TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Го празнуваме Свети Евмениј, епископ Гортински на Крит: Православните христијани кршат леб со вино и се молат за сите ...

4NEWS - 01.10.2023

Од младоста сесрдно одеше по Христа, ослободувајќи се од двете големи бремиња: од бремето на богатството и од бремето на телото. Од првото бреме се ослободи раздавајќи го сиот свој имот на бедните и на сиромасите, а од другото со голем пост.

Денеска се празнува Свети Евмениј, епископ Гортински на Крит

Слободен Печат - 01.10.2023

Од младоста сесрдно одеше по Христа, ослободувајќи се од двете големи бремиња: од бремето на богатството и од бремето на телото. Од првото бреме се ослободи раздавајќи го сиот свој имот на бедните и на сиромасите, а од другото со голем пост.