TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Амбасадорот Скот ги повика Белград и Приштина да стават точка на судирите од 90-те

А1 On - 14.08.2019

Американскиот амбасадор во Србија, Кајл Скот, порача дека „дојде време да се стави точка на судирите од 90-тите“ и ги повика властите во Белград и Приштина што побрзо да се вратат на дијалогот со посредство на ЕУ, пренесе Фена.

Амбасадорот Скот ги повика Белград и Приштина да стават точка на судирите од 90-ите

Нетпрес - 14.08.2019

Американскиот амбасадор во Србија, Кајл Скот, денеска порача дека „дојде време да се стави точка на судирите од 90-тите“ и ги повика властите во Белград и Приштина што побрзо да се вратат на дијалогот со посредство на ЕУ, пренесе Фена.

Амбасадорот Скот ги повика Белград и Приштина да стават точка на судирите од 90-ите

24Инфо - 14.08.2019

Американскиот амбасадор во Србија, Кајл Скот, денеска порача дека „ дојде време да се стави точка на судирите од 90-тите” и ги повика властите во Белград и Приштина што побрзо да се вратат на дијалогот со посредство на ЕУ, пренесе Фена.

Амбасадорот Скот ги повика Белград и Приштина да стават точка на судирите од 90-ите

Опсервер - 14.08.2019

Американскиот амбасадор во Србија, Кајл Скот, денеска порача дека „ дојде време да се стави точка на судирите од 90-тите“ и ги повика властите во Белград и Приштина што побрзо да се вратат на дијалогот со посредство на ЕУ, пренесе Фена.

Американскиот амбасадор Скот повика да се стави точка на судирите меѓу Белград и Приштина

Слободен Печат - 14.08.2019

Американскиот амбасадор објави и фуснота на текстот од вчерашната заедничка изјава со која пет земји членки на НАТО ги повикаа Србија и Косово да ги деблокираат преговорите за нормализација на односите и да дојдат до обврзувачки документ во интерес ...

Амбасадорот Скот ги повика Белград и Приштина да стават точка на судирите од 90-ите

Независен - 14.08.2019

Американскиот амбасадор во Србија, Кајл Скот, денеска порача дека „ дојде време да се стави точка на судирите од 90-тите“ и ги повика властите во Белград и Приштина што побрзо да се вратат на дијалогот со посредство на ЕУ, пренесе Фена.

Амбасадорот Скот ги повика Белград и Приштина да стават точка на судирите од 90-ите

Вечер - 14.08.2019

Американскиот амбасадор во Србија, Кајл Скот, денеска порача дека „ дојде време да се стави точка на судирите од 90-тите” и ги повика властите во Белград и Приштина што побрзо да се вратат на дијалогот со посредство на ЕУ, пренесе Фена.

Амбасадорот Скот ги повика Белград и Приштина да стават точка на судирите од 90-ите

1tv - 14.08.2019

Американскиот амбасадор во Србија, Кајл Скот, денеска порача дека „ дојде време да се стави точка на судирите од 90-тите“ и ги повика властите во Белград и Приштина што побрзо да се вратат на дијалогот со посредство на ЕУ, пренесе Фена.

Амбасадорот Скот ги повика Белград и Приштина да стават точка на судирите од 90-ите

Либертас - 15.08.2019

Американскиот амбасадор во Србија, Кајл Скот, денеска порача дека „ дојде време да се стави точка на судирите од 90-тите“ и ги повика властите во Белград и Приштина што побрзо да се вратат на дијалогот со посредство на ЕУ, пренесе Фена.

САД нема да го преземат дијалогот меѓу Белград и Приштина

Н.Македонија - 16.08.2019

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ вчера изјави дека САД нема да го преземат водењето на дијалогот меѓу Белград и Приштина, но дека се обидуваат да пронајдат добитна комбинација за компромис.