TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Каде „испари“ добивката на „Макпетрол“?

Фактор - 14.03.2018

Компанијата ги зголемила приходите од продажба, но расходите пораснале 70 милиони денари повеќе од приходите за колку и е помала добивката во однос на 2016 година. Лани „Макпетрол“ вратил на добавувачи 1 милијарда денари и се задолжил за 1,2 ...

„Витаминка“ ја зголеми добивката

еМагазин - 14.03.2018

„Витаминка“ АД Прилеп во 2017 година оствари добивка од 32 милиони денари, што е зголемување во однос на претходната година кога компанијата имала добивка од 21,3 милиони денари, покажува билансот на успех на компанијата објавен преку Македонската ...

Градежништвото во слободен пад – загрижувачки резултати на компаниите

Денар - 13.03.2018

Падот на градежниот сектор од 13.7% лани удри на перформансите на производителите на материјали и на изведувачите. Финансиските извештаи покажуваат дека профитите се значително намалени, а дел од нив оствариле дури и загуба.

„Макпетрол“ очекува пораст на приходите и на добивката во 2018 година

еМагазин - 13.03.2018

„Макпетрол“ АД Скопје преку Македонската берза го објави планот за работење во 2018 година, кој е усвоен од Управниот одбор на компанијата. Во наредната година, планиран е промет на енергенси во количество од 310,2 илјади тони што претставува ...

Каде „испари“ добивката на „Макпетрол“?

Шеталиште - 14.03.2018

Компанијата ги зголемила приходите од продажба, но расходите пораснале 70 милиони денари повеќе од приходите за колку и е помала добивката во однос на 2016 година. Лани „Макпетрол“ вратил на добавувачи 1 милијарда денари и се задолжил за 1,2 ...

„Макпетрол“ урива рекорди во малопродажбата

еМагазин - 12.03.2018

Во 2017 година, „Макпетрол“ АД Скопје прикажа добивка пред оданочување во висина од 328,9 милиони денари, односно добивка по оданочување во висина од 301,8 милиони денари која е пониска од минатата година, кога за истиот извештаен период друштвото ...