TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Финансиски писмени граѓани носат правилни одлуки и придонес за личен и економски раст

Опсервер - 23.11.2020

– Нивото на финансиска писменост на возрасното население во земјава изнесува 56 отсто од максимумот. Финансиски писмени граѓани знаат да донесат правилни одлуки, од што има и лична корист, но и општо добро.

Уште денеска пријавување за Деновите на финансиска писменост

Frontline - 22.11.2020

Уште денеска граѓаните може да се пријавуват за предвидените едукативни видео презентации на темите Монетарна политика, Финансиска стабилност и Платен систем и платежни услуги, што ќе ги организира Народната банка во рамки на 4.

Последен ден за пријавување за Деновите на финансиска писменост

CivilMedia - 22.11.2020

Уште денеска граѓаните може да се пријавуват за предвидените едукативни видео презентации на темите Монетарна политика, Финансиска стабилност и Платен систем и платежни услуги, што ќе ги организира Народната банка во рамки на 4.

Уште денеска пријавување за Деновите на финансиска писменост

Независен - 22.11.2020

Уште денеска граѓаните може да се пријавуват за предвидените едукативни видео презентации на темите Монетарна политика, Финансиска стабилност и Платен систем и платежни услуги, што ќе ги организира Народната банка во рамки на 4.

Уште денеска пријавување за Деновите на финансиска писменост

MakPress - 22.11.2020

Уште денеска граѓаните може да се пријавуват за предвидените едукативни видео презентации на темите Монетарна политика, Финансиска стабилност и Платен систем и платежни услуги, што ќе ги организира Народната банка во рамки на 4.

Финансиски писмени граѓани носат правилни одлуки и придонес за личен и економски раст

24Инфо - 23.11.2020

Нивото на финансиска писменост на возрасното население во земјава изнесува 56 отсто од максимумот. Финансиски писмени граѓани знаат да донесат правилни одлуки, од што има и лична корист, но и општо добро.

Финансиски писмени граѓани носат правилни одлуки и придонес за личен и економски раст

А1 On - 23.11.2020

Нивото на финансиска писменост на возрасното население во земјава изнесува 56 отсто од максимумот. Финансиски писмени граѓани знаат да донесат правилни одлуки, од што има и лична корист, но и општо добро.

Бесими: Финансиската писменост не е само лично добро, туку е јавен интерес

Слободен Печат - 23.11.2020

Нивото на финансиска писменост на возрасното население во земјава изнесува 56 отсто од максимумот. Финансиски писмени граѓани знаат да донесат правилни одлуки, од што има и лична корист, но и општо добро.

Финансиската писменост кај нас значајно зад просекот во ЕУ и земјите од ОЕЦД

Независен - 23.11.2020

Само финансиски писмени граѓани носат правилни одлуки од што има и лична корист, но и општо добро, беше нагласено на отворањето на Деновите на финансиска писменост 2020 Нивото на финансиска писменост на возрасното население во земјава изнесува 56 ...

Финансиски писмени граѓани носат правилни одлуки и придонес за личен и економски раст

Вечер Прес - 23.11.2020

Нивото на финансиска писменост на возрасното население во земјава изнесува 56 отсто од максимумот. Финансиски писмени граѓани знаат да донесат правилни одлуки, од што има и лична корист, но и општо добро.

Последен ден за пријавување учество на Деновите за финансиска писменост

Локално - 22.11.2020

Граѓаните уште денес ќе можат да се пријавар за едукативните видео презентации на тема Монетарна политика, Финансиска стабилност и Платен систем и платежни услуги, со кои ќе се организираат 4.

Уште денеска пријавување за Деновите на финансиска писменост

Опсервер - 22.11.2020

– Уште денеска граѓаните може да се пријавуват за предвидените едукативни видео презентации на темите Монетарна политика, Финансиска стабилност и Платен систем и платежни услуги, што ќе ги организира Народната банка во рамки на 4.

Денес е последен ден за пријавување за Деновите на финансиска писменост

Банкарство.мк - 22.11.2020

Денес е последен ден за пријавување за едукативните видео презентации на тема Монетарна политика, Финансиска стабилност и Платен систем и платежни услуги, што ќе ги организира Народната банка во рамки на 4-тото издание на Денови на финансиска ...

Граѓаните до утре може да се пријават за Деновите на финансиска писменост

Акцент - 22.11.2020

Завршува рокот за пријавување на граѓаните за предвидените едукативни видео презентации на темите Монетарна политика, Финансиска стабилност и Платен систем и платежни услуги. За деновите на финансиска писменост што ги организира Народната банка во ...