TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ефективниот попис на населението во април 2021 година ќе зависи од брзото усвојување на законот за попис

Алсат-М - 26.11.2020

Предлог законот за попис во април 2021 година сè уште не е подготвен. Со месеци се очекуваше дека верзијата што требаше да обезбеди регистрација во април 2020 година ќе биде променета. Министерството за правда не одговори на прашањата; До каде е ...

Стерјовски: Малцинствата против казните во законот за попис во графата за етничка припадност

Press24 - 26.11.2020

Пратеникот од Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ), во албанскиот Парламент Васил Стерјовски, на денешната пленарна седница, со жалење констатира дека и со новиот закон за попис на населението остануваат предвидените казни за „неточни ...

Стерјовски: Малцинствата против казните во законот за попис во графата за етничка припадност

Канал5 - 26.11.2020

Со новиот закон за попис на населението остануваат предвидените казни за „неточни одговори за етничката припадност". Пратеникот од Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ), во албанскиот Парламент Васил Стерјовски, на денешната пленарна ...