TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Откриен целосен фосил „змеј“ стар 240 милиони години

Порта - 23.02.2024

Меѓународен тим на научници во јужна Кина го откри првиот целосен фосил на воден рептил долг пет метри од периодот на Тријас кој припаѓа на видот Dinocephalosaurus orientalis. Фосилот е стар 240 милиони години и е наречен „змеј“ бидејќи има ...

Научниците открија фосил на „кинески змеј“ стар 240 милиони години

Пари - 23.02.2024

Шкотски научници во Кина открија „многу чуден“ фосил „кинески змеј“ стар 240 милиони години. Меѓународниот тим од националните музеи на Шкотска го откри своето откритие – пронајдено во провинцијата Гуижоу во јужна Кина – на Dinocephalosaurus ...

Фосил Пронајден во Кина откри пет метри долг „змеј“ стар 240 милиони години

Сакам да кажам - 23.02.2024

Научниците открија нов, неверојатно комплетен фосил на пет метри долг воден рептил од периодот Тријас. Суштеството потекнува од пред 240 милиони години и беше наречено змеј поради својот екстремно долг врат.

КИНЕСКИТЕ ЛЕГЕНДИ СЕ ПОТВРДУВААТ!? Пронајден е целосно сочуван фосил кој личи на змеј

+инфо - 23.02.2024

Целосниот фосил, што е реткост поради неговата големина, е 5 метри долг воден рептил од тријаскиот период. „Змејот“ првпат бил идентификуван во 2003 година, но научниците досега не успеале да ја проучат целосната анатомија на животното, според ново ...

Научниците открија фосил на „змеј“ стар 240 милиони години

Слободен Печат - 23.02.2024

Научниците открија нов, целосен фосил од воден рептил долг 5 метри од периодот Тријас. Суштеството датира од пред 240 милиони години и е наречено „змеј“ поради екстремно долгиот врат. Се нарекува Dinocephalosaurus orientalis, вид кој првично бил ...

Откриен целосен фосил на подводен диносаурус во Кина

Бриф - 23.02.2024

Меѓународен тим научници открија целосен фосил на подводен рептил „Диноцефалосаурус ориенталис“ (Dinocephalosaurus orientalis) во јужна Кина. Фосилот е стар 240 милиони години и веќе е нарекуван „змеј“, бидејќи има исклучително долг врат.

[ФОТО] Неверојатно откритие! Научниците пронашле нешто што досега не е видено

Точка - 23.02.2024

Меѓународниот тим од научници во јужна Кина открил прв комплетен фосил од воден рептил долг пет метри од периодот тријас, кој припаѓа на видот „Dinocephalosaurus orientalis“. Фосилот е стар 240 милиони години и е наречен „змеј“ бидејќи има многу ...

Откриен целосен фосил на подводен диносаурус во Кина

Либертас - 23.02.2024

Меѓународен тим научници открија целосен фосил на подводен рептил „Диноцефалосаурус ориенталис“ (Dinocephalosaurus orientalis) во јужна Кина. Фосилот е стар 240 милиони години и веќе е нарекуван „змеј“, бидејќи има исклучително долг врат.

Откриен целосен фосил на подводен диносаурус во Кина

Во Центар - 23.02.2024

Меѓународен тим научници открија целосен фосил на подводен рептил „Диноцефалосаурус ориенталис“ (Dinocephalosaurus orientalis) во јужна Кина. Фосилот е стар 240 милиони години и веќе е нарекуван „змеј“, бидејќи има исклучително долг врат.

Откриен целосен фосил на подводен диносаурус во Кина

Канал5 - 23.02.2024

Меѓународен тим научници открија целосен фосил на подводен рептил „Диноцефалосаурус ориенталис“ (Dinocephalosaurus orientalis) во јужна Кина. Фосилот е стар 240 милиони години и веќе е нарекуван „змеј“, бидејќи има исклучително долг врат.

Откриен целосен фосил на подводен диносаурус во Кина

Независен - 23.02.2024

Меѓународен тим научници открија целосен фосил на подводен рептил диноцефалосаурус ориенталис (Dinocephalosaurus orientalis) во јужна Кина. Фосилот е стар 240 милиони години и веќе е нарекуван „змеј“, бидејќи има исклучително долг врат.

Откриен целосен фосил на подводен диносаурус во Кина

Факултети - 23.02.2024

Меѓународен тим од научници откри целосен фосил на подводен рептил диноцефалосаурус ориенталис (Dinocephalosaurus orientalis) во Јужна Кина. Фосилот е стар 240 милиони години и веќе го нарекуваат змеј бидејќи има исклучително долг врат.

Откриен целосен фосил на подводен диносаурус во Кина

Сител - 23.02.2024

Меѓународен тим научници открија целосен фосил на подводен рептил диноцефалосаурус ориенталис (Dinocephalosaurus orientalis) во јужна Кина. Фосилот е стар 240 милиони години и веќе е нарекуван „змеј“, бидејќи има исклучително долг врат.

Откриен фосил на подводен диносаурус во Кина

МКД - 24.02.2024

Меѓународен тим научници открија целосен фосил на подводен рептил „Диноцефалосаурус ориенталис“ (Dinocephalosaurus orientalis) во јужна Кина. Фосилот е стар 240 милиони години и веќе е нарекуван „змеј“, бидејќи има исклучително долг врат.

Откриен целосен фосил на подводен диносаурус во Кина

MakPress - 25.02.2024

Меѓународен тим научници открија целосен фосил на подводен рептил „Диноцефалосаурус ориенталис“ (Dinocephalosaurus orientalis) во јужна Кина. Фосилот е стар 240 милиони години и веќе е нарекуван „змеј“, бидејќи има исклучително долг врат.