TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Прашање без одговор од општините: Колку дрвја ќе посадите за спречување на климатските промени

Мета - 29.11.2021

Едно од најактуелните прашања во светот не е само колку државите со своите национални планови за климатска акција ќе успеат да ги намалат емисиите на стакленички гасови, туку и колку локалните власти и другите чинители во општествата ќе им се ...

Хрватски град им доделува садници на жителите

Факултети - 28.11.2021

Хрватскиот град Пула доделува 190 садници кои ќе бидат засадени во градот во текот на овој месец во рамките на кампања за колективно садење дрвја. Градот нуди 70 маслинки, 60 смокви, 45 калинки и 15 калемени лешници кои жителите треба да ги засадат ...