици, вели Заев

Сакам да кажам - 24.11.2017

Премиерот Зоран Заев вели дека буџетот ќе се полни со зголемување на наплатата на данокот и со инвестиции и нема да се зголемуваат давачките, освен акцизата за нафтата. Тој денеска одговара на пратенички прашања во Парламентот.

Заев: Вративме долгови од 120 илјади евра потрошени за глупости

Макфакс - 24.11.2017

На првата седница за пратенички прашања упатени кон новата Влада, пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски, постави низа од прашања до претседателот на Владата Зоран Заев. Димовски се посвети на Законот за јазици, кој го нарече ...

Повратот на ДДВ кај граѓаните е можен од 2019 година, во просек ќе се враќаат до 500 евра

+инфо - 24.11.2017

Ако граѓаните се мотивирани од повратот на ДДВ ќе си бараат фискална сметка, ќе мора да ја добијат, а преку тоа ќе биде анулирана даночната евазија. Од 2019 година може да се очекува да се спроведе мерката за поврат на 15 отсто од ДДВ-то кај ...

Повратот на ДДВ на граѓаните ќе врати 300 милиони евра во буџетот од евазијата

Слободен Печат - 24.11.2017

Проектот на Владата, кој е дел од предизборните ветувања, за поврат на ДДВ на граѓаните, ќе стартува во два региона во 2018 година, а од ефектите што ќе се покажат, се очекува да се прошири на целата територија во 2019 година.

Заев најави поврат на ДДВ од 2019 година

Тера - 24.11.2017

Премиерот, Зоран Заев, најави дека од 2019 година ќе се спроведе предизборното ветување на СДСМ за поврат на ДДВ кај граѓаните. Со тоа, рече тој, секое семејство ќе добие на годишно ниво од 25.000 до 30.000 евра.

Заев: Вративме долгови од 120 илјади евра потрошени за глупости

Вечер Прес - 24.11.2017

На првата седница за пратенички прашања упатени кон новата Влада, пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски, постави низа од прашања до претседателот на Владата Зоран Заев. Димовски се посвети на Законот за јазици, кој го нарече ...

Кога ќе стартува поврат на ДДВ кај граѓаните?

Фактор - 24.11.2017

Премиерот Зоран Заев најави дека од 2019 година ќе се спроведе предизборното ветување на СДСМ за поврат на ДДВ. Како што појасни Заев повратот ќе се пресметува како 15% од ДДВ-то исплатен при секоја фискална сметка.

Повратот на ДДВ на граѓаните ќе врати 300 милиони евра во буџетот од евазијата

Нетпрес - 24.11.2017

Проектот на Владата, кој е дел од предизборните ветувања, за поврат на ДДВ на граѓаните, ќе стартува во два региона во 2018 година, а од ефектите што ќе се покажат, се очекува да се прошири на целата територија во 2019 година.

Поврат на ДДВ ќе има, но кога?

Република - 24.11.2017

Предизборното ветување на СДСМ за поврат на ДДВ ќе се спроведе, но во 2019 година. Одоговарајќи на пратеничкото прашање поставено од Илија Димовски, премиерот Заев појасни Заев повратот ќе се пресметува како 15% од ДДВ-то исплатен при секоја ...

Заев: Вративме долгови од 120 илјади евра потрошени за глупости

Точка - 24.11.2017

На првата седница за пратенички прашања упатени кон новата Влада, пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски, постави низа од прашања до претседателот на Владата Зоран Заев. Димовски се посвети на Законот за јазици, кој го нарече ...

Повратот на ДДВ на граѓаните ќе врати 300 милиони евра во буџетот од евазијата

Кумановски м. - 24.11.2017

loading... Проектот на Владата, кој е дел од предизборните ветувања, за поврат на ДДВ на граѓаните, ќе стартува во два региона во 2018 година, а од ефектите што ќе се покажат, се очекува да се прошири на целата територија во 2019 година.

Повратот на ДДВ на граѓаните ќе врати 300 милиони евра во буџетот ...

Н.Македонија - 24.11.2017

Повратот на ДДВ на граѓаните ќе врати 300 милиони евра во буџетот Проектот на Владата, кој е дел од предизборните ветувања, за поврат на ДДВ на граѓаните, ќе стартува во два региона во 2018 година, зависно од ефектите се очекува да се прошири на ...

Повратот на ДДВ на граѓаните ќе врати 300 милиони евра во буџетот

Правдико - 24.11.2017

Проектот на Владата, кој е дел од предизборните ветувања, за поврат на ДДВ на граѓаните, ќе стартува во два региона во 2018 година, зависно од ефектите се очекува да се прошири на целата територија во 2019 година.

Заев: Повратот на ДДВ на граѓаните ќе врати 300 милиони евра во буџетот од евазијата

Либертас - 24.11.2017

Проектот на Владата, кој е дел од предизборните ветувања, за поврат на ДДВ на граѓаните, ќе стартува во два региона во 2018 година, а од ефектите што ќе се покажат, се очекува да се прошири на целата територија во 2019 година.