TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

(ВИДЕО) Од исклучителна важност за мојата земја е забрзаната интеграција во ЕУ, рече Ковачевски во обраќањето во ОН

360 степени - 24.09.2022

Неопходно е заедништво на демократскиот свет, сега и понатаму, во надминувањето на последиците од светски размери, со кои се соочуваат државите во Европа и пошироко во светот, кажа премиерот Димитар Ковачевски на 77.

Ковачевски: Преку „Отворен Балкан“ си помагаме со нашите соседи во време на криза

Нова ТВ - 24.09.2022

„Отворен Балкан“ денес е успешен пример на регионално поврзување. Иницијативата придонесе во заедничките заложби за укинување на непотребните бариери, а во актуелниот конктекст на глобална криза ни овозможи да осигураме достапност на храна за нашите ...

(Видео) Разбирам дека граѓаните се уморни одејќи кон ЕУ, но немаме друга алтернатива – Ковачевски се обрати во Њујорк

ММС - 24.09.2022

Неопходно е заедништво за да се обезбеди трајна слобода и мир во светот, порача премиерот Димитар Ковачевски, обраќајќи се пред присутните на генералната дебата на 77. Генерално собрание на Обединетите нации во Њујорк. – Силата е во заедништвото.

Ковачевски во ООН: Соочени сме сите пред најтешката зима, да обезбедиме храна и енергија за граѓаните

еМагазин - 24.09.2022

Неопходно е заедништво за да се обезбеди трајна слобода и мир во светот, порача премиерот , обраќајќи се пред присутните на генералната дебата на 77. Генерално собрание на Обединетите нации во Њујорк. – Силата е во заедништвото.