TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Instagram директно се интегрира со Messenger Rooms

Телефони.мк - 23.05.2020

Messenger Rooms ја знаеме дека потекнува од Facebook, која служи за видео повици. Се разбира, новата алатка ќе биде интегрирана и со Instagram, која ќе биде во самата апликација. Има копче за видео во горниот десен агол на Instagram Direct, со што ...

Фејсбук со „удар“ кон Зум, Скајп и Гугл Мит, воведе соби за видео разговори во својот Месинџер

Хитпортал - 23.05.2020

За да се приклучи во светскиот тренд и да биде конкуренција на Зум, Скајп и Гугл Мит и Фејсбук воведе преку неговиот месинџер можност за видео ...

Instagram овозможува креирање на Messenger Rooms за групни видео повици

USB - 22.05.2020

Messenger Rooms функцијата на Facebook за видео повици почна овој месец да пристигнува до корисниците, кога компанијата ги објави и плановите за интеграција со Instagram. Овие планови сега се материјализираа, а Instagram корисниците можат да ...

И Инстаграм овозможува креирање на Messenger rooms

Кумановски м. - 22.05.2020

Функцијата за видео повици Messenger rooms на „Фејсбук“ започна да им станува достапна на корисниците претходно овој месец, кога компанијата исто така објави планови за интеграција со „Инстаграм“.

Instagram се вклучи во КОВИД-19 напорите - На видео чат до 50 луѓе

Телефони.мк - 22.05.2020

Instagram е најновата социјална мрежа која ги зголемува капацитетите со цел да одговори на напорите за справување со КОВИД-19 пандемијата преку подобри услуги за корисниците. Во време на физичка дистанца и работа од дома, Instagram ја воведува ...

Фејсбук активираше нова опција за видео разговори како конкуренција на „Зум“

Макфакс - 21.05.2020

Фејсбук воведе нова функција за разговор – месинџер соби, за да може да се натпреварува со Зум, Скајп и Гугл Мит. Сè повеќе луѓе се вклучуваат во видео разговори, за што придонесе и пандемијата на коронавирус, па Фејсбук реши да ги подобри своите ...

Facebook активираше нова опција за видео разговори

USB - 21.05.2020

Facebook воведе нова функција за разговор – Messenger Rooms, за да може да се натпреварува со Zoom, Skype и Google Meet. Сè повеќе луѓе се вклучуваат во видео разговори, за што придонесе и пандемијата на коронавирус, па Facebook реши да ги подобри ...