TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Заврши 45. Ликовна колонија „Куманово“ (ФОТО+ВИДЕО)

Кумановски м. - 14.08.2019

Четириесет и петото издание од ликовната колонија „Куманово“ вчеравечер и официјално заврши, а шеснаесетте ликовни уметници од земјата и странство оставија зад себе над 35 дела. loading...

Почна ликовната колонија „Ѓуриште“ во Свети Николе

MTM - 14.08.2019

Почна 14-тата по ред меѓународна ликовна колонија „Ѓуриште“ во Свети Николе. Сликари од Србија, Црна Гора, Бугарија и Северна Македонија веќе неколку денови творат на две локации во Светниколскиот регион.

Почна ликовната колонија „Ѓуриште“ во Свети Николе

MakPress - 14.08.2019

Почна 14-тата по ред меѓународна ликовна колонија „Ѓуриште“ во Свети Николе. Сликари од Србија, Црна Гора, Бугарија и Македонија веќе неколку денови творат на две локации во Светниколскиот регион.