TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Турција и натаму ја провоцира ЕУ, продолжува со истражувањата во Медитеранот

Канал5 - 21.11.2020

Турција објави дека за осум дена ја продолжува својата мисија за истражување на гас на истокот на Средоземното море, во водите за кои што Грција смета дека се нивна сопственост. Истражувачкиот брод Оруч Реис ќе продолжи со потрагата по гас во водите ...

Турција продолжи со потрагата по гас во спорниот дел од Медитеранот

Слободен Печат - 21.11.2020

Турција издаде нов навигациски телекс, Навтекс, за подрачјето од Источен Медитеран каде што турскиот брод за сеизмички истражувања „Оруч Реис” ќе ја спроведува својата работа до 29 ноември, јавува Агенција Анадолија (АА).

Турција продолжува со истражувањата во потрага по гас во спорниот дел на Средоземното Море

Вечер Прес - 21.11.2020

Турција издаде нов навигациски телекс, Навтекс, за подрачјето од Источен Медитеран каде што турскиот брод за сеизмички истражувања „Оруч Реис“ ќе ја спроведува својата работа до 29 ноември, јавува Агенција Анадолија (АА).