TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Африканските земји страдаат од секојдневен недостиг на електрична енергија

ТВ21 - 26.03.2023

Од Зимбабве, земја во која многумина мораат да работат ноќе бидејќи тоа е единственото време кога има струја, до Нигерија каде што често се случуваат дефекти на електричните мрежи, сигурното напојување со електрична енергија станува реткост на ...

Африканските земји страдаат од секојдневен недостиг на електрична енергија

Опсервер - 26.03.2023

Од Зимбабве, земја во која многумина мораат да работат ноќе бидејќи тоа е единственото време кога има струја, до Нигерија каде што често се случуваат дефекти на електричните мрежи, сигурното напојување со електрична енергија станува реткост на ...

Африканските земји страдаат од секојдневен недостиг на електрична енергија

Канал5 - 26.03.2023

Недостигот на електрична енергија што погодува 54 африкански земји претставува сериозен хендикеп за економскиот раст на континентот. Од Зимбабве, земја во која многумина мораат да работат ноќе бидејќи тоа е единственото време кога има струја, до ...

Африканските земји страдаат од секојдневен недостиг на електрична енергија

MakPress - 27.03.2023

Од Зимбабве, земја во која многумина мораат да работат ноќе бидејќи тоа е единственото време кога има струја, до Нигерија каде што често се случуваат дефекти на електричните мрежи, сигурното напојување со електрична енергија станува реткост на ...